Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Heraklion

Topp » Hellas » Kreta » Heraklion
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 

Heraklion

I det øyeblikket du kjører inn i Heraklion får du følelsen av storbyatmosfære med stor trafikk, yrende forretningsliv og folkeliv. Dette er den største byen på Kreta med øyas største havn og flyplass. Det bor ca 130 000 mennesker her og byen har vært hovedstad siden 1971.

Store deler av sentrum i byen er i dag bilfri hvor du kan spasere å oppleve fordums historie. Et godt utgangspunkt for en byvandring er havneområdet. Heraklion er en travel havneby med et utall fergeforbindelser til øyene i Egeerhavet, det greske fastlandet og andre havner på øya. I den gamle delen av havna ligger borgen Koules som ble bygget av venetianere på 1500 tallet men gitt navn av tyrkere. Den ble bygget for beskyttelse mot okkupanter på samme måte som de tykke bymurene og vollgravene rundt hele byen. I havneområdet kan du nyte atmosfæren på en av restaurantene eller kafeene i området.

På motsatt side av den gamle havnen går du inn i 25.august gaten. Gaten har navn etter massakren tyrkerne gjennomførte i 1898. Videre oppover i byen er både St.Titus katedralen og St Marks Basilica verd et besøk. Den sistnevnte er i dag det kommunale kunstsenteret. Hjertet av Heraklion er Liondaria, møteplassen for en hyggelig prat og en kopp gresk kaffe eller bare handletur.

Ikke gå glipp av Agora,markedsgaten langs handlegaten med navnet "1866" etter et kretisk opprør. Her bør du ha god tid til å nyte syn og lukt av ferskmat og krydder. I sidegatene er det utallige små spisesteder med delikatesser fra havet. På toppen av markedsgaten ligger Kornarou-plassen oppkalt etter en av øyas diktere. Herfra er det kort vei til både Agios Minas katedralen og Frigjøringsplassen,Plateia Eleftherias.Her vil du også finne Arkeologisk Museum. Museet huser arkeologiske funn fra hele Kreta. Blant de mest verdifulle tingene er funnene fra den tidligste og høykulturelle sivilisasjonen, den minoiske kultur.

Om du skulle ha "fridager" til overs i ferien din, er det enkelt å leie seg en bil og ta seg en tur sørover. En tur til Knossos er nesten "et must". Dessuten finnes det mange små maleriske landsbyer i et fruktbart landskap som strekker seg oppover i terrenget mot fjellene.


» Kart over Heraklion
Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion
Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion
Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion
Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion Bilder fra Heraklion