Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Hellas

Topp » Hellas

Hellas
Hellas: sol, blå himmel, krystallklart vann, hvitkalkede hus og tzatziki er hva mange tenker på når det gjelder Hellas. Det kan man forstå, for i Hellas er det solsikkert og vannet er krystallklart blått. I Hellas har du mange reisemål å velge mellom, enten du velger fastlandet eller en av øyene i det greske øyriket. Enten du ønsker å koble av på en liten øy eller feste natten lang, så finner du det her.
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Go to Greece (EN)
Kart Hellas
Peloponnes
Peloponnes er en halvøy i sørlige Hellas og er oppkalt etter sagnhelten Pelops. Øya er full av historiske severdigheter og attraksjoner som f.eks. Olympia Stadion, Løveporten, Zevs-tempelet, Amfiteateret osv. Øya har også vakre høye fjell, olivenlunder og er et flott utgangspunkt for gå turer og andre naturopplevelser.

Korintkanalen skiller Peloponnes fra fastlandet, men har en forbindelse via Korinthagen som fungerer som en bred landgang. Peloponnes kan ses på som et Hellas i miniatyr og er et populært turistmål. Her kommer du lettere i kontakt med lokalbefolkningen med den ekte greske stemningen og de er kjent for sin gjestfrihet. På Peloponnes er det fantastiske strender av både rullestein og langstrakte sandstrender med azurblått vann. Klimaet kan sammenlignes med Kretas og sommeren varer som regel ut oktober. Det er et godt utvalg av tavernaer og prisene er overkommelige. I byene finnes noen barer og diskotek, men generelt for Peloponnes er at det er et mer behagelig tempo og roligere atmosfære.


» Les mer om Peloponnes

Paros
Paros tilhører øygruppen Kykladene og er en sjarmerende og genuin øy med fine strender. Tradisjonelt sett er dette ei velkjent øy for "øyhopper" på grunn av veldig gode båtforbindelser både til fastlandet og de andre øyene i området.

Øyas mange strender innbyr til riktig å nyte ferien. her kan du delta på mange ulike vannaktiviteter. Snorkling er virkelig anbefalt for denne kyststrekningen.

Paros har flere småbyer og nydelige landsbyer. Hovedstaden, Parikia,har et malerisk bysentrum og innbyr til handel i store og små butikker, samt et godt måltid i en av de koselige tavernaene. Dessuten er øya kjent for å være ungdomsøy med et pulserende natteliv i Parikia.

Tempoet ellers på øya er relativ rolig. For å komme ut til Paros tar man båt da flyene lander på Santorini. Transfertiden til Paros er ca 4 timer.


» Les mer om Paros

Atens Riviera
Utenfor Athen ligger rivieraen med mange fine badebyer og herlige strender. Til mange av strendene må man betale inngang, dette for å holde strendene rene. De mest populære strendene ligger bl.a. i Glyfada, Vouliagmeni og Nea Makri.
» Les mer om Atens Riviera

Thassos
Thassos er en grønn og frodig øy med en vakker natur med bl.a. olivenlunder, pinjeskoger og høye sypresstrær. Øya ligger helt innerst i den nordlige delen av Egeerhavet. Midt på øya strekker det seg en fjellkjede med høyeste topp på ca 1200 høydemetre over havet.

Thassos har en rik historie og har mange arkeologiske perler som er vel verd et besøk. Historisk sett har jordbruket vært hovednæringsvei. I dag er det turistindustrien som er hovedinntektskilde.

Langs kysten ligger det flere koselige badeviker og lange fine sandstrender. Flere av disse er langgrunne med gyldengul sand. På Thassos finnes det også klippestrender med krystallklart vann som passer perfekt for den som vil snorkle.

Vil du bytte ut en stranddag og se deg litt om på øya, er en av de små koselige fjellandsbyene vel verd et beøk. Her finner du en ro og avslappet gresk atmosfære som minner lite om den hektiske ferielivet ved kysten. .

