Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Frankrike

Topp » Frankrike

Frankrike
Frankrike er et vakkert, spennende og variert land på mange områder. Interessant historie, interessant mat- og vinkultur, fantastiske steder og severdigheter. I dette landet fins noe for enhver smak. Ønsker man storbyliv, er Paris fantastisk med shopping, caféer, teatre og markeder. Ønsker man sol & bad, er den franske riviera et selvsagt alternativ. I Nice og Cannes fins havner med luksusbåter og mennesker som liker å vise seg frem, rivieraen er kjent for sitt jetset-preg. Landskapet er vakkert, det er mengder av små byer og det å reise mellom disse er en opplevelse i seg selv. Kart Frankrike


Fransk jul


Disneyland Paris
EuroDisney er en meget god kopi av originalen i Los Angeles, og en uforglemmelig opplevelse for barn i alle aldre.

Det er god forbindelse med tog og Metro inn til Paris sentrum.


» Bilder og kart fra Disneyland Paris

Rivieran
Den franske rivieraen med Nice som hovedstad tilbyr mange velholdte strender, shopping i verdensklasse, god mat og gode viner. Rivieraen har gjennom tidene vært et populært sted for kunstnere, bl.a har Matisse og Picasso oppholdt seg her. Jet-set livet setter også sitt preg på livet på rivieraen, i de mange småbåtshavnene ser man mange luksusbåter. Området har velfungerende kommunikasjon, og det er enkelt å reise mellom de ulike stedene på rivieraen.
» Les mer om Rivieran

Bordeaux
Byen har ca 230 000 innbyggere, og med forsteder ca en million. Her finner du en av Europas største byområder med 1700-talls arkitektur. Distriktet har 1400 vinprodusenter, mange av dem tar imot besøk for omvisning og prøvesmaking. Distriktet Aquitaine har 250 000 km med sandstrender, 40 minutter med tog fra Bordeaux tar deg til den mest populære stranden, Arcachon. Der finder du også Europas største sanddyne.
» Bilder og kart fra Bordeaux

Marseille
Byen ble grunnlagt for over 2500 år siden, og er Frankrikes nest største, med sine ca 800 000 innbyggere. Inkludert byområdene rundt bor det nesten 3 millioner mennesker her.

Størrelsen tatt i betraktning, er ikke Marseille et stort turistreisemål, men byen har fått et løft de senere år, der turister ankommer med lyntoget fra Paris.

På en av øyene utenfor Marseille fins Château d'If, et forhistorisk fengsel der romanfiguren 'Greven av Monte Cristo'(av Alexandre Dumas) satt fanget.

I Marseille kan du nyte fransk kokekunst til lokale priser. I utkanten av byen fins flotte badestrender


» Bilder og kart fra Marseille

Montpellier
Montpellier er en livlig universitetsby med mengder av romantiske parker og utsøkte restauranter. Det fins flere restauranter som er meget anerkjente og er med i den ettertraktede Guide Michelin. Montpellier omgis av vakker fransk natur og mer enn 35 vingårder og slott. I området fins det flere bra golfbaner. Ønsker man å oppdage den franske rivieraen eller den vakre franske landsbygden på egenhånd så er Montpellier et bra utgangspunkt. Lei bil og kjør vei D986, der ligger de små sjarmerende middelalderbyene som perler på en snor.

Montpellier Airport-MPL ligger ca 8 km fra sentrum, og det går busser.


» Bilder og kart fra Montpellier

Lyon
Lyon er en by i det sydøstre Frankrike. Den er hovedstad i departementet Rhône og regionen Rhône-Alpes. Lyons storbyområde er med 1 648 216 innbyggere Frankrikes nest største by.

Gamlebyen i Lyon står på UNESCOs verdensarvsliste.

Lyon regnes som Frankrikes gastronomiske hovedstad. Den verdensberømte kokken Paul Bocuse kommer fra Lyon og driver resturanter i byen og dens omgivelser.


» Bilder og kart fra Lyon

Paris
Det er mange som har Paris som sin favorittby. Det er lett å forstå, for denne byen har alt; kunst, kultur, fantastiske bygninger, museer og ikke minst bra shopping. Mange av verdens beste motehus har sitt hovedkontor her. Paris er uten tvil en av Europas og kanskje en av verdens mest romantiske byer. Det er mange severdigheter man må få med seg når man er i Paris; Eiffeltårnet, Champs-Elysées, Sacre-Coeur, Notre Dame, Triumfbuen, Louvre for å nevne noen. Byen har mange fantastiske restauranter og caféer, og et variert og spennende natteliv. Paris har en meget spesiell atmosfære som må oppleves!

Det er enkelt å reise rundt i Paris med metroen, de fleste severdighetene er i gangavstand fra en metrostasjon.

Mange tar også turen til Disneyland Resort Paris som ligger 30 øst for byen. Hit reiser man enkelt med tog. Disneyland er en opplevelse for både barn og voksne. Det fins tre større flyplasser i Paris, Beauvais (BVA) ligger ca 85 km fra sentrum, Charles de Gaulle (CDG) ligger ca 23 km fra sentrum og Orly (ORY) ligger ca 14 km fra sentrum, og her går det flybuss, tog og taxi til sentrum


» Bilder og kart fra Paris
» Les mer om Paris

Korsika
For det moderne europeiske mennesket har middelhavsøyene vært et rekreasjonsområde i veldig mange år.Deriblant er den vakre perlen av ei øy, Korsika. Den ligger rett nord for Sardinia. Ser vi øya fra lufta har den form som en knyttet hånd med en utstrakt pekefinger. Denne "hånden" ligger nord - sør plassert og peker inn mot det italienske fastlandet mot storbyen Genova. I sør er det kun 12 kilometer over Bonifaciostredet til Sardinias nordspiss.

Korsika blir ofte beskrevet som ei vill og vakker øy. Den har et vilt innland med høye fjelltopper og dype juv. Høyeste fjelltopp er på 2706 m og du finner den i Monte Cinto området. Øya har for det meste krattskog i likhet med de andre middelhavsøyene. Men her finner du faktisk opptil førti pattedyrarter. I et mangfoldig fulgeliv kan vi blant annet oppleve korsikaspettmeisen. Korsika har tilsammen 40 % av arealet sitt lagt ut som nasjonalpark.

Langs hele østkysten finner du nydelige sandstrender. Mens landskapet på vestkysten er mer preget av høye klippevegger med nydelige små bukter og fjordtarmer.

De to største byene på øya, Ajejaccio og Bastia, er vel verd et besøk. Korsikas historie er rik og går mangfoldige tusner av år tilbake til ca 400 f.kr. Men, den mest kjente skikkelsen herfra er vel Napoleon. Han ble født i byen Ajaccio og her finner du et flott Napoleon-museum du kan besøke.

Mattradisjonene på Korsika er en herlig blanding av fransk og italiensk kjøkken. Det som du bør kjøpe med deg hjem etter en ferietur, er både en av øyas viner eller olivenolje. Dessuten er osten laget av sauemelk verd en smak. I tillegg produseres det bra med honning.


Disneyland Paris | Rivieran | Bordeaux | Marseille | Montpellier | Lyon | Paris | Korsika