Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Sousse

Topp » Tunisia » Sousse
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 

Sousse

Sousse er en feriedestinasjon der du virkelig kan nyte feriedagene dine med "late" stranddager og/eller fylle dagene med aktiv sightseeing.

Som de fleste andre tunisiske byene, har Sousse en heftig historikk. Helt tilbake til år 1100 f. Kr. ble byen bygget av fønikere. Etter en lang periode med arabisk-islamsk styresett fra 700 tallet, har byen både vært hærtatt av normannere og spanjoler og bombardert av italienere og franskmenn. Hele tida har Sousse allikevel bevart sitt arabiske særpreg, og du kan besøke noen av de best bevarte arabiske byggverkene i verden. Medinaen her ble satt på UNESCOs verdensarv-liste i 1988.

I den nye bydelen, som omkranser den gamle, i Sousse finner du hotellanleggene langs stranden. Her kan du nyte et godt måltid på en av restaurantene. Hele denne regionen er kjent for sin sjømat. Strendene er lyse sandstrender og langgrunne. Du kan delta i et utall av vann- og strandaktiviteter i området.

Den gamle bydelen har den opprinnelige arabiske arkitekturen med buktende og trange gater. På grunn av sitt utseende har den ved flere anledninger vært åsted for filminnspillinger. Blant annet ble filmen "Raiders of the Lost Ark" spilt inn her.


» Kart over Sousse
Video fra Sousse
Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse
Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse Bilder fra Sousse