Det er ingen flyplass på øya så flyene lander på Kavala og derfra kommer du ut på øya med båt.


» Les mer om Thassos

Korfu
Det sies at kjært barn har mange navn. Det stemmer for øya Korfu som både har klengenavnet "den grønne smaragd" og "Middelhavets perle". Det vil si at øya ligger i det Joniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsida vender "ansiktet" inn i Adriaterhavet. Frodigheten er selvfølgelig et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de oppsto.

Øya deles inn i tre distrikter ved to store fjellkjeder. Hele vestsida av øya er en sammenhengende sandstrand. Ellers er det nydelige sandstrender både nord,øst og sør på øya. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruksarel, olivenlunder og pinjetreskoger.

Korfu har en lang historie helt i fra antikkens tid. Myter forteller om øyas opprinnelse, om hvordan havguden Poseidon flyttet nymfen Corkyra (derav navnet Korfu)til øya. Gjennom hele historien har Korfu vært erobret og styrt av ulike nasjoner gjennom hele historien. Øya ble sammen med de andre ioniske øyer forent med det moderne Hellas i 1864. Overalt på øya og spesiel i byen Korfu kan en finne historieminner fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste. På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom.Alt fra ulike vannaktiviteter til golf og fot- og sykkelturer tilbys. Korfu By har en herlig middelhavssjarm, her blandes stil og historie med den moderne verden på en fin måte. Ønsker du fornøyelsesliv og shopping passer Korfu by perfekt. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sine ferieparadis. Korfu har vært skildret gjennom litteraturen siden den gangen. Blant annet utspilte handlingen i "Stormen" av Shakespear seg på Korfu.


» Les mer om Korfu

Kalymnos
Ved første blikk er Kalymnos en dramatisk og karrig øy med høye fjelltopper. Mellom disse fjelltoppene ligger grønne frodige daler der det dyrkes ulike sitrusfrukter, samt oliven og grønnsaker. Kalymnos er kjent som natursvampens øy, og også for den berømte Kalymnos-honningen. Det er store avskjedsseremonier på våren når båtene drar ut for å ta opp svamper og velkomstseremonier når båtene vender tilbake på høsten. Det fins flere badebukter og strender rundt om på øya, de fleste strendene er av sten, men det fins også langgrunne sandstrender.
» Bilder fra Kalymnos
» Les mer om Kalymnos

Kos
Kos er en grønn og frodig øy med vidunderlige strender, god mat, vennlige mennesker og koselige små byer. Kos er kanskje mest kjent for sitt pulserende natteliv, men har så mye mer enn barer og diskotek for de festglade feriegjester.

Mer enn halve Kos er dekket av fantastiske sandstrender, og øya har en interessant historie med mengder av minnesmerker fra før vår tid.

Kommunikasjonen på Kos er bra. Det går busser mellom de større byene og Kos By daglig. Leier man bil, moped eller sykkel er det enkelt å ta seg rundt og oppdage egne strender og byer, men det er viktig å ta det med ro i den hektiske trafikken. På de større strendene fins det flere ulike vannsportsaktiviteter å være med på.


» Les mer om Kos

Naxos
Naxos har noen av Hellas' beste strender, krystallklart turkis vann og har en vakker frodig natur. Det er en hyggelig atmosfære som møter deg på Naxos og øya har noe for alle smaker og aldre. Naxos har gode bussforbindelser og det er enkelt å komme seg rundt på øya.

Når man flyr til Naxos lander man på Santorini og så er det transfer med båt til Naxos. Transferen kan ta ca 4-6 timer avhengig av sesong og vær. Det kan forekomme ventetider og tidsendringer.


