Zakynthos

Øya Zakynthos har langstrakte strender og er den tredje største og sydligste av de greske øyperlene i det joniske hav. Det er en barnevennlig øy med fantastiske strender som passer godt for alle som reiser med barn.

På Zakynthos er det flotte strender med lys fin sand, hvor noen er lange og smale i formen, mens andre ligger i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe. Shipwreck Beach, som har navn etter et skipsforlis på stedet, er en av de mange flotte strendene som kun er tilgjengelig med båt. Noen av strendene har avstengte områder fordi Caretta Caretta skilpaddene legger egg her. Denne arten var nesten utryddet for noen år siden, men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Zakynthos by er den største byen på øya og har et moderne byliv. På dagtid yrer det i byens handlegater men samtidig kan man fornemme den gode greske atmosfæren, preget av et rolig tempo. Det er lett å komme seg rundt og du kan enkelt leie bil eller motorsykkel og ta en dagstur rundt øya. Det er størst fornøyelsestilbud i Laganas, som har et stort utvalg barer og restauranter, Tsilivi er også et livlig sted,  i Argassi er det noe roligere. I Kalamaki er det et mer begrenset fornøyelsesliv.

Det zakyntiske kjøkkenet innehar mye av de samme råvarene som finnes ellers i Hellas, basert på friske grønnsaker, fisk, kjøtt, fugl, yoghurt, ost og olivenolje. Maten ledsages ofte av en god gresk vin. Råvarene produseres for det meste på øya og menyen bestemmes gjerne av årstidene.

Som Hellas forøvrig, har øya en rik historie og funn etter utgravinger viser bosettinger tilbake til neandertalerne. Noen av severdigheter du bør få med deg er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene, St.Georg slottet i Gremna. Da er det solfylt og høye temperaturer her, noe som har bidratt til at øya er blitt et veldig populært feriemål.

I sesongen går det charterfly fra Gardermoen og flytiden er ca 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen til de forskjellige stedene øya tar det fra 15 til 30 minutter med bil eller taxi, avhengig av hvor man skal.

Hvem passer dette reisemålet for?

Zakynthos er barnevennlig og passer for barnefamilier, men også par og vennegjenger kan reise hit. Her kan man velge rolige omgivelser eller livligere områder med kafeer, barer og uteliv.

Når er det best å reise hit?

Høysesongen på Zakynthos er fra mai til september. I juli og august kan det være veldig varmt, men ellers er det behagelige temperaturer. Det er også fint å reise hit april og oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Alykanas Village ★★★★ 7n 5 440,-
Alykes Garden Village ★★★ 7n 9 832,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Zakynthos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 6°C
februar 15°C 6°C
mars 17°C 8°C
april 20°C 10°C
mai 24°C 14°C
juni 28°C 18°C
juli 30°C 20°C
august 30°C 20°C
september 28°C 18°C
oktober 24°C 14°C
november 19°C 10°C
desember 16°C 8°C
Prognose for Zakynthos