Syros

Syros blir omtalt som Kykladenes dronning med fantastisk arkitektur i hovedstaden Ermoupolis. I området som blir kalt "Ta Stena", ligger tavernaene på rekke og rad og kveldstemningen må oppleves!

Syros blir omtalt som Kykladenes dronning med fantastisk arkitektur i hovedstaden Ermoupolis.

Ermoupolis er en av Hellas vakreste byer med flotte herskapshus og villaer som ble bygget på 1800- tallet. Det er en fryd for øyet å spasere gjennom byen og beskue alle de vakre husene. I bydelen Vaporia bodde øyas skipsredere, og her kan man besøke byens teater og opera, Apollon fra 1864, og den ortodokse katedralen Aghios Nikolaos.

Gode bussforbindelser og korte avstander til Ermoupolis gjør det enkelt å ta seg byturer på dag eller kveldstid. I området som blir kalt “Ta Stena”, ligger tavernaene på rekke og rad og kveldstemningen må oppleves! Etter mørkets frembrudd er det også hyggelig nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sitt eget behagelige liv uavhengig av turismen, men øya har likevel vært et yndet feriested for athenere. Bak hovedbyen Ermoupolis hever middelalderbyen Ano Syros seg på Mesovouni-høyden, med den katolske katedralen Aghios Georgios øverst. Her oppe, i den venetianske gamlebyen, hersker det om dagen en harmonisk ro og om kvelden en fin atmosfære.

Syros er kjent for sitt gode kjøkken med spennende spesialiteter. Et besøk på tavernaen “Thea” i gamlebyen anbefales med god mat og fantastisk utsikt.

Her oppe finner man også stedet hvor den velkjente bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, pleide spille. Her kan du være heldig å få med deg en konsert med gresk rebettikamusikk.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Syros
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 10°C
februar 14°C 9°C
mars 16°C 10°C
april 19°C 12°C
mai 22°C 16°C
juni 26°C 20°C
juli 27°C 22°C
august 26°C 22°C
september 25°C 20°C
oktober 22°C 17°C
november 18°C 14°C
desember 16°C 11°C
Prognose for Syros