Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Egypt

Topp » Egypt

Egypt
En genuin og trivelig atmosfæren møter deg når du kommer til Egypt. Her fins det mange verdensberømte severdigheter og antikke steder. Besøk pyramidene i Giza, ta en båttur på Nilen eller dra på dagstur til Kairo og ikke minst se sfinxen. Alle utfluktene vil hver især gi deg en opplevelse for livet.

Oppdag snorkling og dykking i verdensklasse. Rødehavet er et av verdens varmeste hav og har et fantastisk undervannslandskap med en unik marin fauna.

Det er fortsatt forholdsvis billig å leve i Egypt. Strendene er lange og har både fin og grovkornet sand.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Tour Egypt (EN)
Kart Egypt

Egypt Travel Video

Egypt holiday guide

Tourism in Egypt

Egypten inspirationsfilmCairo
Kairo er hovedstaden i Egypt og den største byen i Afrika. Det har bodd mennesker her i mer enn 6000 år, og byen har huset mange sivilisasjoner. I dag bor det ca 20 millioner mennesker her om en medregner de tilstøtende områdene.

Byen ligger vakkert til ved Nilens elvebredd og på øyer i deltaet. Østre del av Kairo er den eldste bydelen mens den vestre ble bygget på midten av 1800-tallet. Den "nye" delen har et åpent preg og skal være bygget opp etter en modell av Paris.

Viktige ting å få med seg er Det Egyptiske museet, Memphis, Det Islamske museet og ikke minst alle bazarene. Rett utenfor byen ligger også Gizas pyramider og den berømte sphinxen som er vel verdt et besøk. I bazarene får du blant annet kjøpt lær, krydder og et stort utvalg souvenirer. Husk at dette er "prute-kunstens" land.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder og kart fra Cairo

Marsa Alam
Marsa Alam er en by i Sør-østre Egypt, med kyst mot Rødehavet. Siden den internasjonale flyplassen åpnet i 2003 har byen raskt vokst seg til et populært turistsentrum. Abu Dabab-stranden er en av de mest populære i Egypt, og her er det nesten skildpdde-garanti på dykketurer. Er man ekatra heødig kan man få se krokodillefisk og blekksprut. Er du glad i dykking og snorkling er Marsa Alam blant landets beste steder. Foruten fantastisk liv under vann byr Marsa Alam på gode surfeforhold, og hvis det frister med ørken-safari er byen et utmerket utgangspunkt. Klimaet i Marsa Alam er enda mer stabilt enn i de nordligere feriebyene i Egypt. Marsa Alam har noen av landets varmeste vintertemperaturer.

Sharm El Sheik
Sharm El Sheik ligger på Sinaihalvøyas sørspiss. Sharm el Sheik kan deles opp i to områder: Det gamle Sharm el Sheik som er den opprinnelige fiskerlandsbyen, og Naama Bay som er det største turistområdet.

Sharm el Sheik er omgitt av lange sandstrender. På noen steder kan det være skarpe koraller og klippestrender, så det anbefales å bruke badesko. Det krystallklare vannet er et paradis for dykkere, med fantastiske korallrev og mengder av tropiske fisker. Når solen senker seg så farges fjellene røde, og nettene er ofte stjerneklare.

I Sharm el Sheik syder det av liv og røre, både dag og natt. Dette er nok det mest komplette reisemålet i Egypt. Her kan du velge blant mange aktiviteter som fisking, bading og dykking. Nattelivet kan bli like spennende med besøk på ett av de seks casinoene som ligger her.


» Les mer om Sharm El Sheik

Hurghada
I løpet av de 10 siste årene har Hurghada utviklet seg til et moderne feriested. Hit kommer besøkende fra hele verden, mange for å dykke. Ikke minst kan du besøke severdigheter som pyramider, tempel og muséer. Hele distriktet Hurghada innlemmer flere landsbyer som nå er nydelige turistresorter.

I tillegg kan du nyte klimaet. Her ved Rødehavets kyst er det langgrunne og finkornede sandstrender. Mange av strendene eies av hotellene.Et lite tips er at det er lurt å bruke badesko her.

Utenfor Hurghada ligger det flere små øyer. Du kan ta deg dit med båt og besøke noen av de fineste strendene i området. Dessuten er det ypperlig å snorkle ved et av de mange korallrevene.

Shoppingen i Hurghada er bra. I Sakala-området finnes det mange butikker og i Down Town ligger det berømte markedet. Fredag er helligdag i Egypt og da er de fleste butikker stengt. På hverdagene er det siesta mellom kl 14 og kl 18.

Det meste av fornøyelseslivet er i Sakala området. Men mange av de større hotellene har egne diskotek.

Kommunikasjonen er billig og bra med både taxi og minibusser.Husk bare å bli enig med sjåføren om prisen før turen.

Avstanden mellom Hurghada og flyplassen er ca 7km.


» Les mer om Hurghada

Cairo | Marsa Alam | Sharm El Sheik | Hurghada