Alanya

Alanya er Tyrkias ferie hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene, fra barnefamilier som vil bo på et bra resort hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker natteliv inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak.

Alanyas sentrum er hovedsakelig konsentrert til området mellom Kleopatra Beach og Banana Beach. Men byen vokser, både i området opp mot Taurusfjellene, men også til øst og vest for bykjernen. Det finnes mange strender langs hele kysten, også inne i selve byen. Sentrum domineres av en middelalderborg som er et landemerke og ligger på en høyde med fin utsikt over byen. Sør for middelalderborgen ligger havnen som nå har blitt en fornøyelsespark for voksne og hvor det er mange barer, restauranter og nattklubber. Sentrum er et shoppingeldorado med alt fra merkevarer (se opp for kopier) gull, tepper, sko, klær, lærvarer og mye annet. 

I Alanya finner du alt fra små tyrkiske fastfood-boder til gourmetrestauranter, og det er ikke langt til nærmeste bar eller iskrembar. Du kan i prinsippet spise hva som helst, fra spaghetti, til sushi og burgere, men naturligtvis dominerer det tyrkiske kjøkken det gastronomiske tilbudet. En populær utflukt er å ta en taxi til elven Dimcay der er det mange trivelige restauranter, noen med bord plassert på terrasser ute i vannet. Turen tar ca 30 minutter fra Alanya.

Alanya har flere tyrkiske bad (Hamam), kalkstensgrotten Damlatas, et havneanlegg fra 1200-talet og en taubane fra Kleopatra Beach opp til toppen av berget der borgen ligger, og ellers er det ikke så mye annet å utforske i byen. Dette er en ferieby som i hovedsak har fokus på sol, strand, fornøyelser og shopping. Om du vil ta bussen til feks Side eller Antalya ligger bussterminalen (Otogar) nord i byen.

Vem passar detta resmål för?

Alanya byr på alt man kan ønske seg av shopping, matopplevelser, fine strender og en utbygget infrastruktur. Barnefamiliene bestiller nok helst et hotell med svømmebasseng, alternativt nede ved stranden. Og om man vil ha det roligere skal man ikke bo på hotell nære havnen eller i noen av hovedgatene der det er liv og røre døgnet rundt. Det finnes flere bra resort hotell både vest og øst for sentrum, men også  flere utmerkede boutique hotell.

När är det bäst att åka hit?

Säsongen börjar i april och redan i maj kan det vara 25 grader varmt. Sommaren kan vara väldigt varm med temperaturer i skuggan upp mot 35 grader och luften är relativt fuktig. Hösten är en bra tidpunkt att resa hit, det är fortfarande varmt i vattnet och även i november är det här ofta över 20 grader.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alanya
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 15°C 6°C 18°C
Feb 15°C 6°C 17°C
Mar 18°C 8°C 18°C
Apr 21°C 11°C 18°C
Mai 25°C 15°C 22°C
Jun 30°C 19°C 26°C
Jul 34°C 22°C 29°C
Aug 34°C 22°C 29°C
Sep 31°C 19°C 28°C
Okt 26°C 15°C 26°C
Nov 21°C 11°C 22°C
Des 16°C 8°C 20°C
Prognose for Alanya