Fuerteventura

Fuerteventura er en av de syv større øyene som tilhører Kanariøyene og er en populær destinasjon om vinteren. Fuerteventura har færre besøkende enn f.eks. Gran Canaria og her er det mer plass på strendene, og det er lengre mellom solsengene. Mange drar til Fuerteventura for en aktiv ferie. Det er mange hoteller med gode muligheter for sykling, løping, svømming eller annen sport.

Fuerteventura kalles ofte for solens og vindenes øy. Solen skinner mer eller mindre hele året og det blåser ofte en frisk bris fra havet. Med beliggenhet ikke så langt fra Afrika og Sahara, blåser det ofte støv og sand over øya, og dette kan gi en svak brun / rød farge i luften. Det gir også fantastiske solnedganger! Det krystallklare vannet innbyr til snorkling og dykking, og den behagelige brisen gir gode muligheter for kitesurfing og windsurfing, spesielt på østsiden av øya er forholdene utmerkede.

Øya er flat og det er lett å komme seg rundt med bil. Du vil ikke passere mange store feriebyer eller kjøpesentre, til tross for at det bor mer enn 105 000 mennesker her. Tempoet er avslappet og det er mange eldre fra Skandinavia, Tyskland og Nederland har kjøpt hus og ferieleiligheter på Fuerteventura.

Fuerteventura har over 150 strender, noen av dem er gigantiske. Ved Corralejo i nord finnes noen veldig flotte strender, f.eks. den som ligger ved Parque Natural de Corralejo, med fin hvit sand. I sør ved Costa Calma, den rolige kysten,  er det også mange fine strender. Ved Caleta de Furste er det barnevennlige og langgrunne strender, men det er området vid Jandia du skal velge om du liker vindsurfing eller kitesurfing.

Det er ikke så mange fjell på Fuerteventura, men du kan klatre opp Pico de la Zarza som ligger i nærheten av Jandia, 807 meter over havet 

Hvem passer dette reisemålet for?

Om du ønsker litt sol og bad i løpet av vinteren uten å fly altfor langt, er Fuerteventura et bra valg. Stort sett skjer det ikke så mye på Fuerteventura, så hvis du er ute etter fest og pulserende natteliv, bør du heller velge en av de andre Kanariøyene. De som ønsker en aktiv ferie har imidlertid gode muligheter til det her og det samme gjelder de som vil slappe av i solstolen med en bok.

Når er det best å reise hit?

Om vinteren kan du regne med temperaturer på rundt 22-23 grader og om sommeren opp mot 30 grader. September, oktober, mars og april er bra måneder å reise hit, når været er bra og prisene er lave. Det regner en del om  vinteren, mest i desember.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Punta Marina Apartments ★★★ 7n 6 772,-
Casa Alberto Apartments ★★★ 7n 7 312,-
Club Bungalows Esmeralda Maris ★★★★ 7n 7 515,-
H10 Ocean Dreams Hotel ★★★★ 7n 9 453,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Fuerteventura
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 20°C 14°C 20°C
februar 21°C 14°C 19°C
mars 22°C 15°C 19°C
april 22°C 15°C 19°C
mai 24°C 16°C 20°C
juni 25°C 18°C 21°C
juli 27°C 20°C 22°C
august 27°C 21°C 22°C
september 27°C 20°C 23°C
oktober 25°C 19°C 23°C
november 24°C 17°C 22°C
desember 21°C 15°C 20°C
Prognose for Fuerteventura