London

London er Storbritannias hovedstad og med sine 9 millioner innbyggere er det dessuten Europas nest største by. Det er derfor kanskje ikke så rart at mange velger å reise hit da utvalget av severdigheter, aktiviteter og fornøyelser nærmest er ubegrenset. Det finnes garantert noen for alle, uansett interesse.

Geografien blir ofte et nøkkelord for et givende Londonbesøk. Selv om man som regel prater som sentrale London kan det være greit å vite at området som utgjør Zon 1 i kollektivtrafikken er veldig stort. Foruten det som kalles City of London, den historiske bykjernen rundt London Bridge,  består byen av 32 såkalte boroughs, hvilket kan oversettes til bydeler på norsk.

Enkleste måte å ta seg rundt er med tunnelbanen som består av 11 linjer og 270 stasjoner. De klassiske dobbeldekkerbussene er en gøyal måte å få se London fra samtidig som man kommer dit man skal, men de kan i gjengjeld bruke ganske lang tid om det er mye trafikk. Naturligvis finnes også de velkjente drosjene, black cabs. Testen for å bli taxisjåfør i London er en av verdens vanskeligste og førerne er derfor svært kunnskapsrike og kjenner til byens minste kriker og kroker.

Med tanke på det store arealet kan det være lurt å velge hotell basert på hva man vil se og gjøre, både fordi de ulike bydelene har forskjellig profil, og dermed passer for ulike typer reisende, men også for å redusere tiden som brukes i tunnelbanen og på busser. Noen av de mest populære hotellområdene er Kensington, Bayswater, Earl´s Court og Bloomsbury.

London har også hele fem flyplasser. Hovedflyplassen heter Heathrow, er Europas største flyplass og ligger vest for byen. Rett nord ligger Luton, nordøst ligger Stansted, sør for byen ligger Gatwick og i Docklands, en knapp mil øst for bykjernen, ligger by-flyplassen London City Airport. Også verdt å tenke på når du skal velge hotell.

Til London kan du bestille en pakkereise men du kan også relativt billig og enkelt sette sammen reisen selv med fly og hotell.

Hvem passer dette reisemålet for?

Med sitt uendelige tilbud av ting å se og gjøre finnes det egentlig noe for alle, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller uteliv.  Bare sørg for å tilpasse hotellvalget etter hva du vil se og gjøre, og hvor det praktisk ligger, særlig om du reiser med barn

Når er det best å reise hit?

London kan besøkes året rundt, men vær og temperatur varierer en hel del avhengig av årstid. Midtsommers kan f.eks. tunnelbanene være svært varme og klamme, men det innebærer samtidig fine muligheter til å oppdage London til fots. Det er ytterst sjelden snø og minusgrader i London, men vinterhalvåret kan dog by på både regn, kraftig vind og tåke. Våren kommer tidligere til London enn til Norge, og kan derfor være en hyggelig tid å reise på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

ibis London Earls Court ★★★ 2n 779,-
ibis Styles London Heathrow Airport ★★★ 2n 831,-
Hyde Park Boutique Hotel ★★★ 2n 864,-
Troy Hotel ★★★ 2n 865,-
Maitrise Hotel Maida Vale ★★★★ 2n 882,-
Hyde Park Superior Apartments ★★★ 2n 893,-
Huttons ★★★ 2n 917,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for London
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 8°C 4°C 9°C
februar 8°C 3°C 9°C
mars 11°C 5°C 8°C
april 14°C 6°C 10°C
mai 17°C 9°C 12°C
juni 20°C 12°C 14°C
juli 23°C 15°C 16°C
august 22°C 15°C 17°C
september 19°C 12°C 18°C
oktober 15°C 10°C 16°C
november 11°C 6°C 15°C
desember 9°C 5°C 12°C
Prognose for London