Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Barbados

Topp » Barbados

Barbados

Reis til Barbados - oppdag essensen av Karibia

Barbados er en av de mest kjente øyene i Karibia, og også en av de første øyene hvor turismen etablerte seg. Etter å ha vært under britisk styre siden 1600-tallet, ble landet i 1966 uavhengig, men britisk kultur har satt sine spor, både i språket (engelsk er offisielt spårk) og ved at de kjører på venstre side av veien. Hovedstaden heter Bridgetown, og har (inkludert forsteder) 110.000 innbyggere.

Med bakgrunn i dette har også landet blitt et av de mest velstående i Karibia, med en høy levestandard, god infrastruktur og dermed også et litt høyere prisnivå enn andre karibiske øyer. Fortsatt rimeligere enn hjemme, men på de større hotellene og i turistområder som Holetown og St. Lawrence Gap er prisene tilnærmet norske.

Barbados ligger så langt sørøst at den ikke kommer innenfor orkanbeltet, og øya kan dermed besøkes hele året. Aller best vær er det fra desember til juli, mens det i oktober og november kan være noe ustabilt. Vil du gjøre et kupp har hotellene de laveste prisene på høsten, og dette gir mye valuta for pengene.

På Barbados finner du både hoteller og leilighetshoteller med fullt utstyrte kjøkken. En del hoteller tilbyr også all inclusive, og reiser du med barn er dette en utmerket løsning.

Er du ute etter et strandparadis med god standard, karibiske rytmer, et smilende folk og sol, varme og sand mellom tærne, så er Barbados stedet for deg!Holetown

Holetown - et mekka for mat, shopping og strandliv

Barbados' vestkyst ligger øyas mest kjente turistområder. Denne siden vender mot det karibiske hav, og ligger i le for vinden som ofte blåser på øst- og nordkysten. Derfor er vestkysten der du finner det klareste vannet og de beste dykke- og snorklemulighetene. Strender og viker ligger som perler på en snor, og det er aldri langt å gå til nærmeste badested.

I Holetown ligger flere av øyas beste restauranter, og underholdningstilbudet er bra. Liker du shopping kan du sette av noen timer i kjøpesenteret Limegrove Lifestyle som åpnet i 2010. Der finner du kjente merkebutikker og designvarer til taxfree-priser.

Holetown ligger strategisk til i mellom Bridgetown og St. Lawrence Gap, og kun 25 minutter fra flyplassen.


» Bilder og kart fra Holetown

Saint Lawrence Gap

Avslappet strandliv på dagen, pulserende uteliv på kvelden

St. Lawrence Gap, eller The Gap som stedet gjerne kalles, er et livlig turistområde på Barbados' sørkyst, ca 10 minutter fra hovedstaden Bridgetown, og knapp 25 minutter fra Holetown. Her er det et høyt tempo, og det vrimler av restauranter, barer og nattklubber. Her ligger gourmetrestauranter og trendbarer side om side med gamle puber og rom-shops. Alt blender inn i et karneval av farger, lyder og opplevelser. Mange steder har live-musikk med lokale band, og her kan du danse inn i de sene nattetimer til calypso, reggae, rock og salsa.

Strendene her er også av de bedre på øya. Med sin beliggenhet på sørspissen av Barbados, omfavnes dette området av en deilig havbris, som gjør det forfriskende deilig på de varmeste dagene.

The Gap er stedet for deg som liker en livlig atmosfære, vannsport, uteliv, shopping og karibiske rytmer. Her finner du alt dette, hele året.


» Bilder og kart fra Saint Lawrence Gap

Bridgetown

Britisk kolonistil møter karibiske farger i Bridgetown

Barbados' hovedstad heter Bridgetown, og ligger på vestkysten av øya. Det er en liten by man gjerne bør settre av en dag til å besøke. Her går dagliglivet sin vante gang, og det er et behagelig tempo og en karibisk atmosfære som rår. De små fargerike husene ligger på rekke og rad, og små kafeer og barer inviterer til en pust i bakken. Her finnes også mange flotte bygg i britisk kolonistil, og Barbados er kanskje selve definisjonen på begrepet.

Bridgetown er tax-free, og den shoppingglade vile like seg her, med gode muligheter for å gjøre handlekupp på merkevarer. Kjøp gjerne også lokale håndverk og souvenirer. Rom og krydder er populært å ha med hjem.

I 2011 ble Bridgetown utnevnt som et av de 25 nye stedene på UNESCO sin verdensarvliste. Bor du i Holetown eller St. Lawrence Gap er det kort vei inn til hovedstaden, så sett gjerne av en dag til byvandring.


» Bilder og kart fra Bridgetown

Holetown | Saint Lawrence Gap | Bridgetown