Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Syden og storbyer i Europa

Topp » Syden og storbyer i Europa

Syden og storbyer i Europa
Dette er vår reisemålsguide for syden og europeiske storbyer. Kart Syden og storbyer i Europa

Brasil
Strender, Amazonas, karneval, samba og nasjonalsporten fotball forbindes med Brasil. Her er det en herlig stemning med et solsikkert tropisk klima, og det er forholdsvis billig. Strendene er brede med finkornet sand, og brasilianerne selv tilbringer de fleste timene på stranden, det er der de lever og omgås. Alt fra matlaging, dans, fotball og lek foregår på stranden i tillegg til soling og bading.

Det fins mange ulike utflukter å velge mellom, blant annet tilbys mange ulike rundreiser som kan bestilles enten hjemmefra eller på stedet.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Brasil's Turistbyrå (EN)

» Les mer om Brasil

Malaysia

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser i Malaysia

Malaysia er og blir kontrastenes land. Storslagen og urørt natur på Borneo, flotte dykke og snorkelforhold på Langkawi og kulturelt mangfold på Penang. I hovedstaden Kuala Lumpur (KL) er det liv og røre døgnet rundt med fascinerende skyskrapere, blant annet Petronas Twin Towers som er en av verdens høyeste bygninger. Shoppingen i Kuala Lumpur er i verdensklasse, spesielt elektriske artikler og klær. Det Malaysiske kjøkken er som kulturen, en herlig blanding av mange nasjonaliteter, tradisjoner og livsstiler.

Malaysia tilbyr mye av det meste og man møter vennlige og hjelpsomme mennesker over hele landet. Malaysia er ikke så turistpreget som nabolandet Thailand.

Les mer om Kuala Lumpur, Langkawi, Borneo og Penang.


» Bilder og kart fra Malaysia
» Les mer om Malaysia

Belgia
Kongeriket Belgia er et lite land, men har mye å tilby. Belgia tilhører et av de landene som grunnla EU. Her finnes pulserende storbyer, landsbyer og flere behagelige steder langs kysten. Man kan enkelt ta seg rundt med buss og tog. Ettersom det ikke finnes fjell i Belgia er sykling en veldig populær måte å oppleve landet på.
» Les mer om Belgia

Danmark
Danmark er et relativt lite land, med gjestfrie mennesker, man føler seg velkommen der. Danmark består av totalt 405 øyer. De største og mest besøkte øyene er Sjælland, Lolland, Fyn, Bornholm og Jylland, som egentlig er en halvøy. Danmarks nest største by Århus ligger på øst-Jylland og omgis av vakker natur og lange fine strender. Århus har en lang og interessant historie helt tilbake til vikingtiden, og inne i Århus bykjerne er det bevart gamle fantastiske bygninger. På Sjælland ligger Danmarks hovedstad København med sitt enorme tilbud. Her fins det shopping i verdensklasse, Tivoli, Zoo, muséer og mye mer å oppdage. I Danmark er det vanlig å dra på "Kroferie", der man bor på mindre private hoteller/pensjonater.
» Les mer om Danmark

Jamaica
Jamaica er for de fleste det første stedet man tenker på når man hører ordet "Karibia".
Det er her man finner du kritthvite strendene, det turkise vannet, reggarytmer og en smilende befolkning, akkurat slik som på film. Jamaica er definitivt et av Karibias vakreste land.
På Jamaica snakker alle engelsk, og etter over 300 år under britisk styre ble landet igjen uavhengig i 1962.
De fleste som ankommer Jamaica lander i Montego Bay, og defra er det kort vei ut til de ulike turistområdene.
» Les mer om Jamaica

Litauen
Litauen
» Les mer om Litauen

Kroatia
Kroatia har de siste årene blitt et meget populært reisemål, og det er lett å forstå. Her er det vakker natur, krystallklart vann, pittoreske byer, gjestfrie mennesker, god mat og lave priser. I Kroatia fins noe for enhver smak, uansett alder. Herlige turområder, trivelige barer, vannsport, vingårder og mange fine båtutflukter i Adriaterhavet. Dette er noe av det Kroatia kan tilby de som velger å reise hit. Etter den tragiske krigen i det tidligere Jugoslavia blomstrer Kroatia igjen, kanskje enda vakrere enn tidligere?
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Croatian National Tourist Board (EN)

» Les mer om Kroatia

Montenegro
På et landområde med en smal kyststripe ved Adriaterhavet, mindre enn Telemark fylke,med høye fjell og nydelige innsjøer,med en turkisblå kystlinje med vakre små og store strender ligger Montenegro. Et lite land som er den perfekte feriedestinasjon for alle oss som vil oppleve noe. Her kan du ta ditt morgenbad i havet, spise lunsj ved en vakker innsjø og ha en flott fottur fjellterreng om ettermiddagen

Fra gammelt av var Montenegro en del av Jugoslavia og ble en del av Serbia etter balkankrigen og fikk sin egen uavhengighet i 2006. Men dette lille landets historie strekker seg helt tilbake til 1100-tallet.

Montenegro er mange koselige små byer du kan besøke. Hovedstaden Podgorica er vel verd et besøk. Tar du turen innover i landet har du mulighet for å besøke flere store nasjonalparker.


» Les mer om Montenegro

Dominikanske Republikk
Hovedstaden på den Dominikanske Republikk er Santo Domingo med ca 2,5 millioner innbyggere. I karibien er det mange rytmer, og her er det merengue som dominerer. På dansegulv i hele landet spilles det merenguemusikk, og det er umulig å holde hoftene stille i denne livlige og glade dansen. Det fins mye å bli fascinert av i den Dominikanske Republikk, den frodige grønne naturen, og de vakre strendene. Prisene er lave og man får mye for pengene. Mange av hotellene ligger ved stranden og har All Inclusive.
» Bilder og kart fra Dominikanske Republikk
» Les mer om Dominikanske Republikk

Japan
Med flere tusen år gamle tradisjoner, og en unik moderne samfunnskultur, gir et besøk til Japan minner for livet.
» Les mer om Japan

Tyrkia
har noe for alle. Selv om du vil prioritere soling og bading kan du også få med deg flotte utflukter til historiske steder, golfaktiviteter og et bra fornøyelseliv.

Det er fortsatt forholdsvis billig i Tyrkia og du får mye for pengene. Tyrkerne er gjestfrie og tar godt vare på sine besøkende. Du blir møtt med vennlighet overalt. Hvis du liker shopping så er dette et eldorado. Her selges prisgunstige håndverksvarer som skinn- og lærvarer, tepper og tekstiler og sølvvarer. Vær klar over at mye av merkevarene er kopier om du ikke handler i de rette butikkene.

