Phuket

Phuket er Thailands største ferieøy med vidunderlige strender, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. Utelivet varierer fra hektisk til behagelig, avhengig av hvilken ferieby du velger å bo i.

Phuket er Thailands største ferieøy og skilles fra fastlandet med Pak Phra-kanalen. Hovedstaden heter også Phuket (eller Phuket by) og har omkring 85 000 innbyggere, Totalt bor det over 300 000 på hele øya, som hvert år besøkes av mer enn 5 millioner turister.  Før Phuket ble et feriemål bestod hovednæringen av blant annet tinngruvedrift og gummiplantasjer. Utbyggingen av hoteller og ferieområder begynte tidlig på 80-tallet og i dag er turismen Phukets største inntektskilde.

Selv om Phuket er et stort turistmål er det fremdeles store deler av øya som er relativt uberørt, og plante- og dyrelivet i regnskogen er rikt og de siste årene har thailandske myndigheter investert store summer i bevaringen av dette, blant annet ved å etablere flere nasjonalparker. Vestkysten av Phuket ligger mot Andaman-sjøen og østkysten mot Phang Nga-bukten, der blant annet de naturskjønne Phi Phi-øyene ligger, et populært utfluktsmål fra Phuket.

Phukets store fordeler er, foruten de vidunderlige strendene, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. De mest populære stedene ligger på vestkysten og inkluderer livlige Patong, familiefavorittene Karon og Kata, sjarmerende Kamala og strandparadiset Bang Thao. Disse reisemålene har gode strender og er godt utbygd med hoteller. Phuket er også et naturlig ankomststed for de som skal til Khao Lak. Sørsiden av Phuket er ikke like utbygget og her finnes fantastiske strender med færre turister, f.eks. Nai Harn.

Phuket internasjonale flyplass er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er enkelt å fly dit fra flere norske byer med en mellomlanding. I vintersesongen er det direktefly fra Norge og flytiden er på cirka 10 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Phuket er et av nordmenns favorittreisemål om vinteren, og passer for alle som er ute etter sol og bad, eksotiske opplevelser og gode hoteller. Det er dog viktig å velge rett ferieby, for mens unge festglade gjerne bor nære Patong, vil barnefamilien nok trives bedre ved Kata- eller Karon-stranden. For eventyrlystne som vil oppleve det "ekte" Thailand er ikke Phuket det helt store, men da kan det allikevel Phuket være en en fin port videre til de mange naturskjønne øyene som er relativt uberørt av turisme, som f.eks. Koh Yao-øyene som nås med båt fra Phuket. Thailand er et rimelig ferieland, men prisnivået på Phuket kan være noe høyere enn andre steder i landet. Det henger sammen med at eiendom er ganske dyrt og mange luksushoteller har etablert seg på øya. Antall ryggsekkturister er lavere her sammenliknet med andre reisemål og øyer i Thailand.

Når er det best å reise hit?

Phuket har best klima fra desember til mai, da været stort sett er pent, men en og annen forfriskende ettermiddagsbyger vil kunne forekomme. Temperaturen ligger som regel alltid på mellom 28 - 32ºC og solen er sterk. Ved å reise utenfor høysesongen vil man oppleve mer ustabilt vær og det er ikke uvanlig at det ligger et tynt slør av skyer på himmelen på dagtid. September og oktober er månedene med mest nedbør, men også da hotellene har aller billigst priser, og man kan unne seg flott luksus til en rimelig penge. Vær obs på at i regnsesongen kan det være høy sjø og båter og fergetrafikk ut til øyene kan bli påvirket. Reiser man til Phuket utenfor høysesong er det lurt å velge et hotell på vestkysten, der sjansene for solskinn er best.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Phuket
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 31°C 23°C
februar 32°C 23°C
mars 33°C 24°C
april 33°C 25°C
mai 31°C 25°C
juni 31°C 25°C
juli 31°C 25°C
august 31°C 24°C
september 30°C 24°C
oktober 31°C 24°C
november 31°C 24°C
desember 31°C 24°C
Prognose for Phuket