Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Agii Apostoli

Topp » Hellas » Kreta » Agii Apostoli

Agii Apostoli
Denne lille byen har sitt navn etter kirken i landsbyen. Agii Apostoli ligger helt kystnært og er antagelig mest kjent for sine vidunderlige strender, sandvollyball konkurranser og de små fredete skogsområdene.

De tre strendene ligger i hver sin bukt med et parkområde mellom seg og landsbyen. Strendene varierer noe i størrelse. Den mest kjente er Chrissi Akti med sin gyldne sand. En er formet som en hestesko mens den minste er bare tjue meter bred. Alle tre er "blått flagg"-strender som betyr at de holder god standard. Hele dette område har en unik fauna med pinjetrær, oleanderbusker og eukalyptustrær. Her finner du til og med den sjeldne "Havpåskeliljen" som er en av plantene i området som er fredet og godt vernet om. Den blomstrer med en stor hvit påskelilje-liknende blomst med sterk søtlig duft. Flere naturvernprosjekter blir gjennomført i området hvert år.En av de viktigste oppgavene er blant annet å beskytte kystområdene der havskilpaddene går i land for å legge sine egg.

Agii Apostoli er blant annet kjent for sin sardinfestval. Er du heldig å være der i en slik periode kan du ble med på en gammel kretisk "matauk"-tradisjon med tilberdeing og grilling av sardin og mye folkemusikk og dans.

Denne landsbyen er preget av ro med kun en hovedgate med noen butikker, barer og restauranter. Derimot er det enkelt å komme seg til om er nærmeste storby bare fire kilometer unna.