Selvom det er bygget opp en turistindustri langs Egeerhavet og Middelhavskysten av Tyrkia,er det ikke langt mellom de ekte tyrkiske naturperlene.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Turkiska Turistbyrån (SE)

» Les mer om Tyrkia

Tema
Mennesker har forskjellige grunner til å reise, derfor har vi laget denne oppdelingen i tema.
» Les mer om Tema

Indonesia

Eksotiske Indonesia, et uoppdaget paradis

Indonesia er en demokratisk republikk, som med sine over 18.000 øyer er av verdens mest folkerike land. Til tross for dette er svært store deler av øyriket både ubebodd og urørt. Her finnes hele 167 vulkaner som fremdeles er aktive. Det rike jordsmonnet dette er med på å skape har gitt et svært variert dyre- og planteliv, og gjør det til et mekka for natur- og dyrefrelste. Indonesia har fire store sentrale øyer; Java, Sumatra, Bali og Lombok, hvorav de to sistnevnte er de med mest turisme. Begge øyene har egne internasjonale flyplasser, og særlig Bali har et godt utbygget rutenett. Fra Norge kan man reise til Bali med bare ett flybytte underveis. Landet ligger på Ekvator, og har et tropisk klima med stabile temperaturer på 28-32 grader hele året. Den tørreste sesongen er fra april til oktober,men ulike øyer kan ha lokale variasjoner. Populære aktiviteter i Indonesia er dykking og snorkling, surfing, sykling og fotturisme. Landet er fremdeles blant de rimeligste i Sørøst-Asia, og man kan både spise og leve bra for en billig penge. Lunsj for to trenger ikke koster mer enn 30 kr.
» Bilder fra Indonesia
» Les mer om Indonesia

Malta
Den sjarmerende øya Malta ligger midt i Middelhavet med sitt behagelige klima og krystallklare vann. På denne lille øya kan man oppleve utrolig mye og man finner nesten alt man kan drømme om på ferien, alt samlet på et lite område. Her kan du kombinere et tradisjonelt ferieliv med sol og bad med et unikt tilbud av severdigheter.

Malta har gjennom tidende blitt styrt av mange ulike folkeslag blant annet fenicier, korsfarere, romere, kartagere, arabere, franskmenn og briter. Alle disse har lagt igjen spor som man finner igjen i kulturen og i språket. Malta ble selvstendig så sent som 1964 etter å ha vært kolonisert av Storbritannia. Ettersom det har vært mange som har styrt og stelt på Malta, så er det en blandet og interessant kultur. Det fins mye å se, alt fra forhistoriske templer og middelaldermiljøer til fargerike malte fiskebåter og hestekjerrer.

Ikke nok med alt du kan se på land, du kan også se det som gjemmer seg under vann. Malta har kanskje Middelhavets beste dykkevann, både for snorkling og vanlig dykking. Det er meget gode muligheter for å ta dykkersertifikat her. På Malta finner du Middelhavets gastronomi, en blanding av Nouvelle Cuisine og syditaliensk kjøkken og som holder et meget bra prisnivå.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Malta (EN)

» Les mer om Malta

Estland
Estland ligger langs Østersjøkysten og Tallinn er hovedstaden. Estland har en interessant historie pga sin brokete bakgrunn med ulike herrer som har styrt landet. Landet har vært styrt av bl.a. tyskere, svensker og russere. Sovjetunionen har okkupert landet gjennom lange tider og de siste troppene forlot Estland i 1994. Det var etter at landet ble selvstendig i 1991. Landskapet i Estland er varierende, skog, jordbruk, skjærgård, hav og store skoger.

Tallinns internasjonale flyplass ligger ca 4 km utenfor Tallinn. Fra flyplassen tar man buss eller taxi inn til sentrum.


» Les mer om Estland

Gambia
De første charterflyene til Gambia gikk fra Stockholm på slutten av 60-tallet. De fleste hoteller ligger ved lange, brede sandstrende, her er det ingen trengsel! De siste årene er det blitt et økende utvalg av tilbud for turister også utenfor hotellene, med stadig flere steder å spise og drikke.
» Les mer om Gambia

India

Forføreriske India, kontrastenes land

India er det største landet på det Indiske subkontinent, og verdens andre mest folkerike land etter Kina. Det er et veldig variert land, både geografisk og kulturelt. Landet har høye snødekte fjell, dype jungler, glohet ørken og tropiske strender.

Med en historie som daterer flere tusen år tilbake, er dette landet utrolig spennende å utforske. Storslåtte palasser og majestetiske templer har blitt reist under de mange dynastiene og kongedømmene, og India har for mange blitt ett av de stedene man "må" besøke i løpet av livet.

Om man reiser til India på familieferie eller parferie, og vil konsentrere seg om et mindre område, er Goa en populær destinasjon. Lange, herlige strender omkranset av kokospalmer, kombinert med lavt prisnivå, god standard og varierte utfluktsmuligheter gjør Goa til en av de mest besøkte destinasjonene i landet.

India ligger også litt nærmere enn mange av de andre landene i Sørøst-Asia, og er derfor et godt valg om man vil unngå 10-timers flyturer fra Europa.


» Bilder fra India
» Les mer om India

Tsjekkia
Tsjekkia har de siste årene blitt et populært turistmål og da særlig hovedstaden Praha som også står på UNESCOs liste over verdens kulturminner. Landet er forsatt preget av tiden med kommunistisk herredømme.

Tsjekkia er et flatt land med fjell rundt det hele som gir glimrende muligheter for vintersport, og flere elver som renner gjennom landet, bl.a. Moldauelven. Pga det flate landskapet er Tsjekkia dessuten perfekt for sykkelferier.

Tsjekkia har mange overnattingsmuligheter og her bl.a. et stort utvalg av campingplasser. Etter Berlinmurens fall i 1989 har landet blomstret og det har kommet mange nye tilbud.

Den offentlige kommunikasjonen i Tsjekkia er velutbygd og ofte rimelig å benytte.- Transportnettet er derfor en ypperlig måte å se landet på.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Czech Tourism (EN)

» Les mer om Tsjekkia

Vietnam

Oppdag det genuine Vietnam

Vietnam har en rik historie på godt og vondt. Landet har vært under okkupasjon av flere stormakter, fra Kina til Frankrike. Dette har satt sitt preg på kulturen, som er en smeltedigel med orientalsk og europeisk innflytelse.

Vietnam er et langstrakt land som passer utmerket for en rundreise. Her kan man selv velge intensitet enten man ønsker hovedfokus på sol og strandliv eller ser for seg en miks av storby, historie, natur og øyliv. Vietnam er et fullkomment reisemål som har noe å tilby for alle. En klassisk reise begynner i Hanoi i nord, og ender ved en av de flotte badebyene i sør. Nha Trang er en av de mest populære, med kilometervis med strender og gode resorter til lave priser. Her er luksus fortsatt rimelig.

Underveis anbefales å legge inn noen dager i Da Nang. Strandbyen passer perfekt som base for utflukter til nærliggende Hue og Hoi An. Ho Chi Minh-byen er også verdt å se, og herfra er det også mulig å kjøre til strandparadiset Phan Thiet / Mui Ne eller fly til den vakre øya Phu Quoc.

En reise til Vietnam byr på det beste av sørøst-Asias mat, strender, kultur og ikke minst historie - alt til en veldig hyggelig penge.


» Bilder og kart fra Vietnam
» Les mer om Vietnam

Mauritius

Luksuriøse Mauritius, en drømmeøy i Indiahavet

Mauritius - bare navnet gir sydhavsstemning og får oss til å drømme om palmesus, kritthvite strender og azurblått vann. Øya ligger i Indiahavet, øst for det afrikanske kontinentet og sør for Ekvator. Klimaet er derfor best fra oktober til april, med varme solrike dager, og behagelige kveldstemperaturer. Fra mai til september er klimaet noe kjøligere, men fortsatt varmt. Dagstemperaturene i juli ligger f.eks. på 22-25 grader.