» Les mer om Naxos

Ios
Ios er en liten koselig øy. I høysesongen juni - august er det party døgnet rundt. Reiser man hit på før- og ettersesongen, er det et annet Ios som venter. Her er det mange fine sandstrender, et spennende karrig landskap og en behagelig atmosfære. I den vakre byen Chora ligger de hvitkalkede husene tett langs de svingete gatene og dekoreres av blålilla bouganvilla. Langs hovedgaten er det mengder av barer, restauranter, diskoteker og butikker. Om man vil ta seg rundt på egenhånd kan man leie moped eller bil.
» Bilder fra Ios

Rhodos
Rhodos er nok den mest allsidige øya i det greske øyriket og den 4. største i Hellas. Både barnefamilier, par og festglade ungdommer trives her, og det fins noe for alle uansett hvilke drømmer man har. Det er fine strender rundt hele øya og mange steder er det langgrundt og barnevennlig, først og fremst på østkysten. På Rhodos finner man sjarmerende landsbyer, fantastiske strender, og en flott natur. Rhodos historie er interessant og stammer fra middelalderen. Med leiebil får man mye ut av ferien og på denne måten nå de fleste krokene på øya og oppleve Rhodos' interessante historie som stammer fra antikken og middelalderen og bortgjemte sjarmerende badeviker. På vestkysten er ferielivet mer rolig og de beste strendene finner du langs østkysten. Fornøyelseslivet i Rhodos By kan bli hektisk i høysesongen. -Kort sagt; noe for alle!
» Les mer om Rhodos

Kefalonia
Kefalonia er en fascinerende, idyllisk og grønn øy med fantastiske strender, koselige fiskebyer og gode viner. For naturelskere så vokser det en gran som kun vokser her på Kefalonia, det løper ville ponnier i fjellene og utenfor kysten svømmer det skillpadder i det turkise vannet. Kefalonia er en øy man gjerne vender tilbake til gang på gang for de flotte strendene, den gode maten, herlige atmosfæren og ikke minst gjestfriheten.

Ved øyas hovedstad Argostoli finnes det meste av butikker, natteliv og restauranter og i Lassi finner man noen av øyas beste butikker.


» Bilder og kart fra Kefalonia
» Les mer om Kefalonia

Thessaloniki
Thessaloniki er Hellas nest største by og er en universitetsby med over 40 000 studenter. Byen er kjent for bra shopping med mengder av motebutikker, kafeer og restauranter. For de som vil feste til langt på natt har Thessaloniki et livlig natteliv.

Kultur og severdigheter har Thessaloniki mengder av. Den moderne greske folkesang rembetika oppsto her. Du finner flere små steder hvor du kan få en flott musikkopplevelse. Av severdigheter så ligger blant annet Hellas største kirke, Agios Dimitrios, og ulike museum i denne byen som er vel verd et besøk.

Thessaloniki har en spennende historie. Byen ble grunnlagt i 316 f.Kr og i 148 f.Kr ble byen hovedstaden i provinsen Makedonia etter at romerne erobret byen. I 1917 ble Thessaloniki rammet av en storbrann og store deler av byen ble ødelagt. Byen ble gjenoppført på 20-tallet av en fransk arkitekt. I 1978 ble byen rammet av jordskjelv. Restaureringen av dette har pågått siden.

Strendene i Thessaloniki er ikke velegnet for bading, men du kan enkelt ta deg ut med buss til ulike badestrender.


» Les mer om Thessaloniki

Agistri
Agistri er en liten sjarmerende øy i den saroniske øygruppen, ca 1,5 time med båt fra Aten. På Agistri er det mange småbyer med en genuin gresk atmosfære. Den største byen er Skala og her finner du det største tilbudet av restauranter, tavernaer, musikkbarer og småbutikker.

Stranden i Skala er langgrunn og barnevennlig. Litt utenfor Skala ligger byen Milos, en annen hyggelig by på Agistri. Her er det stille og rolig. Langs strandpromenaden ligger et fåtall restauranter og tavernaer hvor man kan sitte og nyte i fred og ro. Mange av strendene på Agistri kommer man til via små og store klipper.

Man kan enkelt ta seg fram mellom de forskjellige småbyene med lokalbuss. Vil du "øyhoppe" til en av naboøyene, så går det bl.a. båt til Egina.


