Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Lesvos

Topp » Hellas » Lesvos

Lesvos
Innerst i Egeerhavet nær den tyrkiske kystlinjen ligger Hellas tredje største øy, Lesvos. Det er bare øyene Kreta og evia som er større. Lesvos frodighet består av sølvskimrende olivenlunder og velduftende pinjeskoger. Her ligger det fjellpartier med jevne høydedrag og vulkanske områder med flere varme thermalkilder. Innimellom dette ligger bugnende jordbruksland med korn og ulike grønnsaker. Lesvos er kanskje mest kjent for sin ouzo og sin fine olivenolje i tillegg til viner og sydfrukter.

Lesvos har en rik historie som strekker seg 3000 år tilbake i tid. Det er bevart mange flotte severdigheter i form av arkitektur fra de ulike periodene som er vel verd et besøk.

Øyas beliggenhet gjør at den har gode klimatiske forhold.Det sies at den totale nedbørsmengde pr år ligger på ca 750 mm. Det finnes bademuligheter rundt hele øya og det er klapperstensstrender. Her er det genuin gresk gjestfrihet, vakker landsbygd og hyggelige familiedrevne tavernaer.

Kart Lesvos

Molyvos
Molyvos er det største reisemålet på Lesvos.  Byen er meget pittororesk og tiltrekker seg turister som er genuint opptatt av gresk kultur.  Selve byen består av steinhus som omringer fortet, og føler kysten til en av de vakreste havnene i Hellas.  Stranden har EUs 'Blå flagg'. 
» Bilder fra Molyvos

Eftalou
Mange ønske seg en ferie i et gresk miljø. Da er virkelig Eftalou et godt alternativ. Her er du i et landskap med olivenlunder, fiken- og pinjetrær.Kystlinjen med det krystallklare blå havet har flere små badeviker i området. Altså et perfekt feriested for deg som vil hvile ut etter et travelt jobbår.

Eftalou ligger på nordsiden av Lesvos . Her i Eftalou finner du også et ekte therminalbad med varme kilder. Kildene regnes for å ha en helsemessig effekt. Denne lille greske perlen av en småby har et malerisk lite sentrum hvor du kan nyte god gresk mat. Eftalou ligger bare et par kilometer utenfor byen Molyvos.


» Bilder og kart fra Eftalou

Plomari
Dette er en meget sjarmerende og typisk gresk småby med ca 4000 fastboende innbyggere. Plomari er Ozoens hovedstad. Det berømte Ozo merket Barbayiannis kommer her i fra. Byen ligger med trange smug og gater i en skråning opp fra havnen, med fantastisk utsikt over Egeerhavet.
» Bilder fra Plomari

Petra
Petra er en sjarmerende liten badeby med fin lang sandstrand. Her kan virkelig late feriedager nytes i et rolig gresk småbymiljø. Hovedveien inn til byen er lagt på utsiden av destinasjonen så sentrum er bilfritt.

Småbyen ligger i et malerisk landskap av klipper, bratte åssider og grønne lunder. Midt i byen reiser det seg en klippe. På toppen ruver det en kirke. Du kommer deg opp dit ved å gå stien med de 114 trappetrinnene som er hogget ut i klippemassivet. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over byen og de omliggende områder.

Nede i bysentrum finner du trange små gater med et godt utvalg av ulike butikker, kafeer og restauranter. Mot sjøen ligger stranden med mange muligheter for aktiviteter. Langs strandpromenaden ligger det også flere koselige restauranter og kafeer.

Petra har mange fine kulturtilbud med blant annet utsillinger og musikkopplevelser. I både juli og august har dette området religiøse festivaler med mye aktivitet. Fra Petra kan du også leie deg med på en båttur ut til "kaninøya" som er ei lita øy som er lagt ut som naturresrvat.


» Bilder fra Petra

Agios Isidoros
Agios Isidoros er Lesvos lengste strand, og en av de beste i Hellas.
» Bilder fra Agios Isidoros

Anaxos
Dette er en trivelig badeby som ligger en malerisk liten bukt på nordsiden av øya. Anaxos er en stille og rolig gresk landsby som vil passe godt for deg som vil hvile ut etter en travel jobbsituasjon.

Langs den kilometerlange sandstranden finner du rikelig med barer og koselige greske tavernaer med typisk gresk mat.

Blir ferien litt stillestånde kan du lett komme deg til de nærliggende og travle småbyene Petra og Molyvos.


» Bilder fra Anaxos

Mytilini by
Mytilini by er hovedstaden på Levsos og har ca 32000 innbyggere. Byen har også øyas viktigste havn. Her finner du en lang og livlig handlegate med mengder av spisesteder og butikker.
» Bilder og kart fra Mytilini by

Molyvos | Eftalou | Plomari | Petra | Agios Isidoros | Anaxos | Mytilini by