Øya har mange flotte strender, og et rikt undervannsliv, og her vil både den vannsportglade og dykkerglade trives. Alle strendene er offentlige, og øyas beste strender ligger i Belle Mare på østkysten. De fleste strendene er beskyttet av korallrev og inviterer til både snorkling og svømming. Lån gjerne en kajakk på hotellet på legg ut på padletur over korallrev og fargerike fisker.

Mauritius er kjent for høy standard på hotellene og eksepsjonelt serviceinnstilt personale. På 4- og 5-stjerners hotellene har de ansatte ofte mange års utdannelse i hotellfaget, og hotellene kniver om å tilby best mulig service til gjestene. Servicen er personlig og varm, og du skjemmes bort med topp komfort.

Mange av hotellene ligger usjenert til i frodige omgivelser, og du er ofte på hotellområdet store deler av ferien. Liker du å rusle ut av hotellet på kveldstid og spise på ulike restauranter er Grand Baie et utmerket område å bo i. Her finnes restauranter og barer, fornøyelser, og shopping. Også Flic en Flac sør for Grand Baie har et godt utvalg leilighetshoteller med muligheter for self catering.

Med sin uslåelige kombinasjon av strender, hotellkomfort og en tilbakelent atmosfære, har Mauritius blitt en favoritt for bryllupsreisende. Men her vil også familien stortrives. De aller fleste større hotellene er godt tilrettelagt med egne bemannede barneklubber og lekeplasser.


» Bilder og kart fra Mauritius
» Les mer om Mauritius

Egypt
En genuin og trivelig atmosfæren møter deg når du kommer til Egypt. Her fins det mange verdensberømte severdigheter og antikke steder. Besøk pyramidene i Giza, ta en båttur på Nilen eller dra på dagstur til Kairo og ikke minst se sfinxen. Alle utfluktene vil hver især gi deg en opplevelse for livet.

Oppdag snorkling og dykking i verdensklasse. Rødehavet er et av verdens varmeste hav og har et fantastisk undervannslandskap med en unik marin fauna.

Det er fortsatt forholdsvis billig å leve i Egypt. Strendene er lange og har både fin og grovkornet sand.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Tour Egypt (EN)

» Les mer om Egypt

Jordan
Er du ute etter noe annerledes og eksotisk i ferien er Jordan et godt alternativ. Her får du både en smak av storby, den moderne teknologiske verden samt et arabisk eventyr. Jordan er i dag den "fredlige" delen av Midtøsten.

Jordan har kun kystlinje i sør mot Akababukten og er et gjennomgående ørkeland med store nord-sør-gående fjellkjeder. Det er kun 5 kvadratkilometer igjen med skogkledde områder i landet.

Jordans tidslinje rent historisk strekker seg tilbake til 1200 f.kr. Overalt i landet kan du besøke minnesmerker og bli minnet om en vanvittig rik historie. I 1812 ble oltidsbyen i Petra oppdaget og er i dag en av hovedattraksjonene i Jordan.Denne klippelandsbyen ligger på lista over verdens sju underverk

Jordan er hovedsakelig et muslimsk land med ca. 5.7 millioner innbyggere. Hovedstaden Amman er landets største by med ca. 1.6 millioner innbyggere. Det offisielle språket er arabisk og mange snakker bra engelsk.

Fredag er ukens helligdag i Jordan. Ofte er banker, offentlige kontorer, reisebyråer og noen butikker også stengt på lørdager. Under Ramadan er det ulovlig å drikke alkohol, spise og røyke offentlig fra soloppgang til solnedgang. Alkohol selges ikke i butikkene, men kan kjøpes på større hoteller av ikke-muslimer.

I Jordan er det billig å ta taxi. Til og med på lengre strekninger som mellom Amman og Aqaba. Taxiene har taksameter, men de blir ikke alltid brukt på kveldene. Det er lurt å avtale pris på forhånd.

Veinettet i Jordan er velutviklet og skiltene står på både arabisk og engelsk. Det å leie bil er en god måte å se landet på.


» Les mer om Jordan

Sri Lanka
Stadig flere forelsker seg i ferieparadiset Sri Lanka. En reise hit byr på frodig regnskog ispedd vakre templer, teplantasjer, pittoreske landsbyer og et rikt dyreliv, og ikke minst de milelange, gylne sandstrendene.

Sri Lanka er en uslåelig kombinasjon av opplevelser og utflukter, sol og strandliv uten at det føles strevsomt. Fra man går av flyet blir man møtt av en smilende befolkning som ikke vet hva godt de kan gjøre for en. Innbyggerne er stolte av landet sitt, den rikholdige kulturen og de eldgamle tradisjonene. Det tamilske kjøkken er et kapittel for seg, med nydelig og kryddersterk mat, og landets berømte fiske-curry må selvsagt prøves!

Reisemål

Selv om en reise til Sri Lanka byr på mer enn bare slaraffenliv under palmene, reiser naturligvis hovedvekten av turistene hit for å nyte sand mellom tærne på de flotte strendene. De beste og mest kjente badebyene ligger i kjøreavstand fra hovedstaden Colombo, på vest- og sørvestkysten. Noen av de mest populære strandreisemålene er Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna og Hikkaduwa.

Klima

Sri Lanka ligger nesten direkte på Ekvator og har et tropisk klima med små månedlige variasjoner i temperatur, og en årlig gjennomsnittstemperatur på omtrent 30°C. Vanntemperaturen ligger på deilige 27-30°C. Den tørreste (og beste) perioden å reise på er fra november til april, men Sri Lanka kan besøkes hele året.

Prisnivå

Valutaen heter sri lankisk rupi (LKR). Her rekker pengene langt, selv om landet de seneste årene har blitt litt dyrere i takt med at populariteten har økt. Man spiser fortsatt godt på lokale restauranter for noen tiere, men på større internasjonale hoteller er mat/drikke dyrere enn i turistgatene omkring. Lokalbuss og tuk-tuk er billig.

Passer for

Sri Lanka er reisemålet for deg som søker bortenfor de store charterdestinasjonene og som er glad i å kombinere late dager på stranden med spennende utflukter til historiske og naturskjønne severdigheter. Sri Lanka har et rikt dyre- og planteliv og strore deler av landets regnskog er vernet av UNESCO.

Sri Lanka ble i 2013 kåret til verdens beste reisemål av Lonely Planet.Thailand

Eksotiske strender og spennende kultur i smilets land Thailand

Kongeriket Thailand er den orientalske drømmen. Her finnes fargerike templer, elefanter som trekker tømmer fra urskogen, bungalower på kritthvite strender, et smakfullt og raffinert kjøkken, den pulserende hovedstaden Bangkok, interessante historiske severdigheter, glitrende dykking og en smilende befolkning. Det er ikke uten grunn at Thailand er et av nordmenns viktigste reisemål med nærmere 150.000 reisende hvert år. Få land kan by på så mange severdigheter og slik variasjon. Alle finner sitt eget lille paradis her, enten man reiser alene, med barn, med venner eller som par.

