Tunisia

Tunisia har kritthvite sandstrender og et blått krystallklart vann. Tusen år gamle boplasser ligger side om side med moderne hotellkompleks. De mest kjente turiststedene er Sousse, Hammamet, Monastir i nord og øya Djerba lenger sør.

Tunisia er kontrastenes land

Her ligger kritthvite sandstrender mot et blått og krystallklart vann. Tusen år gamle boplasser ligger side om side med moderne hotellkompleks. Fruktbare jordbruksområder ligger i ly av massive fjellpartier i nord. Fra høytliggende stepper og åser i sør, munner landskapet ut i tørre områder hvor de få elvene bare har vann deler av året.

Landet har det nordligste punktet på det afrikanske kontinentet og har hele sin kyststrekning på 1300 km langs Middelhavet.

Tunisia har i mange år vært destinasjon for reiseglade mennesker som ville kombinere det eksotiske og orientalske miljøet med middelhavets klima. Etter Jasminrevolusjonen i januar 2011 har turismen tatt seg opp, etter noen dårlige år, og regnes i dag for å være et fremskrittsvennlig islamsk samfunn.

De mest kjente turiststedene er Sousse, HammametMonastir i nord og øya Djerba lenger sør.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Tunisia
kalender DagDag NattNatt BadBad