Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Rhodos

Topp » Hellas » Rhodos

Rhodos
Rhodos er nok den mest allsidige øya i det greske øyriket og den 4. største i Hellas. Både barnefamilier, par og festglade ungdommer trives her, og det fins noe for alle uansett hvilke drømmer man har. Det er fine strender rundt hele øya og mange steder er det langgrundt og barnevennlig, først og fremst på østkysten. På Rhodos finner man sjarmerende landsbyer, fantastiske strender, og en flott natur. Rhodos historie er interessant og stammer fra middelalderen. Med leiebil får man mye ut av ferien og på denne måten nå de fleste krokene på øya og oppleve Rhodos' interessante historie som stammer fra antikken og middelalderen og bortgjemte sjarmerende badeviker. På vestkysten er ferielivet mer rolig og de beste strendene finner du langs østkysten. Fornøyelseslivet i Rhodos By kan bli hektisk i høysesongen. -Kort sagt; noe for alle! Kart Rhodos

Rhodos - HellasRhodos by
Rhodos by er en blanding av gammelt og nytt. Byen er livlig, med et hektisk natteliv. Det fins mengder av restauranter, barer og diskoteker her. Midt i sentrum ligger også en egen bargate for festglade ungdommer.

Gamlebyen er omkranset av en bymur med brostein i gatene og har en blanding av tyrkisk-, bysantinsk- og gresk arkitektur. Her finnes mange attraksjoner å velge mellom, bl.a. Stormesterens Palass(-en festning i festningen), underjordisk grotte, arkeologisk museum med bl.a. marmorstauen "Afrodite fra Rhodos", moskeer, kirker, teater, parker og markeder. Kolossen på Rhodos sies å være et av antikkens syv underverker. Statuen av solguden Helios i bronse skal ha stått plassert i småbåthavnen Mandraki. Historien sier at den skal ha stått med ett ben på hver side av havnen og at skipene passerte mellom bena. I Rhodos by fins massevis av koselige restauranter og tavernaer, samt en mengde forskjellige småbutikker. Fra den vakre Mandrakihavnen kan man også dra på en rekke forskjellige båtutflukter.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Rhodos by

Ialyssos
Ialyssos ligger helt nord på Rhodos vestkyst og er oppkalt etter regionens tidligere hovedstad. Den ble grunnlagt allerede ca 400 år før vår tid. Ruinene etter den første bosetting kan du oppleve bare kort tids kjøring ut fra småbyen.

Det blåser alltid mer på denne siden av øya og det kan bli ganske store bølger, noe windsurferne liker. Her på vestkysten ligger flyplassen og blant annet byene Ixia og Trianda.

I Trianda ligger flere fine restauranter, koselige tavernaer og butikker. Det er litt roligere natteliv og man sitter gjerne og nyter den vakre solnedgangen på en taverna på strandpromenaden. Vil man ha mer liv og røre så er det kun 15 minutter med taxi til Rhodos by.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Ialyssos

Lardos
Lardos ligger på den sørlige delen av Rhodos og har en avslappet atmosfære som passer godt om dere vil ha det litt rolig og kunne slappe av. Her ligger det flere koselige badebukter med klart vann som passer perfekt for snorkling.

Strendene her er av grov sand eller rullestein. Lardos Beach er tildelt EUs Blue Flag for sin renhet og det ligger mange koselige tavernaer og strandbarer langs stranden. I sentrum av denne koselige lille feriebyen ligger et lite torg hvor du virkelig kan føle den rolige, autentiske greske atmosfæren. Her er det godt å bare være og nyte din grekse kaffe eller et godt tradisjonelt gresk måltid.

Lindos ligger bare 5 km fra Lardos og her finns det flere butikker, restauranter og et livlig natteliv. Det er gode buss- og taxiforbindelser på øya. Lardos er foreløpig uforstyrret av masseturismen.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder og kart fra Lardos

Kolymbia
Kolymbia er et lite og koselig sted, med noen få restauranter og butikker, og har en fin sandstrand. Stedet passer best for barnefamilier og voksne, som ønsker en rolig og avslappende ferie. Men om man ønsker mer liv kan man ta en tur til partystedet Faliraki, som bare ligger en kort taxitur borte. Kolymbia ligger ca. 25 km øst for Rhodos by og flyplassen.
» Bilder og kart fra Kolymbia