Thailand ligger i hjertet av Sørøst-Asia og grenser til Myanmar, Laos, Malaysia og Kambodsja. Det bor ca 67 millioner i landet og valuta er thailandske Baht. To områder er spesielt populære for turister å besøke. Den ene er Sentral-Thailand med Bangkok, Pattaya, Koh Samet, Koh Chang, Cha Am og Hua Hin. Den andre er Syd-Thailand med Phuket og Krabi på vestkysten samt Koh Samui på østkysten.

Thailand har et tropisk monsunklima med noe mer nedbør i perioden mai-oktober. Aller best tid å reise i er november - april hvor det er høyere temperaturer og mindre regn. I Syd-Thailand er forskjellene i nedbør og temperatur gjennom året mindre sammenliknet med Sentral-Thailand.

Religion: Det er religionsfrihet i Thailand, men buddhismen står for 95%.
Tidsdifferense: ligger 6 timer foran oss på vinteren og 5 timer på sommeren.
Visum: Man trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.
Vaksine: Sjekk med vaksinasjonskontor god tid før avreise. Vanligste vaksiner man trenger er difteri, stivkrampe, polio og gulsott.


» Bilder og kart fra Thailand
» Les mer om Thailand

Cuba
Cuba er kontrastenes øy. Her møter du en spennende kultur og historie som blandes med salsa og mamborytmer fra de vestindiske øyer. Strendene på Cuba er fantastiske med kritthvit karibisk sand. Man kan kombinere sin ferie med både storby og bad, eller en rundreise.
» Les mer om Cuba

Bulgaria
Langs med Svartehavet ligger Bulgaria og de mange turiststedene. Bulgaria er et prisvennlig alternativ, med mye sol & bad, strendene er milelange og det er langgrundt med lys fin sand. Mange av turiststedene har begrenset biltrafikk. Det er gøy å shoppe i Bulgaria, man får mye for pengene. Bulgarias høysesong er fra mai til september.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Travel Bulgaria (EN)

» Les mer om Bulgaria

Kenya

Opplev Kenya, populært kalt Afrikas Juvel

Kenya ligger i øst-Afrika og er et av kontinentets største økonomiske makter. Til tross for at landets utvikling stadig skyter fart, er fremdeles mange regioner så og si urørte, og selv om turismen blomstrer er det mange avsidesliggende steder der de lokale knapt har sett en vestlig turist før. Kenyanere er vennlige, gjestfrie og nysgjerrige. Dette, sammen med uslåelige safarimuligheter, milevis med strender og fantastisk kultur forsvarer landets tittel som 'Afrikas Juvel'.

Kenya er for de fleste synonymt med safari, og blant annet vakre Masai Mara nevnes i den forbindelse. Et fantastisk viltreservat med et mangfold av dyr. Profesjonelle safariarrangører med lang erfaring gjør Kenya til et førstevalg for mange når de skal på sin første safari.

Landets lange og fargerike kultur gjør det til et yndet reisemål for mange. I tillegg kan Kenya skimte med spennende markeder, eksotisk mat og god shopping. Håndtverk av tre, kurver, saronger, lær og musikk er spennende ting å kjøpe med hjem.

Les mer om safari i Masai Mara.


» Bilder fra Kenya
» Les mer om Kenya

Kypros
Lengst øst i Middelhavet,på dørstokken til Afrika, Asia og Europa ligger øya Kypros. Den er middelhavets tredje største øy og har en historie som strekker seg ni tusen år tilbake i tid. I følge gresk mytologi steg Afrodite opp av havskummet ved klippen i Paphos som i ettertid regnes for kjærlighetsgudinnens fødested.

I dag kan du besøke kulturminner fra utallige folkeslag som i perioder av historien har slått seg ned på øya. Tyrkere og grekere har hatt store og alvorlige stridigheter om suverenitet over øya. Etter store tap på begge sider, ble til slutt øya delt i to med en grenselinje kontrolert av FN-styrker. I dag har gresk-kypriotere kontroll i sør og tyrkisk-kypriotere i nord. Den sørlige delen er medlem av EU og har myntenheten euro.

På Kypros er været stabilt og sesongen strekker seg fra tidlig vår til sen høst.Det sies at øya har ca 340 soldager i året.

Kypros har to fjellkjeder som deler øya i øst-vestretning. Den største og sørligste er Troodoskjeden med fjelltopper opp til 1900 meter og den minste er Kyrenia kjeden med topper opp til ca 1000 meter o.h. Mellom disse fjellmassivene ligger det en fruktbar lavlandsslette,Messaria. her ligger blant annet hovedstden på øya,Nikosia. Fra fjellandskapet inne på øya strekker landskapet seg ut mot kystlinjen og ender i en malerisk kystlinje med mange store og små nydelige strender som omsluttes av et krystallklart vann.

En ferietur til Kypros vil være et godt valg for alle i familien uansett om du vil utforske natur,historie eller fornøyelseslivet. Her kan du nyte god service, godt klima, et rikt utvalg restauranter med mat fra hele verden.

Visit Cyprus EN)

» Les mer om Kypros

Maldivene

Maldivene - et magisk øyparadis

Maldivene er en øygruppe i det Indiske Hav, bestående av ca. 1200 øyer fordelt på ulike atoller (Koralløyer).

Hovedstaden Male, samt flyplassen med samme navn ligger også på hver sine små øyer, og her er sjøfly og speedbåt beste fremkomstmiddel. Når man lander på flyplassen er det slik man kommer seg ut til de forskjellige resort-øyene. Å ankomme paradisøya med sjøfly er en opplevelse i seg selv.

På grunn av den gunstige beliggenheten kan man reise til Maldivene året rundt. Klimaet er tropisk, stabilt mellom 25-32 grader.

De fleste forbinder Maldivene med bryllupsreise og parferie, men det er også godt tilrettelagt for familier og barn. Mange hoteller tilbyr barnepass, og i tillegg et godt utvalg av aktiviteter for store og små. Spa av høy kvalitet tilbys selvsagt også. Verken store eller små vil kjede seg.

Livet under vann er fargerikt og spennende, og Maldivene er verdenskjent for sine fantastiske korallrev.

Det kan være lurt å inkludere noen måltder på en slik reise, fra halvpensjon til all inclusive. Prisene på mat og drikke er i ofte tilnærmet norske, men da er også kvaliteten meget bra.

Stabilt vær, personlig service, gjestfrhet og fantastiske strender er gode nøkkelord. Maldivene er en vinner enten man vil på en romantisk bryllupsreise eller avslappet familieferie.

Bestill reise til Maldivene

Her kan du søke for å finne de beste prisene til din drømmereise til Maldivene


» Bilder fra Maldivene

Seychellene

Forelsk deg i Seychellene, et ekte strandparadis

Seychellene er en drømmedestinasjon for mange av oss. Øygruppen er dannet av granitt, med vakre steinformasjoner, tett og frodig jungel, kokospalmer og kritthvit sand som forenes i et eneste stort paradis. Her finnes noen av verdens aller fineste strender, og det er langt mellom strandstolene. Du finner enkelt en strand helt for deg og den du reiser med. Seychellene passer utmerket for bryllupsreisende, og mange av hotellene er godt tilrettelagt for romantiske opphold, med tilbaketrukkede bungalower, personlig service og gode bryllupsrabatter.