» Bilder og kart fra Agistri

Santorini
Santorini tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios, Paros. Herfra går det båter til Aten, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene.Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato vært et eldorado for geologer og øybesøkende med interesse for geologi.

Øya stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter.Men den har i moderne tid både jordbruksområder og moderne småbyer. Her er småbyene lagt oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Historisk er den første befolkningen fra ca 3000 år f.kr. Mange av minnesmerkene fra historien er godt bevart. Veggmaleriene i Akrotiri er vel verd et besøk.

Santorini er i dag blant annet kjent for sine flotte solnedganger. Det er ikke for ingenting at øya i dag regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Prisnivået på Santorini er høyere enn på de andre greske øyene. Det er fordi øya gjennom mange år nå har utviklet seg til et "merkevarested" ved siden av det typiske markedshandelen.


» Les mer om Santorini

Skiathos
Skiathos regnes som perlen blant de nordlige øyene i Sporadene som ligger like utenfor det østlige fastlands-Hellas. Velger du Skiathos som ditt feriemål kan du velge å bo i rolig og behagelig atmosfære eller i mer livlige omgivelser med et stort fornøyelsesliv og internasjonalt miljø.

Skiathos er ei vakker øy med en sjarmerende hovedstad med heltypisk gresk bebyggelse. De hvitkalkede husene med teglsteinbelagte tak ligger vegg i vegg i kronglete smågater.

Øya har kun èn by og det er Skiathos by.

Skiathos er et paradis for alle strandløver og dette kan kombineres med andre fornøyelser/utflukter. 65 av Hellas beste strender finner du her. Alle de store strendene på sørsiden av øya har vannsportsentre og det er også to dykkeskoler her om noen vil studere livet under vann. Sørkysten er beskyttet mot kraftig vind og strendene er dermed frie for store bølger. Kombinert med at strendene er langgrunne, gjør dem barnevennlige. På Skiathos finnes også mer private strender som kun er tilgjengelige med båt.

Med leiebil kan du lett ta deg rundt på øya. Ruinene etter den gamle byen Kastro beliggende på nordkysten hvor folket på øya bodde frem til ca 1830, er virkelig verd et besøk. Andre severdigheter som er verdt å få med seg er f.eks. klostrene Charalambos og Kounista som er over 300 år gamle, Halariastranden med sølvgrå rullestein og de ulike grottene.

"Mamma Mia"-filmen ble i all hovedsak spilt inn på øya Skopelos .Men, flere av scenene fra filmen ble spilt inn på Skiathos


» Les mer om Skiathos

Antiparos
Antiparos er en liten, sjarmerende og hyggelig øy. Antiparos er veldig populært for barnefamilier pga de mange fine strendene som er langgrunne og barnevennlige. Hovedstaden på Antiparos kalles Chora, som er en liten livlig by. Langs hovedgaten ligger det mange hyggelige cafeèr og tavernaer, hvor man gjerne slår seg ned for å studere folkelivet både dag som kveld. Det går daglig badebåter i høysesongen for å bade fra klipper eller i grotter. Antiparos er en liten øy og man tar seg enkelt rundt øya med sykkel eller moped. Til Antiparos kommer man med båt.
» Bilder og kart fra Antiparos

Skyros
Uberørt og vakker ligger Skyros som den største og sørligste av øyene i Sporadene. Øya ligger beskyttet av sin litt isolerte beliggenhet ute i Egeerhavet. Den nordre delen har frodige skogsområder og noen høye fjelltopper, mens langs kystlinjen rundt hele øya ligger nydelige strender.I sør er det karrig og "vilt" terreng med øyas høyeste fjelltopp på over sju hundre meter.

Skyros har sin historikk tilbake til gresk mytologi. Det sies at guden Thesevs ligger gravlagt her. Allerede fra 475 før vår tid ble øya innlemmet i det Athenske riket. Opp gjennom årene fram til i dag har øya hatt en spennende historie.

