Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Kos

Topp » Hellas » Kos

Kos
Kos er en grønn og frodig øy med vidunderlige strender, god mat, vennlige mennesker og koselige små byer. Kos er kanskje mest kjent for sitt pulserende natteliv, men har så mye mer enn barer og diskotek for de festglade feriegjester.

Mer enn halve Kos er dekket av fantastiske sandstrender, og øya har en interessant historie med mengder av minnesmerker fra før vår tid.

Kommunikasjonen på Kos er bra. Det går busser mellom de større byene og Kos By daglig. Leier man bil, moped eller sykkel er det enkelt å ta seg rundt og oppdage egne strender og byer, men det er viktig å ta det med ro i den hektiske trafikken. På de større strendene fins det flere ulike vannsportsaktiviteter å være med på.

Kart Kos

Mastichari
Mastichari er en stille og typisk gresk fiskerlandsby med en av Kos vakreste strender. Det er mange restauranter, kafeer og butikker.
» Bilder og kart fra Mastichari

Lambi
Lambi ligger vest for Kos By og har herlige sandstrender. Lambi er roligere og passer for de som vil bo i nærheten av Kos By, men i et roligere område. Lambi passer bra for barnefamilier og par. I Lambi fins det flere tavernaer og restauranter og mange av disse ligger rett ved stranden så det er enkelt å ta en pause fra strandlivet.
» Bilder fra Lambi

Tigaki
Tigaki ligger ca 10 km vestover fra . Her ligger øyas beste strand i følge mange, Tigaki Beach. I Tigaki trives barnefamilier.

Langanggrunne strender og vindskjerming gjør at det ikke blir store og kraftige bølger. Dermed blir det et badeeldorado for barn.

Langs hele strandpromenaden ligger det hyggelige tavernaer, restauranter kafeer og barer. her kan du nyte både lokal og internasjonal mat i en rolig og avslappet atmosfære.
» Bilder fra Tigaki


Kefalos
Kefalos har den mest kjente og sannsynligvis den flotteste stranden på på Kos. På toppen av Kefalos kan du vandre igjennom små trange gater, nyte den fantastisk utsikten og slappe av på et av de mange serveringsstedene.

Det er 45 km inn til Kos by. Regelmessige busser går til Kos by.
» Bilder og kart fra Kefalos


Marmari
Marmari ligger ca 13 km utenfor Kos by. Her er det et mer rolig tempo, fine sandstrender og krystallklart vann. Det er et flertall hyggelige restauranter, tavernaer og barer.

Fra flyplassen er det ca 9 km til Marmari
» Bilder fra Marmari


Kos by
I høysesongen er det dans og musikk natten lang helt til soloppgang. Det fins spesielle bargater, og mengder av diskotek. Dagene tilbringer man på noen av øyas mange herlige sandstrender. I Kos by ligger den velbesøkte Lambi Beach som er en lang fin sandstrand med mange ulike vannsporter. Fra Kos by er det daglige bussforbindelser til andre byer på øya.
» Bilder fra Kos by

Kardamena
Kardamena er en liten småbyidyll i sør på øya. Dette er virkelig et sted for en deili familieferie hvor alle kan trives. Den lange stranden innbyr til soling og lek. Her er vannet langgrunt og har trygge badeforhold.

Både liten og stor vil dessuten kunne kose seg i den flott badeparken.Dessuten har du mange vannsportsaktiviteter du kan delta i. Her er det koselige tavernaer, restauranter og barer ved strandpromenaden.

Vil du ta avstikkere fra strandlivet kan du jo ta deg tur opp til og vandre rundt i brosteinslagte gater med mye atmosfære og kultur. Et annet aktivitetsalternativ er å være med en av båtene til den vulkanske øya Nissyros.
» Bilder fra Kardamena

Mastichari | Lambi | Tigaki | Kefalos | Marmari | Kos by | Kardamena