Hovedøya på Seychellene heter Mahe, og det er her flyplassen ligger. Sammen med naboøyene Praslin og La Digue utgjør disse øyene de mest populære reisemålene på Seychellene. I tillegg finnes noen private øyer med noen meget luksuriøse resorter.

Mange er av den oppfattelse at Seychellene er dyrt, men det behøver det ikke være. Det finnes leilighetshoteller og enkle bungalower med self catering, og bor du på Mahe er det mulig å ta seg rundt, og handle på lokale markeder osv. På de andre øyene er det mer vanlig å bo på hoteller med ett eller flere måltider inkludert.

klimaet på Seychellene er tropisk, og det er varmt hele året. Beste reiseperiode er fra mai til september.


» Bilder fra Seychellene
» Les mer om Seychellene

De forente arabiske emirater

- en eksotisk blanding av luksus, shopping og stormannsgalskap

De forente arabiske emirater ligger i Midtøsten og grenser til Oman og Saudi-Arabia. Landet har syv emirater og disse heter Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaiwain. Hovedstaden for alle emiratene er Abu Dhabi og landets valuta er Dirham (ca 1,6 norske kroner).

Emiratene er ekstremt avhengig av olje og er i dag verdens 5. største eksportør av det svarte gullet, rett foran Norge. Abu Dhabi er i sentrum av oljereservene, mens Dubai fokuserer mer på finans og turisme. En del av oljeinntektene er investert i turistindustrien. Spesielt ser man dette i Dubai, men andre emirater som Abu Dhabi har hatt samme utvikling de siste årene. Man kan kalle dette stormannsgalskap, men det er heller ingen tvil om at disse byggeprosjektene tiltrekker seg mye turister og stor arbeidsinnvandring fra blant annet India.

Klimaet er hovedsaklig delt inn i to perioder. Oktober til april er høysesong og da faller temperaturen godt under 30 grader og det er mye bra vær. Det kan falle noe regn, men kun i korte perioder. Mai til september kan by på dager godt over 40 grader og det er meget høy luftfuktighet.


» Les mer om De forente arabiske emirater

Albania
Velkommen til herlige Albania - landet spås av mange å bli det "nye" Kroatia, og her finner du lekre strender, krystallklart vann og grønne åssider, koselige turistområder og et svært behagelig prisnivå.

Albania har en lang og noe broket historie, og landet var svært lukket frem til kommuniststyret falt i 1992. I dag er Albania fremdeles et av de mer uutforskede reisemålene rundt Middelhavet, men men det solrike landet lokker stadig flere nordmenn.

Hovedstaden Tirana har omtrent 600 000 innbyggere, og med direkte flyforbindelse fra Oslo er Albania kun to og en halv times flytur unna. 40 kilometer fra Tirana ligger feriebyen Durrës, og det er her du finner Albanias lengste strand og dusinvis med hyggelige hoteller, restauranter, kafeer og fornøyelser.


» Bilder fra Albania
» Les mer om Albania

Russland
Russland er verdens største land, og kontrastene er enorme.

Stivbente visumregler gjør at det ikke er så lett å gjøre en spontan reise dit. Skal man på storbyferie må man be hotellet sende en invitasjon på telefax, og invitasjonen må leveres(ikke sendes i posten) sammen med pass og visumsøknad.


» Les mer om Russland

Portugal
I Portugal, som ligger vest for Spania, er det stor variasjon. Her er alt fra vakre kyststeder, bølgende sletter, middelalderbyer, dyrket mark i terassser og lange sandstrender. I den nordlige delen av landet ligger Porto og det berømte Portvindistriktet. I den sørlige delen ligger Algarvekysten med sine mange sol- & badesteder. Det er enkelt å ta seg fra nord til sør med tog, og det er en fantastisk opplevelse å reise gjennom det vakre landskapet.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Portugal (EN)

» Les mer om Portugal

Aruba

Karibisk stemning på Aruba

Aruba er en øy i Karibia, kun 30 km nord for Venezuela. Øya er en av de tre ABC-øyene, og er under nedelandsk styre.

På grunn av den gode beliggenheten er Aruba velsignet med et ypperlig klima, utenfor orkanbeltet og med lite nedbør og mye sol. Hit kan man reise hele året. Januar-juli er en populær reiseperiode.

Aruba er kjent for å ha noen av de fineste strendene i Karibia, og Eagle Beach og Palm Beach er de to mest kjente. Det er i disse områdene de aller fleste turistene bor, nære butikker, restauranter, barer og fornøyelser. Med leiebil kan hele øya utforskes. Veiene er gode.

Det er gode shoppingmuligheter, med flere kjøpesentere med kjente merkebutikker i alle prisklasser.

Aruba er en trygg og velutviklet ferieøy, passer for bryllupsreisende såvel som familier med barn. Standarden på mat og drikke er høy, og springvannet kan drikkes uten problemer.

En reise til Aruba byr på sol, bad, paraplydrinker og karibisk stemning. Golf, snorkling og kiting er noen populære aktiviteter.


» Bilder fra Aruba

England
England er et fascinerende land med stor variasjon og noe for enhver smak. Her er det fotball, puber, skoger, shopping og mengder av gamle vakre slott i en herlig blanding.

I den nordlige delen av England ligger blant annet det vakre Yorkshire. Med den trivelige byen York som preges av gamle broer og smug, mengder av små caféer som serverer afternoon tea med varme scones og marmelade. I hjertet av England ligger Warwickshire og Stratford-upon-Avon som er Shakespeares fødeby, og det vakre slottet Warwick og dets hage. Ikke langt utenfor verdensmetropolen London ligger den berømte universitetsbyen Oxford.

England oppdager man best om man leier bil og kjører rundt i landet, det fins mye å oppdage på egenhånd. Man bor hyggelig, billig og bra på B&B (Bed & Breakfast). Avstandene er ikke så lange og det er bra veier. Kjører man rundt på landsbygda er det ikke uvanlig å møte på en flokk sauer som blokkerer veien, hva kan bli mer sjarmerende.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Britain (NO)

» Les mer om England

Frankrike
Frankrike er et vakkert, spennende og variert land på mange områder. Interessant historie, interessant mat- og vinkultur, fantastiske steder og severdigheter. I dette landet fins noe for enhver smak. Ønsker man storbyliv, er Paris fantastisk med shopping, caféer, teatre og markeder. Ønsker man sol & bad, er den franske riviera et selvsagt alternativ. I Nice og Cannes fins havner med luksusbåter og mennesker som liker å vise seg frem, rivieraen er kjent for sitt jetset-preg. Landskapet er vakkert, det er mengder av små byer og det å reise mellom disse er en opplevelse i seg selv.
» Les mer om Frankrike

Østerrike
Ligger vakkert i Alpene, i storslagen natur. Det er enkelt å reise til Alpene med fly, tog eller egen bil, og innkvarteringen er på hotell eller familiedrevne pensjonater. Klassifiseringen av hotell og pensjonater holder et høyt kvalitetsnivå, som kontrolleres med jevne mellomrom. Østerrike tilbyr førsteklasses skikjøring med en uforglemmelig afterski.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Austria Info (EN)

» Les mer om Østerrike

Qatar

- oljestaten Qatar som ble et populært turistmål

Den 05. oktober 2011 startet Qatar Airways med direkteruter fra Gardermoen til Doha i Qatar. Det har ført til at flere nordmenn har besøkt denne spennende halvøya i Persiabukta. Enten som strandferie i Doha eller som stopover på veien til en annen feriedestinasjon.

