Kanariøyene

Kanariøyene tilhører Spania, og ligger utenfor vestkysten av Nord-Afrika. Øygruppen består av 8 bebodde øyer samt en rekke mindre vulkanske øyer. Her er det sommervarme hele året, direktefly fra mange norske byer og et stort utvalg av aktiviteter, opplevelser, strender og hoteller. Kanariøyene er nordmenns foretrukne feriefavoritt i vinterhalvåret.

Kanariøyene ligger i Atlanterhavet, på cirka samme breddegrad som f.eks. Marokko, omkring 1500 kilometer fra Spanias fastland. Rent geografisk er øygruppen en del av Afrika, men er underlagt Spania politisk og kulturelt. På grunn av sin geografiske beliggenhet skal derfor også klokken stilles 1 time tilbake i forhold til resten av Spania (og Norge). De fire største og mest populære øyene er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Her har turismen hatt godt fotfeste i over 60 år. De tre mindre øyene som f.eks. La Gomera og La Palma er mindre berørte, og byr på vakker natur og færre turister.

Kanariøyene har god infrastruktur med flotte veinett, og det er enkelt å ta seg rundt på øyene med rutebuss eller ved å leie bil, som mange velger å gjøre under oppholdet. Det går innenriksfly of ferger mellom øyene, men avstandene er store, så det anbefales å ha noen netter på hver øy om man vil besøke flere av øyene under ferien.

Først og fremst reiser man til Kanariøyene for sol og bad, og de mest populære feriebyene ligger naturligvis også derfor langs kysten. Vil man gjøre noe annet enn å ligge på stranden en dag, er det et rikholdig utvalg av aktiviteter på land og til vanns, alt fra dyphavsfiske og delfinsafari, til fjelltur og besøk i små landsbyer og øyenes hovedsteder.

Alle de største Kanariøyene har egne flyplasser, med direktefly fra Norge, og særlig Gran Canaria er godt dekket med opptil flere daglige avganger både vinter og sommer fra flere av Norges største byer.

De fleste bestiller en ferdigpakket chartertur med fly, hotell og transport/leiebil, men det er også enkelt å bestille dette på egenhånd, særlig om man ønsker å kombinere flere av øyene. I høysesong kan det være lurt å være tidlig ute med hotellbestilling ettersom det ofte er ganske fulle hoteller på de mest populære feriebyene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Kanariøyene er i hovedsak et reisemål for den som søker sol og bad, avslapning og et varmt avbrekk fra norsk vinter, med overkommelig flytid og liten tidsforskjell. Med det enorme utvalget av både livlige og rolige bosteder, fra enkle leiligheter til lekre luksushoteller, vil de aller fleste finne seg godt til rette på Kanariøyene. Mange nordmenn "overvintrer" på Kanariøyene og reiser hjem når våren kommer til Norge.

Når er det best å reise hit?

Kanariøyene  er kjent for å ha verdens beste klima og kan besøkes hele året. Værmessig er det aldri noen lavsesong, men den aller mest populære perioden å reise på er fra november til april. Da er også prisene høyest, og det kan være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret, da reisemålene i Middelhavet overtar mye av chartertrafikken. Mellom-måneder som mai og oktober er også en flott tid å besøke Kanariøyene på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Puerto de la Cruz ★★ 7n 1 599,-
Puerto Rico ★★★ 7n 1 995,-
Las Palmas de Gran Canaria ★★ 7n 1 995,-
Playa del Ingles ★★ 7n 1 999,-
Los Gigantes ★★ 7n 2 182,-
Puerto del Carmen ★★★ 7n 2 198,-
Playa de las Américas ★★★ 7n 2 298,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kanariøyene
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 21°C 16°C 18°C
februar 21°C 16°C 18°C
mars 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
mai 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
august 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
desember 22°C 17°C 19°C
Prognose for Kanariøyene