Øya har flere maleriske små landsbyer som er vel verd et besøk. "Hovedstaden",Skyros, har små brosteinslagte gater i sentrum og oser av tradisjonell gresk atmosfære. I februar-mars feirer de karneval med opptog og den berømte geitedansen. En annen festival som er en opplevelse å få med seg er påskefeiringen.


» Bilder og kart fra Skyros

Mykonos
Mykonos tilhører øygruppen Kykladene og ligger midt i Egeerhavet. Mykonos er en vakker øy med små hvitkalkede hus, blomster og blått treverk, vindmøller, koselige restauranter og kafeer. Altså, her er alt det vi forbinder med gresk atmosfære.

De største stedene på Mykonos er Mykonos by og Chora. Mykonos er ei partyøy og hit kommer mange jet-settere for å feste. Dette merkes på prisene på øya. Legger du ferieturen til Mykonos så bør du ta båtutflukter for å besøke de andre øyene i arkipelet bl.a. Ios, Paros og Antiparos.Øyas historie og kultur strekker seg tilbake til før antikken og har en stor plass i den greske mytologien.

Mange av Mykonos større strender er har et stort antall feriegjester i sesongen. Derfor er det lurt å utforske omgivelsene for å finne en strand med et mindre antall besøkende. På de store strendene er det et stort utvalg av vannsportsaktiviteter og dykkermuligheter. I et tyrkisblått og krystallklart vann vil dykkingen gi deg flotte opplevelser.

Førnøyelseslivet er fremfor alt i Chora. Det er der klubbene og barene ligger.

På øya er det gode bussforbindelser, samt at det er enkelt å leie seg både bil og moped.


» Les mer om Mykonos

Vestkysten
Her finner du idylliske perler og et rikt utvalg av muligheter for utflukter.
» Les mer om Vestkysten

Samos
Mange nordmenn har i flere år hatt sine ferier på øya Samos og de kommer igjen og igjen. Her får feriegjestene oppleve alt fra sol- og badeliv kombinert med rikt kulturliv og en innholdsrik og spennende historie. Bare 1.6 kilometer bredt sund, skille Samos fra det tyrkiske fastlandet. Øya var et selvstendig fyrstedømme fram til sammenslåingen med Hellas i 1912.

Samos er en relativt stor øy, med mange fruktbare grøntområder og mange trivelige byer. Det er enkelt å ta seg rundt på Samos. Mellom de store byene er det gode bussforbindelser. Dessuten er det selvfølgelig muligheter for å leie bil, sykkel eller moped.

Øya ligger beskyttet for vær og vind på grunn av sin beliggenhet. Samos er den av de greske øyene som er mest fruktbar. Store jordbruksområder veksler landskapet med oliven- og pinjeskoger. Dessuten blir det dyrket vindruer og produsert en del vin på Samos.

Hele kystlinjen veksler i strender og små klippelandskap, flere av badebuktene ligger beskyttet til i maleriske omgivelser.De fleste strendene på Samos er kombinert sand/sten.

Småbyene på Samos har alle preg av den greske atmosfæren. Gamle bydeler ligger vakkert bevart med brostenslagte gater og hvitkalkete hus med smijernsbalkonger . Samos by er den største av dem og innbyr til trivelig handel og koselig stunder med god mat og drikke i en av de mange restaurantene. Pythagorion, charterturismens hovedby, ligger på sørkysten av øya. Her er det er det virkelig liv og røre i høysesongen. Tilbudene til et sprudlende ferieliv er mange


» Les mer om Samos

Chios
Chios er Hellas femte største øy. Det greske ordet for gjestfrihet er “filoxenia”, og på Chios vil du forstå hva dette betyr.

Kan hende blir du en av dem som taper sitt hjerte til Chios. Ikke mange møter denne øya med likegyldighet. Chios griper tak i deg, og gir deg opplevelser og ro i sjelen. Øya er full av kontraster, og historien er rik og dramatisk. Her har det vært mange fremmede før oss. Noen kom med ondt i sinne, og andre tilførte gode ting. I tusener av år har Chios vært en del av ”den store verden”. Øya har vært kalt ”Paradiset i Øst” og ”Duftenes øy”, og begrepene ” Det søte chiotiske liv” og ”Chiotisk latter” vitner om velstand og lykke. I andre tider forstummet latteren, og folket her led stor nød.'

