Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

De forente arabiske emirater

Topp » De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater

- en eksotisk blanding av luksus, shopping og stormannsgalskap

De forente arabiske emirater ligger i Midtøsten og grenser til Oman og Saudi-Arabia. Landet har syv emirater og disse heter Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaiwain. Hovedstaden for alle emiratene er Abu Dhabi og landets valuta er Dirham (ca 1,6 norske kroner).

Emiratene er ekstremt avhengig av olje og er i dag verdens 5. største eksportør av det svarte gullet, rett foran Norge. Abu Dhabi er i sentrum av oljereservene, mens Dubai fokuserer mer på finans og turisme. En del av oljeinntektene er investert i turistindustrien. Spesielt ser man dette i Dubai, men andre emirater som Abu Dhabi har hatt samme utvikling de siste årene. Man kan kalle dette stormannsgalskap, men det er heller ingen tvil om at disse byggeprosjektene tiltrekker seg mye turister og stor arbeidsinnvandring fra blant annet India.

Klimaet er hovedsaklig delt inn i to perioder. Oktober til april er høysesong og da faller temperaturen godt under 30 grader og det er mye bra vær. Det kan falle noe regn, men kun i korte perioder. Mai til september kan by på dager godt over 40 grader og det er meget høy luftfuktighet.Dubai

Fargerike og forførende Dubai - en ekte ørkenoase

Dubai var for bare noen tiår siden en liten fiskerlandsby, men har i dag vokst seg til en av verdens mest spennende metropoler. Byen setter stadig nye verdensrekorder, enten det er verdens høyeste bygning, verdens eneste 7-stjerners hotell, verdens største kjøpesenter eller verdens største innendørs skibakke(!). Det er lett å forstå at Dubai er en spennende by som har noe å tilby for alle - hele tiden.

Til tross for den rivende utviklingen er det fortsatt mulig å få et glimt av det gamle Dubai slik det en gang var. I bydelen Deira er tempoet litt roligere, og her et det hyggelig rusle igjennom de trange smugene og de mange markendene en sval kveld før man spiser middag på en lokal restaurant. Andre kjente områder i Dubai er Downtown Dubai, Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach, som er det mest populære området å bo i. Jumeirah Beach består av en flere kilometer lang finkornet og langgrunn sandstrand, og parallelt med stranden går en hyggelig gågate kalt The Walk. Bor du på et av strandhotellene her er det deilig å kunne rusle ut på kvelden og spise al fresco på en av de mange restaurantene. De siste årene er det også bygget opp en flott marina som er verdt å besøke.

Store deler av Dubai er lagt opp til at man trenger transport for å ta seg rundt. Det er hypermoderne veisystemer og en splitter ny metro, og taxi er alltid lett å få tak i, og veldig billig.

På grunn av høy standard, relativt kort reise (ca 7 timer fra Oslo) og det store utvalget av underholdning og aktiviteter vil Dubai alltid være en reisevinner. Her får du storby, strandferie, opplevelsesferie og familieferie i en og samme tur. Dubai kan bli meget varmt på sommeren, og hvis du reiser med barn er vinterhalvåret beste reisetid. Ramadan feires i juli/august og er en månedlang faste som avsluttes med en 3 dager lang folkefest. Det kan dog være greit å sette seg inn i lokale skikker og regler hvis du reiser under denne perioden.


» Bilder og kart fra Dubai
» Les mer om Dubai

Dubai