Ixia
Ixia ligger på vestkysten av Rhodos ved Ialyssoskysten som er kjent for sine vakre solnedganger. Stedet er blandt øyas beste badesteder og det fins en mengde ulike vannsporter å velge mellom, som f.eks. vindsurfing og seiling. Det er et barnevennlig sted og det er en lang herlig rullestenstrand. Ixia har mange hyggelige restauranter og barer og fornøyelseslivet har en avslappet atmosfære. Langs veien som følger stranden fins et bra utvalg av butikker, tavernaer, barer og diskotek. Ixia ligger ca 7 km fra Rhodos By og det tar ca 10-15 minutter med taxi.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Ixia

Faliraki
Faliraki er en tidligere fiskelandsby og ligger ca 12 km sørøst for Rhodos by. Faliraki ligger på østkysten av Rhodos, og stranden, en 4 km lang sandstrand, anses å være den beste på hele øya. Her er det krystallklart vann og perfekt for strandelskere! Inne i Faliraki sentrum er det mye liv i høysesongen, mange festglade ungdommer reiser hit. Her er det flust av aktiviteter og fornøyelser som f.eks. strikkhopp, vannfall, vannjet osv. Det er også et rikt utvalg av restauranter, barer og diskotek som ligger langs strandpromenaden. Ønsker man et mer behagelig tempo velger man å bo utenfor sentrum. Her er det en hyggelig atmosfære om man skulle ønske å trekke ut for en roligere kveld.
» Bilder fra Faliraki

Tholos
Tholos som også blir kalt Theologos ligger 20 km fra Rhodos by.Småbyen ligger med nesa vendt mot Tyrkia på nordenden av Rhodos . Det er en bitte liten by som har på fin måte utviklet seg til en ferieresort for oss feriegjester.Dessuten har de bevart den genuine greske vennligheten og atmosfæren.

Det lille byen har flere butikker, tavernaer, barer og restauranter.I feriesesongen er det et yrende liv her. Som alle andre greske små byer har også Tholos en gammel historie å fortelle. du bør ikke gå glipp av et besøk i den maleriske kirken i Agios Spiridonas med sitt vakre klokketårn.

På stranden langs denne småbyen kan du virkelig nyte late feriedager. Det kan være frisk vind på den flotte stranden og er da ideell for vindsurfere.


» Bilder og kart fra Tholos

Kremasti
Kremasti er en stor og livlig landsby på vestkysten av Rhodos. Landsbyen er kjent for å ha øyas største kirke og for de religiøse begivenhetene.

Som ferieresort er Kremasti et rolig sted. Det er i hovedgaten alt skjer. Der finner du små butikker, tavernaer, cafèer, barer og klubber. Kremasti har en rullestein/grusstrand, og dette er velegnet sted for surfeentusiaster.


» Bilder og kart fra Kremasti

Afandou
I Afandou finnes en 18-hulls golfbane og er et perfekt sted om du vil kombinere golf og badeliv. Her er det en langstrakt sandstrand og mange små badeviker. Herfra finnes det daglige turer til Kalithea for sportsdykkere.

Afandou ligger 5 km fra Faliraki, og er en av de største og eldste landsbyene på Rhodos. Landsbyen har en godt utvalg av restauranter, barer og kafeer, men er mye roligere en nabobyen Faliraki.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Afandou

Tilos
Tilos ligger ca 1,5 time med båt nordvest for Rhodos . På Tilos føles det som om tiden har stått litt stille, og øya har en rolig og avslappet atmosfære. Det rolige tempoet på Tilos passer perfekt for deg som ønsker hvile og rekreasjon i ferien.

Utgravinger gjennom mange år har gjort at en har funnet bevis for at Tilos har hatt beboere siden 8000-7000 år før vår tid. Så her er det virkelig et eldorado for deg som liker historie.

Øyas natur er veldig variert sett i forhold til størrelse . Her finner du fjelltopper på opp til 654 meter høye og fjellplatåer av lavasteinsarter. I sør ligger den fruktbare dalen Eristos.

Tilos er ingen typisk turistøy men er spennende for den eventyrlystne turisten. Lokalbefolkningen er imøtekomne og servicevennlige. Det ligger to landsbyer på øya. Livadia er hovedhavnen mens Megalo Chorio fungerer som hovedstad. Det er enkelt å komme seg rundt på øya enten til fots eller pr moped eller bil.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Tilos

Koskinou
Oppe i fjellene, ikke langt fra Kalithea, finner vi den lille byen Koskinou som er kjent for sine tradisjonelle hus med steinmosaikk på gulvene.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Koskinou

Lindos
Lindos er et av Hellas mest kjente steder. Lindos er en flott hvit by med små svingete gater. Det er kun 5 km fra Lindos til Lardos om man skulle ønske en roligere kveld ute. Det er gode buss- og taxiforbindelser, men man kan også ta båt. Høysesongen er fra april til oktober. På en ås over Lindos finner vi Akropolis med havsutsikt.