Etter at Qatar fikk tildelt VM i fotball i 2022 har man sett en stor økning i turisttrafikken til landet. Qatar Airways flyr daglig fra de fleste store europeiske flyplasser og turistmyndighetene har investert store summer i reklamekampanjer i ulike mediakanaler. Samtidig har det vært en en enorm utbygging av hovedstaden Doha og kraftig forbedring av infrastrukturen. Nye veier og et relativt nytt buss system er på plass. I tillegg åpner nye Doha International Airport i løpet av 2013.

Qatar har den høyeste inntjeningen per innbygger i hele verden (Norge er nr 4). Hovedsaklig er det på grunn av de store forekomstene av olje og gass samt at befolkningsantallet er lavt (ca 350.000). Landet er veldig avhengig av arbeidskraft fra andre land og det er estimert at nærmere 1 million fremmedarbeidere jobber i ulike sektorer. Turisme er veldig på frammarsj, men i motsetning til Dubai så satser også Qatar på andre næringsveier. Blant annet jobber myndighetene i Qatar med Norsk Hydro for å utvikle kunstgjødsel og aluminium.

I perioden mai - oktober kan gradestokken lett gå over 40 grader og nedbør forekommer ikke. Naturlig nok er høysesongen for turisme november - april. Da faller temperaturen ganske mye og rundt 25 grader er ikke uvanlig.


» Bilder fra Qatar
» Les mer om Qatar

Barbados

Reis til Barbados - oppdag essensen av Karibia

Barbados er en av de mest kjente øyene i Karibia, og også en av de første øyene hvor turismen etablerte seg. Etter å ha vært under britisk styre siden 1600-tallet, ble landet i 1966 uavhengig, men britisk kultur har satt sine spor, både i språket (engelsk er offisielt spårk) og ved at de kjører på venstre side av veien. Hovedstaden heter Bridgetown, og har (inkludert forsteder) 110.000 innbyggere.

Med bakgrunn i dette har også landet blitt et av de mest velstående i Karibia, med en høy levestandard, god infrastruktur og dermed også et litt høyere prisnivå enn andre karibiske øyer. Fortsatt rimeligere enn hjemme, men på de større hotellene og i turistområder som Holetown og St. Lawrence Gap er prisene tilnærmet norske.

Barbados ligger så langt sørøst at den ikke kommer innenfor orkanbeltet, og øya kan dermed besøkes hele året. Aller best vær er det fra desember til juli, mens det i oktober og november kan være noe ustabilt. Vil du gjøre et kupp har hotellene de laveste prisene på høsten, og dette gir mye valuta for pengene.

På Barbados finner du både hoteller og leilighetshoteller med fullt utstyrte kjøkken. En del hoteller tilbyr også all inclusive, og reiser du med barn er dette en utmerket løsning.

Er du ute etter et strandparadis med god standard, karibiske rytmer, et smilende folk og sol, varme og sand mellom tærne, så er Barbados stedet for deg!


» Bilder fra Barbados
» Les mer om Barbados

Sveits
Sveits er en forbundsrepublikk i Sentral-Europa, som utgjør en vesentlig del av fjellkjeden Alpene. Landet er et av verdens rikeste og grenser mot Tyskland, Frankrike, Italia, Østerrike og Liechtenstein.

Sveits er kjent som et multikulturelt samfunn. Innbyggerne er hovedsakelig tysktalende, fransktalende og italiensktalende.

Det første mange tenker på angående ferier i Sveits er ski og vandreturer i Alpene, men landet har mye mer å by på. Sveits har moderne storbyer som Geneve og Zürich.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)

» Les mer om Sveits

Italia
Har noe for enhver smak, god mat & fine viner, fotball, sol & bad, bra skikjøring, og massevis av kultur med mange av verdens fremste severdigheter. Ved Adriaterhavskysten er det flere herlige, brede strender, og her fins bl.a de velkjente klassiske badestedene Rimini og Riccione. Ved denne kysten ligger fantastiske Venezia med Markusplassen, Rialtobroen og Sukkenes bro som går mellom Dodge Palasset og fengselet. I Roma sprudler det av liv og intensitet. Her fins et utrolig tilbud av alt fra mote, gallerier, koselige caféer til historiske monumenter.

Dersom man reiser til Italia for å stå på ski, blir man ikke skuffet. Her er det brede løyper, tusentalls kilometer med løyper, og mange bra skisteer å velge mellom, bl.a Cortina, Cervinia og Courmayeur.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Italian Tourism (EN)

» Les mer om Italia

Spania
Spania har vært og er fortsatt et av de mest populære ferielandene for mange skandinaver. Spania er Europas tredje største land, og lokker både eventyrlystne og soldyrkere med sin skiftende natur og kultur. Mange turister har funnet sitt favorittområde hvor de reiser tilbake gang på gang.

Hovedstaden Madrid ligger i hjertet av Spania, dette er en hektisk storby som kan tilby mange muséer og vakre bygninger. På Costa Brava ligger Barcelona som er Katalonernes hovedstad. I Barcelona er det et herlig folkeliv med blant annet caféer og gateunderholdning og gotiske kvartaler fra middelalderen.

Kanariøyene og Mallorca er meget populære feriesteder, og Ibiza er spesielt populært blant festglade ungdommer.


» Les mer om Spania

Nederland
Nederland er et lite land med korte avstander mellom byene i de mange provinsene. Nederland, eller Holland som det også kalles, er et land med innbyggere som har en sjarmerende og åpen innstilling til livet og man blir møtt med et smil. Det er enkelt å være turist her, og det fins mengder av aktiviteter og ulike ferievarianter, for eksempel vandrings- og sykkelturer, eller kanalturer hvor man bor i husbåt.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Holland's Turistbyrå (NO)

» Les mer om Nederland


I Irland møtes man av et vakkert bølgende grønt landskap og hyggelige mennesker. Naturen er storslått og på vestkysten veldig dramatisk med bratte klipper som stuper ned i Atlanteren. Irlands interessante og spennende historie har fascinert mange, og herfra kommer flere kjente forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift. Det er mye å se og gjøre i Irland uansett om man velger å være i hovedstaden Dublin eller om man vil oppdage Irland på egen hånd. Velger man det siste så anbefales det å leie bil for å dra på oppdagelsesferd på denne grønne øya. Når man er blitt vant med venstretrafikken, så blir det like naturlig som å kjøre høyretrafikk. Nasjonaldrikken fremfor alt Guinness, det svarte ølet med det tykke hvite skummet.

Rundt i Irland ligger det flere whiskeydestillerier. Sydover ligger bl.a. Midleton hvor Jameson, Black Bush, Paddys og Bushmills med flere brygges. Hver by man kommer til har sin egen pub som er en naturlig møteplass for byens innbyggere. Flere kvelder i uken er det liveband og allsang. Pubkulturen i Irland er imøtekommende og vennlig. Andre steder som er verdt å besøke er Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis småbyene rundt om. Reiser man på egen hånd så er B&B - Bed & Breakfast - et alternativ prismessig sett, hvor man får mulighet til å bo hjemme hos en irsk familie som gjerne hjelper til med forslag på utflukter og andre bosteder.

