Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Dubai

Topp » De forente arabiske emirater » Dubai

Dubai

Fargerike og forførende Dubai - en ekte ørkenoase

Dubai var for bare noen tiår siden en liten fiskerlandsby, men har i dag vokst seg til en av verdens mest spennende metropoler. Byen setter stadig nye verdensrekorder, enten det er verdens høyeste bygning, verdens eneste 7-stjerners hotell, verdens største kjøpesenter eller verdens største innendørs skibakke(!). Det er lett å forstå at Dubai er en spennende by som har noe å tilby for alle - hele tiden.

Til tross for den rivende utviklingen er det fortsatt mulig å få et glimt av det gamle Dubai slik det en gang var. I bydelen Deira er tempoet litt roligere, og her et det hyggelig rusle igjennom de trange smugene og de mange markendene en sval kveld før man spiser middag på en lokal restaurant. Andre kjente områder i Dubai er Downtown Dubai, Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach, som er det mest populære området å bo i. Jumeirah Beach består av en flere kilometer lang finkornet og langgrunn sandstrand, og parallelt med stranden går en hyggelig gågate kalt The Walk. Bor du på et av strandhotellene her er det deilig å kunne rusle ut på kvelden og spise al fresco på en av de mange restaurantene. De siste årene er det også bygget opp en flott marina som er verdt å besøke.

Store deler av Dubai er lagt opp til at man trenger transport for å ta seg rundt. Det er hypermoderne veisystemer og en splitter ny metro, og taxi er alltid lett å få tak i, og veldig billig.

På grunn av høy standard, relativt kort reise (ca 7 timer fra Oslo) og det store utvalget av underholdning og aktiviteter vil Dubai alltid være en reisevinner. Her får du storby, strandferie, opplevelsesferie og familieferie i en og samme tur. Dubai kan bli meget varmt på sommeren, og hvis du reiser med barn er vinterhalvåret beste reisetid. Ramadan feires i juli/august og er en månedlang faste som avsluttes med en 3 dager lang folkefest. Det kan dog være greit å sette seg inn i lokale skikker og regler hvis du reiser under denne perioden.

Dubai (WatchMojo.com)

Dubai (DefinitelyDubai.com)


Ras al Khaimah
Ras al Khaimah ligger i den nordlige delen av den arabiske halvøya,ca 45 minutter fra Dubai International Aireport.Den er en av sju emirater i De Forente Arabiske Emirater De forente arabiske emirater. Ras al Khaimah har det mest varierte landskapet av de sju emiratene. Fra sandstrender med krystallklart vann i Persiabukta, strekker regionen seg innover frodige jordbruksområder for deretter å gli over i ørken med rød sand og ender opp i et majestetisk fjellområde. For deg som liker sol og varme, praktfulle hotellanlegg og spennende utflukter er Ras al Khaimah stedet å dra til.

Du kan ta del i et stort utvalg aktiviteter i Ras al Khaimah. Her finner du mange spennende turer som dekker alt fra fjelleventyr, ørkencamping til golf- og dykkerkurs. I tillegg må nevnes at "Land of Pearls" er vel verd et besøk. Her får du omvisning i hele den fasinerende perleproduksjonen, fra verksted til "østersmunn". Rams er en liten kystby som nettopp er kjent for sine perledykkere. Om lysten til shopping skulle bli påtrengende, anbefales et av de store, rolige shoppingsentrene der du kan handle til en fornuftig pris. Dessuten vil et besøk på et av de store arabiske markedene bli en hyggelig og eksotisk opplevelse.

Denne emiraten er også kjent for sine utrolige spa-anlegg. Du finner dem både i hotellene langs kysten og inne i landet. "Rosinen i pølsa" er likevel et besøk til de varme kildene i Khatt hvor du kan ta deg avslappende og terapeutiske bad.

I Ras al Khaimah har de gjennom arkeologiske utgravinger funnet bosettinger tilbake til år 3000 f.Kr. Du har muligheten til å bli bedre kjent med lokal historie gjennom museene og på utflukter til de historiske stedene.


