Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

London

Topp » England » London

London
En verdensby med alt man kan ønske seg og litt til. Her fins det mengder av museer, gallerier, historiske bygninger, teatre, puber og restauranter, så mye at det kan bli vanskelig å velge hva man vil gjøre.

Når man flyr til London kommer man som regel enten til Stansted eller Heathrow. Stansted ligger forholdsvis sentralt til, og den enkleste måten å reise til/fra flyplassen er med tog. Stansted Express tar ca 45 min til city. Fra Gatwick tar det ca 35 minutter med Gatwick Express til Victoria og 90 minutter med buss. Fra Heathrow tar det ca 15 min inn til Paddington med Express-toget.

Mange hoteller har ofte små men funksjonelle rom, de 2* - 3* hotellene er turistklasse/enklere turistklasse. Hvor enn man velger å bo så er det bra kollektivsystem innen hele London.

Det mest kjente shoppingområdet er rundt Oxford Street, Kensington High Street og Regent Street. En praktisk måte å ta seg rundt i storbyen på kan være å leie en sykkel.

Jul i London

Shopping

Whitehall Street & Churchill War Rooms


Bloomsbury
Bloomsbury er et sentralt område av London. Kunstgallerier, utdanningsinstitusjoner ligger side om side med nydelige parker og travle handlesentre. Allikevel blir Bloomsbury betegnet som fredfult og "gåturvennlig".

Nesten annen hvert hus i Bloomsbury har en påklistret minneplakett over en av verdens "berømte" personer. Her satt Carl Marx og forfattet på sitt kommunistiske manifest, Virginia Wolf skrev sin berømte roman her og dette var også stedet hvor Charles Darwin funderte og studerte over sine naturteorier.

Bloomsbury er et område i Camden. Det har navnet etter William de Blemund som kjøpte opp dette landområdet tilbake i 1201. I dag finner du blant annet British Museum, univeristetsbiblioteket,den gamle og tradisjonelle teaterskolen RADA i dette området.Kensington Earls Court
Kensington er et populært område i vestre London. Her ligger Nothing Hill, Chelsea, Knightbridge og Earls Court. I Kensington ligger flere berømte museum. Et stort utvalg av puber, restauranter og butikker. Kensington High Street er en berømt shoppinggate med velkjent butikker og merker. I gangavstand fra Earls Court ligger blant annet Kensington Garden, Hyde park og Royal Albert Hall.
» Bilder og kart fra Kensington Earls Court

Bloomsbury | Kensington Earls Court