Dublin Airport (DUB) ligger ca 9 km utenfor byen, og det går busser og taxi.


» Les mer om

Tunisia
Tunisia er kontrastenes land. Her ligger kritthvite sandstrender mot et blått og krystallklart vann. Tusenårs gamle boplasser ligger side om side med moderne hotellkompleks. Fruktbare jordbruksområder ligger i ly av massive fjellparti i nord. Fra høytliggende stepper og åser i sør, munner landskapet ut i tørre områder hvor de få elvene bare "bærer" vann deler av året.

Landet har det nordligste punktet på det afrikanske kontinentet og har hele sin kyststrekning på 1300 kilometer langs Middelhavet.

Tunisia har i mange år vært destinasjon for reiseglade mennesker som ville kombinere det eksotiske og orientalske miljøet med middelhavets klima. Etter Jasminrevolusjonen i januar 2011 og daværende autoritære president sin flukt, har turismen tatt seg opp etter noen dårlige år.Tunisia regnes i dag for å være et framskrittsvennlig islamsk samfunn.

De mest kjente turiststedene er Sousse, Hammamet, Monastir i nord og øya Djerba lenger sør.


» Les mer om Tunisia

Marokko

Eksotisk, myteomspunnet og direktefly fra Norge til Marokko

Marokko ligger i Afrikas nordvestre hjørne med flere herlige turistdestinasjoner. Norwegian flyr direkte til badebyen Agadir og eksotiske Marrakech. Marokko er en salig blanding av lange strender, ørken, høye fjell, basarer, orientalsk kultur og spennende severdigheter. Mixet med en sterk innflytelse fra Europa gjør at Marokko er noe av det mest spennende man kan besøke innenfor rimelig flytid. Klimaet er behagelig hele året og ganske solsikkert.

Matkulturen har spor etter den franske kolonitiden, så her finnes det mange trivelige caféer og bra restauranter. Man kan nyte god mat og god drikke til vennlige marokkanske priser. Både Agadir og Marrakech har europeiske bydeler hvor matkulturen står sterkt. Shoppingen er bra, rimelig og gøy i de eksotiske basarene. Populære kjøp er smykker, lærvarer, tepper, lamper, kunsthåndverk og keramikk. I basarene får man også kjøpt spennende lokale matretter.

Marokko passer godt for alle som vil ha sol, bad og spennende utflukter. Agadir og Marrakech kan kombineres da det er kun 2,5 timer kjøring mellom destinasjonene. I fastetiden under Ramadan endres åpningstidene i butikker og banker, men i turistområder går livet stort sett som normalt.

Les mer om Marrakech og Agadir.


» Bilder fra Marokko
» Les mer om Marokko

Island
Fantastisk natur, varme kilder og rik historie, gjør Island vel verdt et besøk. Etter at landet ble ekstra hardt rammet av den internasjonale finanskrisen, er Island blitt mer attraktivt som ferieland enn noen gang.
» Les mer om Island

Tanzania

Eksotiske Tanzania byr på Afrikas beste opplevelser

Tanzania er det største landet i Øst-Afrika, og grenser til hele 8 land på det afrikanske kontinent. Her er noen av verdens eldste menneskelevninger funnet, og landet har en lang og rik historie.

I Tanzania finnes noen av de mest kjente nasjonalparkene i verden, blant annet Serengeti, som er en svært populær safaridestinasjon. Nord i landet ligger det majestetiske fjellet Kilimanjaro, og fungerer som en slags inngangsport til flere av safariparkene. Like utenfor kysten ligger Zanzibar, en øy som gir assosiasjoner til kritthvite strender, azurblått vann, svaiende hengekøyer og palmesus. En paradisøy!

Tanzania har det beste fra Afrika kombinert i et land; storslåtte fjell, billedskjønne steppelandskap, urørte drømmestrender og spennende kulturskatter!


» Bilder fra Tanzania
» Les mer om Tanzania

Israel
Lengst inn i Middelhavet ligger Israel. Landet er det minste av landene i Midtøsten og ligger med vestsida ut mot Middelhavet og er Europas forbindelse mot Vest-Asia.

Det moderne Israel er en forholdsvis ny stat som ble opprettet i 1948. Men rent historisk har dette landområdet røtter tilbake til oldtida.Israel i dag er et land med høy befolkningstetthet og her ligger ny og moderne arkitektur side om side med historiske minnesmerker.

Israel deles gjerne inn i tre naturgeografiske områder. Langs Middelhavskysten ligger et fruktbart slettelandskap. I nord finner du et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og fuktige og mild vintre. Helt i sør ligger et tørt ørkenklima.


» Les mer om Israel

USA
USA er stort og mektig og det er også avstandene. Det bor mer enn 285 millioner innbyggere her. Det er derfor et klokt valg å ikke kombinere for mange steder og stater på en og samme reise. På østkysten ligger bl.a. New York og Florida. På vestkysten ligger California, San Fransisco og Los Angeles. Uansett hvor du velger å reise finnes det et enormt utvalg av severdigheter og steder å oppdage og besøke, så bruk god tid!

Tenk på at det er strenge regler for å komme inn i USA. Det er smart å kontrollère pass og andre papirer en ekstra gang slik at alt er i orden.


» Les mer om USA

Polen
Polen er ett av våre nærmeste naboland, men er for mange forsatt uoppdaget. Når man reiser til Polen er det mye å se og gjøre. Her kan du gjøre sjelsettende kulturopplevelser, travel shopping eller være med på aktiviteter i et spenn fra skisport til hestesport. Storbyferie i hovedstaden Warsawa er et godt alternativ til rundreisetur.

Besøk gjerne noen av de mange kur/spabyene. Her er det flotte spa-anlegg som vil kunne gi deg uforglemmelig øyeblikk av velvære og avslapping. Langs Østersjøkysten strekker det seg lange hvite sandstrender og små hyggelige byer. Det beste er at her kan du unne deg det lille ekstra uten å lage store hull i reisekassen.Maten som sereveres er nydelig og boforholdene er av høy klasse.


» Les mer om Polen

Kapp Verde
Kapp Verde består av 13 øyer 450 km vest for Senegal. Kun 9 av øyene er bebodde. Kapp Verde har ca. 500 000 innbyggere.

Her finnes det milevis med strender, men også mektige fjell og frodige daler. Turisme er relativt nytt for Kapp Verde. Landsbyene oppe i fjellene bærer preg av at tiden har stått stille lenge.

Kapp Verde har spennende kultur, musikk og historie. Dette er et reisemål som passer barnefamilier og voksne som ønsker blanding av late dager på stranden og utforskning av en annen kultur.

På Kapp Verde snakker de Portugisisk/kreol og tidsforskjellen er -2 timer vintertid og -3 ved sommertid. Flytiden er ca. 8 timer fra Oslo.


» Les mer om Kapp Verde

Mexico

Solen skinner alltid i Mexico

Mexico har de siste årene seilt opp som en av nordmenns vinterfavoritter. Og det er ikke uten grunn at stadig flere legger ferien til dette eksotiske landet. Mayarivieran er det mest kjente turistområde, og beståer av flere store og små turistbyer og milevis med strender mot Karibiahavet. Cancun og Playa del Carmen er de to mest kjente reisemålene, og ligger ikke langt fra flyplassen.

