Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Gambia

Topp » Gambia

Gambia
De første charterflyene til Gambia gikk fra Stockholm på slutten av 60-tallet. De fleste hoteller ligger ved lange, brede sandstrende, her er det ingen trengsel! De siste årene er det blitt et økende utvalg av tilbud for turister også utenfor hotellene, med stadig flere steder å spise og drikke.
Fajara
Populært boligområde for rike gambiere. Her fins det flere gode restauranter. Kysten består av klipper med små badebukter.
» Bilder fra Fajara

Banjul
Banjul er Gambias hovedstad, og med sine 50 000 innbyggere er dette en av verdens minste hovedsteder. Her finner du blant annet landets største marked, Albert Market. Det kryr av mennesker, farger, dufter og inntrykk. Banjul har mange av de britisk hvite kolonihusene igjen fra kolonitiden. Den afrikanse storbyen har et pulserende liv og rørelse. Her finner du butikker, restauranter og fornøyelser.
» Bilder og kart fra Banjul

Kololi
Kololi er det absolutt mest etablerte turistområdet med en flott sandstrand. Det er her du finner det største utvalget av restauranter, barer og også et par nattklubber som besøkes både av turister og lokalbefolkningen. Det er avslappet stemning om dagen, men hektisk om kvelden og til langt ut i de små timer.
» Bilder fra Kololi

Kotu
Dette området er i utvikling, de siste årene er det kommet flere barer og restauranter. Her er en flat, familievennlig sandstrand.
» Bilder fra Kotu

Bijilo
Hvem har ikke gjennom en kald vinter drømt om varmere og eksotiske strøk med fred og ro til late feriedager. Da er Bijilo et flott alternativ for ferien.

Bijilo er i dag et rolig turistmål med noen få hotellanlegg og ferieresidenser. Tidligere var dette område av kjent for gårdsdrift. I dag er jord- og landeiendommer solgt og bygget opp for turistmål. I landsbyen finner du noen få barer og restauranter.

Selve strandlinjen strekker seg over en mil langs kysten. Stranden har lys og myk sand og er ren og fin. Enkelte områder er satt av til soling og bading mens andre områder har muligheter for quad-kjøring eller ridning.


» Bilder fra Bijilo

Cape Point
Dette er et stille område med fantastisk strand. Ved Sun Beach Hotel er det et bra vannsportsenter. Det fins noen restauranter, supermarked og taxiholdeplass.
» Bilder fra Cape Point

Bakau
Dette er en ekte afrikansk småby, med en labyrint av veier (uten asfalt). Her finner du noen få restauranter med tradisjonelle gambiske retter, samt banker, supermarkeder, postkontor, grønnsaksmarked. Kysten består av klipper, men det er kort vei til strendene ved Cape Point eller Fajara
» Bilder fra Bakau

Fajara | Banjul | Kololi | Kotu | Bijilo | Cape Point | Bakau