Naturen er like rik som historien. Fra de karrige fjellområdene i nord strekker en åsrygg seg sørover, og deler øya på langs. Vestkysten er uberørt og har mange vakre strender. Her kan du finne en liten bukt helt for deg selv, kanskje en med utsikt til et gammelt vakttårn? På østkysten ligger Chios by, øyas hovedsted, en hektisk handelsby med ca. 30.000 innbyggere. I gågata Aplotarias er det et yrende folkeliv og et godt utvalg av butikker. I havnen ligger flotte kafèer og barer tett i tett. Herfra går fergene til Athen og til andre øyer. Innenfor de venezianske festningsmurene finner du gamlebyen.'

På østkysten ligger også de små turiststedene. Her finner du ingen overfylte strender og store hoteller, men steder med atmosfære og trygghet. Å være en av de få turistene på Chios betyr at du lever sammen med chiotene , og deler deres sommerliv. Nyt vennligheten og gjestfriheten de viser deg i de 64 landsbyene på øya. Du er velkommen.

Kulturlandskapet i sør viser deg en annen side av øya. Her ligger noen av de best bevarte middelalderlandsbyene i Hellas. Her vokser også Mastiki-treet, en gave til Chios fra naturen. Her, og bare her, gir dette treet avling i form av kvae. I tre tusen år har chiotene dyrket mastiki, og like lenge har dette lille treet hatt stor betydning for øyas økonomi og historie. I Kambos, den mest fruktbare sletten på øya, kan du vandre blandt store herskapelige eiendommer fra 13-1400 tallet. Disse ble bygget av genoveserne, som hadde makten her i flere hundre år.

Chios har blitt preget av alle herrer som har regjert her, men folk herfra har også selv hentet impulser fra resten av verden. Chios er den store sjøfartsøya i Hellas. Herfra har skip seilt ut i uminnelige tider, og selve Christopher Columbus hentet mannskap til ferdene sine her.

Chios er uberørt og vakker, spennende og enestående. Velkommen. ( Kilde: hellaswings.no )


» Les mer om Chios

Syros
Syros blir omtalt som Kykladenes dronning pga den fantastiske arkitekturen i hovedstaden Ermoupolis. Byen er en av Hellas vakreste pga alle de flotte herskapshusene og villaene som ble bygget på 1800- tallet. Det er en fryd for øyet å spasere gjennom Ermoupolis, og beskue alle de vakre husene i nyklassisk stil. Midt i byen ligger et av Hellas flotteste torg med et nydelig rådhus. I bydelen Vaporia bodde øyas skipsrederfamilier, og her kan man besøke byens teater og opera, Apollon fra 1864, som er en mini-utgave av La Scala i Milano. Her ligger også den ortodokse katedralen Aghios Nikolaos.

Det er fra Ermoupolis fylket Kykladene styres. Byen med det elegante utseendet ble grunnlagt av flyktninger fra Lilleasia, Kreta og Chios, og fikk i 1826 sitt navn etter handelsguden Hermes. Etter frihetskrigen mot tyrkerne (1821-1829) ble Ermoupolis symbolet på det gjenreiste Hellas, og snart også hovedhavn og handelssentrum.

Arkitektur fra denne perioden finner man også utenfor selve byen. Oppe i grønne Espiskopio hviler sjarmerende patriciervillaer og alpe-inspirerte hus mellom frukttrær i hager og lunder.