» Bilder og kart fra Ras al Khaimah

Jumeirah Beach

Jumeirah - Strandfavoritten i Dubai

Jumeirah (vakker på arabisk) er et område langs kysten i Dubai. Før turismen tok av var det hovedsaklig et ambassadeområde og bosted for rike vestlige innvandrere. I dag er dette området et av de mest populære, mye på grunn av strendene. Jumeirah Beach strekker seg mange kilometer av gårde, og langs stranden ligger luksushotellene på rekke og rad. Her er det hovedsaklig 5-stjerners resorter, men det finnes et fåtall 4-stjernes hoteller. Prisnivået er høyere enn i Bur Dubai og Downtown Dubai, men i lavsesong er det mulig å få rimeligere rom.

Parallelt med stranden går en lang promenade kalt The Walk. Her finnes et stort utvalg restauranter, kafeer og butikker langs en hyggelig gågate hvor både turister og lokale ferdes.

Den berømte palmeøya The Palm ligger også utenfor Jumeirah Beach, og her har mange celebriteter sine residenser. Det populære Atlantis-hotellet ligger helt ytterst ute på øya, og er et spennende utfluktsmål. Her finnes et stort badeland, flere gode restauranter og mange aktiviteter for store og små. Den nye metroen har også fått linjer ut til The Palm.

Ved å bo ved Jumeirah Beach får du det beste av alt Dubai har å by på; sol, strand og sjø, shopping, restauranter og hyggelig kveldsstemning langs gågaten. Dette er familiefavoritten, og flere av hotellene er meget godt tilrettelagt for barn med egne barneområder. Den langgrunne stranden er også et velkomment avbrekk på en varm sommerdag.


» Bilder og kart fra Jumeirah Beach

Bur Dubai

Turistvennlige Bur Dubai

Bur Dubai er en moderne bydel sammenlignet med Deira. Her finnes en rekke hoteller og kjøpesentere og dette området er også Dubais finansielle og administrative sentrum. Hotellene i dette området er rimeligere enn i f.eks Downtown Dubai og ved Jumeirah Beach, og mange av de store hotellkjedene har hotell på begge plasser. De fleste større hotellene har flotte utearealer og som regel takterrasse med svømmebasseng slik at man kan ta et forfriskende bad etter en dag ute i solen.

Av attraksjoner i nærheten er Dubai Museum det mest kjente, og et hyggelig og hovedsaklig utendørs museum som viser byens slik den en gang var og frem til i dag.

Reiser du på budsjett og vil ha mest mulig igjen for pengene, er Bur Dubai et utmerket sted å bo i.


» Bilder og kart fra Bur Dubai
» Les mer om Bur Dubai

Deira

Gå deg vill i Deiras souker og basarer

Deira er Dubais eldste område og kan med rette kalles for gamlebyen. Her ligger tett i tett med små trange smug og gater, markder, krydderutsalg, gullsmeder og tradisjonalle kles- og håndverksbutikker. Den berømte gull-souken ligger i Deira, og hvis du vil gjøre et godt kupp er det lurt å handle gull her. Som regel er det fastpris på gullet, og så forhandler man om prisen på arbeidet som skal gjøres. Her gjelder det å kunne prute. Kryddermarkedet er også en spennende opplevelse, og en fin måte å bringe litt lokal matkultur med hjem. Nøtter, pinjekjerner, safran og tørket frukt er fine suvenirer.

De fleste av Dubais innbyggere bor i Deira. Boligprisene er lavere enn i de andre bydelene, og her finnes både enkle leilighetshoteller og luksuriøse 5-stjerners hoteller. Deira er et prisvennlig alternativ for deg som ønsker en spennende ferie og vil investere mer i opplevelser og aktiviteter, og mindre på hotelloppholdet.


» Bilder og kart fra Deira

Ras al Khaimah | Jumeirah Beach | Bur Dubai | Deira