Foruten noen av områdets aller flotteste strender, kan Mayarivieran skimte med – nettopp- Mayaruiner I nform av store byggverk, pyramider og skulpturer som er flere tusen år gamle. Disse ligger spredt rundt, og en av de mest kjente pyramidene, Chichen Itza, ligger et par timers kjøring fra kysten. Dette er utflukter som er enkle å ordne på forhånd, og morsomt for hele familien.

Barn vil trives i Mexico. De større hotellene og resortene vet å sette pris på de minste, og her tilbys ofte både barneklubber og barnepass. I tillegg er en rekke av hotellene all inclusive, noe som gjør familieferien til en avslappende affære der lommeboken kan bli igjen på rommet.

Med sitt gode klima kan landet besøkes hele året, men september til november er orkansesong som kan medbringe en del ruskevær. Beste sesong er fra desember til august. I vinterhalvåret går det ukentlige fly til Mexico fra Norge, mens det i sommerperioden er mulig å reise med ett flybytte.


» Bilder fra Mexico
» Les mer om Mexico

Ungarn
Ungarn er et spennende land og et område av Europa som fortjener vår oppmerksomhet. Hovedstaden Budapest er et eldorado for alle med interesse for kunst, kultur, arkitektoniske mesterverk og spennende historie. Les mer om hva Det Ungarske Turistkontor i Norden anbefaler.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Hungary Tourism (EN)

» Les mer om Ungarn

Romania
Flotte strender, vennlig befolkning og behagelig prisnivå, hva mer kan en ønske av en ferie. Dette er noe av det som gjør Romanias Svartehavskyst til et reisemål mange kommer tilbake til.

Etter at Romania ble medlem av EU i 2007 har virkelig turismen blomstret. Turistorgansisjonen har lagt til rette for unike muligheter til å ha en virkelig opplevelsestur til et spennende land i Europa. Her finner du storslått natur, omfattende historie og kulturminnesmerker og en spennende veksling mellom et urbant byliv og et avslappet landsbyliv.

Romania er et stort land med mye fjell og derfor er klimaet variert. Svartehavskysten er en perle med kilometervis av lange sandstrender. Fra april til oktober er det sommer her og det blir aller varmest i juli og august. Constanta er den største byen på denne kyststrekningen. Dette er en by vel verd et besøk.


» Les mer om Romania


Tobago - en orörd pärla i Karibien. Tobago är tillsammans med Trinidad de två öar som utgör den lilla nationen, Trinidad & Tobago eller kort kallat T&T. Landet ligger nära öst-kusten av Venezuela och huvudstaden heter Port of Spain. T&T har varit kolonialiserat av spanjorer, fransmän, holländare och sist britterna. Olikt många av de andra öarna i Karibien, är faktiskt Trinidad och Tobagos ekonomi, främst uppbyggd runt oljeindustri. Tobago är den mindre av öarna med ett härligt tropiskt klimat och värme året om. Regnperioden varar mellan juni - november, men det betyder inte att det regnar hela tiden, utan detta kan faktiskt vara en behaglig period att resa hit. Det centrala höglandet är täckt av tät regnskog med djupa dalar och vattenfall. Vägen längs kusten slingrar sig förbi orörda stränder, vikar och små idylliska fiskebyar. Det klara vattnet med sina koraller gör Tobago till en fantastisk plats att dyka, snorkla eller utföra olika slags vattensporter.
» Bilder fra

Australia
Australia er landet og kontinentet "Down Under", så avstandene er enorme. Fra nord til sør er det ca 330 mil. Det er et enkelt land å reise rundt i, leier man bil er det venstrekjøring. I den nordlige delen av Australia er det tropisk klima, og i de sentrale delene er det ørken. De fleste holder seg til de sørlige delene der klimaet er varmt og tørt året rundt. I Australia finnes alt, og enda litt til!

Sydney - med det verdensberømte operahuset, som også består av et konserthus og en restaurant. Det ble skapt av den danske arkitekten Jorn Utzon og det tok totalt 14 år å få det ferdigstilt - og ikke minst er det stein fra Höganäs på bygningen. Hustes arkitektur minner om et skip med vind i seilene. Det sies at Sydney er søsterbyen til San Francisco, stedene har samme livsglede.

Et enkelt og en litt annerledes måte å komme seg rundt i byen mellom de ulike attraksjonene er med Monorail/Skytrain. Togbanen er bygd på store pilarer høyt over mennesker og biler. Stranden ligger alltid nære i Sydney, bl.a. Bondi Beach, som er stedet der folk treffes og omgås. I Sydney er det mange markeder og basarer hvor man kan gjøre gode kjøp og de selger saker som man ikke får kjøpt andre steder.

For å få en riktig bra utsikt og en opplevelse man ikke vil glemme, så er Bridge Climb på Harbour Bridge å anbefale for den som ikke er redd for høyder. Broen var ferdigbygd i begynnelsen på 1930-tallet etter planer som strekker seg tilbake til 1820-tallet. I Harbour area ligger store hotellkomplekser og konferanseanlegg, men det finnes også flotte shoppingsentre. I Darling Harbour ligger bl.a. Australias Marina Musem, Sydneys Akvarium og Sydneys kinesiske hage.

Det mest kjente kvarteret er Kings Cross. Det var tidligere kanskje mest kjent for prostitusjon og stoff. De senere årene er det ryddet opp i området og har i dag et s


» Bilder og kart fra Australia

Tyskland
Tyskland er en føderasjon bestående av 16 stater. Tyskland er en av stormaktene i EU, og også et av verdens største industriland. Hovedstaden Berlin er en av Europas store kulturelle hovedsteder. Tyskland har også gjennom tidene vært stor bidragsyter til den vestlige kulturarven med f.eks. store komponister, forfattere, vitenskapsmenn, malere, diktere, astronomer osv.
» Les mer om Tyskland

Hellas
Hellas: sol, blå himmel, krystallklart vann, hvitkalkede hus og tzatziki er hva mange tenker på når det gjelder Hellas. Det kan man forstå, for i Hellas er det solsikkert og vannet er krystallklart blått. I Hellas har du mange reisemål å velge mellom, enten du velger fastlandet eller en av øyene i det greske øyriket. Enten du ønsker å koble av på en liten øy eller feste natten lang, så finner du det her.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Go to Greece (EN)

» Les mer om Hellas

Test
Innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold innhold.
» Les mer om Test

Latvia
Latvia
» Les mer om Latvia

Brasil | Malaysia | Belgia | Danmark | Jamaica | Litauen | Kroatia | Montenegro | Dominikanske Republikk | Japan | Tyrkia | Tema | Indonesia | Malta | Estland | Gambia | India | Tsjekkia | Vietnam | Mauritius | Egypt | Jordan | Sri Lanka | Thailand | Cuba | Bulgaria | Kenya | Kypros | Maldivene | Seychellene | De forente arabiske emirater | Albania | Russland | Portugal | Aruba | England | Frankrike | Østerrike | Qatar | Barbados | Sveits | Italia | Spania | Nederland | | Tunisia | Marokko | Island | Tanzania | Israel | USA | Polen | Kapp Verde | Mexico | Ungarn | Romania | | Australia | Tyskland | Hellas | Test | Latvia