Gode bussforbindelser og korte avstander til Ermoupolis gjør det enkelt å ta seg byturer på dag eller kveldstid. I området som blir kalt "Ta Stena", ligger tavernaene på rekke og rad og kveldsstemningen må oppleves! På kvelden er det også hyggelig nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sitt eget behagelige liv uavhengig av turismen. Øya har likevel i mange år vært et yndet feriested for athenere. Bak hovedbyen Ermoupolis hever middelalderbyen Ano Syros seg på Mesovouni-høyden, med den katolske katedralen Aghios Georgios øverst. Her oppe, i den labyrintiske, venezianske gamlebyen, hersker det om dagen en harmonisk ro og om kvelden en fin atmosfære. Syros er kjent for sitt gode kjøkken med spennende spesialiteter. Et besøk på tavernaen "Thea" i gamlebyen anbefales. God mat og fantastisk utsiktt. Smak gjerne på øyas søte spesialiteter, Halvadopides (nugattikaker) og loukoumi (turkish delight).

Her oppe finner man også stedet hvor den velkjente bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, pleide spille. Her kan du være heldig å få med deg en konsert med gresk rebettikamusikk på Vamvakaris sted i Katoga Olilis.


» Les mer om Syros

Kreta
Denne store øya er en av 2000 øyer i det greske øyriket, og ligger som et eget land i Middelhavet. Øya ligger med nordsiden vendt mot Egeerhavet og sørsiden mot Middelhavet. Kreta er på den måten en grense mellom Europa og Afrika der den strekker seg 257 kilometer fra øst mot vest. Landskapet har "ørkenpreg" i øst mens en finner store skoger og fjellandskap på midten som flater ut mot Middelhavet i vest.

Kreta har en lang og spennende historie. Her skal Zevs være født og sagnene om Ikaros stammer herfra. Helt tilbake til 6000 år før vår tidsregning har det bodd mennesker her. Omlag 2600 år f.kr. slo den minoiske sivilisasjonen seg til på øya og gjorde den til maktsentrum i sin kultur. Rester av dette kan du besøke i de restaurerte ruinene av palasset i Knossos. Palasset ble senere hovedsetet til den mykenske kulturen. Etter at både romere og venetianere hadde styrt og utarmet øya for naturalia ble øyboerene invadert av tyrkere. Den siste invasjon var under den andre verdenskrigen hvor Kreta ble okkupert av tyskere.

Øya er som sagt lang og smal. Den er seks mil på det bredeste og tolv kilometer på det smaleste. Til tross for sin størrelse har Kreta en storslått natur. Her finner du nydelige sandstrender, trange daler og spektakulære raviner med et utall blomster- og plantesorter og ikke minst det dramtiske fjelllandskapet med snødekte topper. Sandstrendene er ofte langgrunne og derfor barnevennlige. En dag av ferien din bør du legge ut til sørspissen av vestkysten. Her ligger et helt unikt strandområde, Elafonisis, som må oppleves. Små sandøyer med klittepreg ligger duvende i et havområde med alle de blå og turkisfargevariantene du han tenke deg. Denne lille perlen av et sted er et naturreservat og har merkede løyper på kryss og tvers. Allikevel er vannkanten den beste "turløypa" da sanden innenfor ofte er brennhet midt på sommeren.

Har du leid deg en bil bør du legge turen om innlandet, opp gjennom en av de trange dalene på sørsiden av Chania. Her er ligger noen av øyas største appelsin- og olivenlunder. Opp gjennom dalene finner du både sjeldne planter og trær. Jo lenger inn i dalen du kommer jo trangere blir den før veien snor seg mot toppen. Naturen er både vill og dramatisk her inne. Samaria-ravinen er viden kjent som et eldorado for fugleelskere. Her kan du også få et glimt av kreternes stolthet, kri-kri geita.

Langs hele nordsiden av øya ligger feriebyene tett med sine store og små hotellanlegg. Her er det et yrende liv i hvert eneste bysentrum med butikker av alle slag samt spisesteder og barer for enhver smak. Det greske kjøkken er kjent for sine smakfulle retter. Et lite "hurtig-mat-tips" er Gyro. Det er pitabrød fylt med strimlet lammekjøtt og salat. Dette er både godt og billig.


