Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Makrigialos

Topp » Hellas » Kreta » Makrigialos

Makrigialos
Helt i sør på østsiden av Kreta ligger den lille maleriske landsbyen Makrigialos. Her har de funnet rester av forskjellige bosettinger datert tilbake til det 14.århundret før vår tidsregning. I dag bor det ca tusen fastboende her og de har i hovedsak jordbruk, fiske og turisme som næringsveier.

Til tross for at turismen har økt de siste årene, har innbyggerne i Makrigialos lagt vekt på den opprinnelige kretiske landsbystrukturen og bygget ut i samsvar med dette miljøet.

Ferie i Makrigialos byr på et godt "ferieliv" for både liten og stor. Langs kystlinjen finner du lange flotte sandstrender som regnes for å være de beste i dette området. Her kan du være med på mange ulike strand- og vannsportaktiviteter. I den nærliggende landsbyen Agios Stefanos kan du besøke det offentlige observatoriet, Sasteria. Vil du kombinere ferien med egne kreative ferdigheter kan du for eksempel melde deg på kurs i akvarellmaling hos profesjonelle kunstnere. Flere kretiske kunsthåndverkere har sine egne verksteder i bysentrum som du kan besøke.

Nede i havnen ligger de små fiskebåtene side om side med små turistbåter. Du kan velge mellom bli med på båtturer langs kysten eller ut til øya Koufonissi. På denne lille øya ble det produsert et lilla fargestoff av bløtdelen i skjell tilbake i oldtiden. Dette fargestoffet var veldig populært og ble brukt i utsmykningen av romerske slott.

I åsene som danner bakteppet for landsbyen, kan du ta deg fotturer i et fantastsik landskap. Her finner du blant annet raviner som ikke står tilbake fra den naturskjhønne Samaria-ravinen og samtidig er mye mer tilgjengelige.

Makrigialos har flere koselige tavernaer hvor hver i sær har sine egne spesialiteter på menyen. Langs strandpromenaden i havnen kan du nyte en god kopp kaffe eller en forfriskning på en av kafeene. Landsbyen har ikke noe "hektisk" kvelds- eller natteliv. Det finner du mer av i Agios Nikolaossom ligger ca 7 mil unna.

Makrigialos - Kreta - Greece