» Les mer om Kreta

Karpathos
Karpathos ligger mellom Kreta og Rhodos. Karpathos er en vakker øy med gjestfrie mennesker, rik på kultur og tradisjoner. Øya er en av de mest genuine i Hellas.
» Bilder og kart fra Karpathos
» Les mer om Karpathos

Lesvos
Innerst i Egeerhavet nær den tyrkiske kystlinjen ligger Hellas tredje største øy, Lesvos. Det er bare øyene Kreta og evia som er større. Lesvos frodighet består av sølvskimrende olivenlunder og velduftende pinjeskoger. Her ligger det fjellpartier med jevne høydedrag og vulkanske områder med flere varme thermalkilder. Innimellom dette ligger bugnende jordbruksland med korn og ulike grønnsaker. Lesvos er kanskje mest kjent for sin ouzo og sin fine olivenolje i tillegg til viner og sydfrukter.

Lesvos har en rik historie som strekker seg 3000 år tilbake i tid. Det er bevart mange flotte severdigheter i form av arkitektur fra de ulike periodene som er vel verd et besøk.

Øyas beliggenhet gjør at den har gode klimatiske forhold.Det sies at den totale nedbørsmengde pr år ligger på ca 750 mm. Det finnes bademuligheter rundt hele øya og det er klapperstensstrender. Her er det genuin gresk gjestfrihet, vakker landsbygd og hyggelige familiedrevne tavernaer.


» Les mer om Lesvos

Poros
Poros er ei lita romantisk øy i den Saroniske øygruppen bare fire mil sør for Aten . Øya er ei grønn perle og har den typiske greske atmosfæren. mange som har gjort dette sitt sitt feriemål kommer igjen år etter år.

Her kan du kombinere den ultimate badeferien med utforsking av de historiske stedene på øya.

Her er det ingen flyplass så man flyr til Athen. Videre tar man så båt over til Poros. Ved å velge Poros som feriested har du en unik mulighet til å utforske deler av eller hele den vakre Peloponneshalvøya


» Les mer om Poros

Zakynthos
Øya Zakynthos har langstrakte strender og er den sydligste av de joniske øyene som ligger på vestkysten av Hellas. Øya er den tredje største av de greske øyperlene.Som Hellas forøvrig, har øya en rik historie. Det er gjort utgravinger og funnet bevis for bosettinger tilbake til neandertalene

Strendene på denne vakre øya er fantastiske. Noen er av den lange smale formen mens andre ligger inne i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe.Shipwreck Beach er en av mange flotte strender som kun er tilgjengelig med båt. Navnet har den etter et skipsforlis som drev i land her. Noen av strendene er ilagt visse restriksjoner fordi Caretta Caretta skillpaddene legger egg her. Denne havskilpaddearten var nesten utryddet for noen år siden. Men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Zakynthos by er den største byen på øya og har et moderne "storbyliv". På dagtid yrer det i byens handle- og forretningsstrøk. Samtidig kan en fornemme den greske atmosfæren som er er preget av et "snilt" tempo.

Det er ingen problemer med komme seg rundt på Zakynthos. Her kan du leie deg bil eller motorsykkel og ta deg en dagstur rundt øya.Zakythos er et barnevennlig sted og passer da godt for de som reiser med barn.

På Zakynthos har mange severdigheter du bør se mens du er her. Noen av dem er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene, St.Georg slottet i Gremna osv. Turistsesongen i Hellas starter generelt ved påske og varer til oktober. Det er solfylt og høye temperaturer i sommermånedene og dette har bidratt til at øya er blitt et veldig populært feriemål.


» Les mer om Zakynthos

Peloponnes | Paros | Atens Riviera | Thassos | Korfu | Kalymnos | Kos | Naxos | Ios | Rhodos | Kefalonia | Thessaloniki | Agistri | Santorini | Skiathos | Antiparos | Skyros | Mykonos | Vestkysten | Samos | Chios | Syros | Kreta | Karpathos | Lesvos | Poros | Zakynthos