» Bilder fra Lindos

Kalithea
Kalithea ligger på østkysten av Rhodos i et fredfullt område. Stranden i Kalithea er grovkornet med små runde stener. På stranden fins det mange vannsporter å velge mellom. Nattelivet er rolig, og ønsker man et større fornøyelsestilbud kan man reise til Rhodos By eller Faliraki som dessuten har en av Rhodos beste strender.


» Bilder fra Kalithea

Pefkos
Pefkos er en hyggelig og trivelig landsby i den sørlige delen på østkysten av Rhodos . Dette lille idylliske stedet ligger rett sør for sin mer travle feriedestinasjonen Lindos .

Bebyggelsen ligger i overkant av en lekker sandstrand. Her er det langgrundt og derfor veldig barnevennlig.En av aktivitetene her på stranda er pedalbåter. Tar du deg en "tråkketur" vil du oppdage flere nydelige badeviker i den umiddelbare nærhet.

I Pefkos finnes mange hyggelige tavernaer, restauranter og musikkbarer. Pefkos er ikke stedet for deg som vil ha liv og røre døgnet rundt. Landsbyen oser av gresk sjarm med alle sine familiedrevne tavernaer. Her er også mange nye leilighetskomplekser, hyggelige hoteller og populære utfluktsmål et steinkast unna.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra Pefkos

Archangelos
På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos. Den ligger ca tre mil fra Rhodos by Rhodos by . Archangelos er en av øyas største byer med sine 5.500 innbyggere. Rent historisk ble den bygget for å beskytte sine innbyggere mot pirater som kom sjøveien for å plyndre den daværende rikeste delen av øya.

Småbyen ligger på ca 160 høydemetre over havet i et fruktbart jordbruksområde med sitrus- og oliventrær. I det øyeblikket du kjører inn i Archangelos fornemmer du en følelse av storbyliv i miniatyr. I rekker av gater med butikker, banker, posthus, kafeer,spisteder og underholdningshaller er det et yrende liv. Men, ikke la deg lure av byens ytre utseende. Innbyggerene av Archangelos er stolte av sine tradisjoner, noe som gjenspeiler seg i deres gjestfrihet og ro, lokale dialekt og ikke minst håndverkstradisjoner. Her finner du gårdsrom hvor det blir stekt brød i steinovner. Du kan kjøpe med deg håndvevde tekstiler og tepper. I sentrum ligger Arcangel Michael Ortodokse Kirke med sitt berømte klokketårn. Det er bare et av de mange historiske byggverkene i området.

Langs hele kystlinjen utenfor Archangelos ligger sandstrendene på rekke og rad. Tsambika-bukten ligger ved foten av klippen med klosteret St.Virgin Mary. Bukten er et nydelig sted for avslapping og badeliv. Langs en svingete og landlig veistrekning ned fra Archangelos,kommer du til Stegna-bukten med et typisk gresk tavernaliv. Både havnen Haraki med oltidsborgen ruvende over seg og Agathi-stranden er vel verd et besøk.

PÅ innlandsiden av Archangelos finner du små landsbyer omkranset av store sitrus-, mandel- og olivenlunder. I den nordlige delen av regionen rundt Archangelos kan du besøke Epta Piges (Seven Springs). Det er et svalt skogsområde med sju naturlige vannkilder som munner ut i et malerisk innsjø- og damområde.


» Bilder og kart fra Archangelos

Symi
Denne lille øya ligger rett nord for Rhodos og er en del av øygruppen Dodekanesene i Egeerhavet.Øya ligger rett uten for kysten av Tyrkia . Symi er antagelig det nærmeste du kommer det vi forbinder med en gammel og autentisk gresk kultur.

Symi er en kupert og uoppdaget øy. Den høyste fjelltoppen er på ca 616 meter over havet. her lever lokalbefolkningen av fiske og turismen. Turistene her er stort sett "øyloffere". Det er igrunn naturlig i og med at flyplassen ligger på naboøya og det tar ca to timer med båt ut til Symi.

Bor du i Symi by så må du ta taxi- eller badebåt til nærmeste strand. Nede i havnen er det badestiger som man kan bade fra. Øya er kjent for det krystallklare vannet som er perfekt for snorkling. her finnes ingen langgrunne strender og bunnen er stenete og kupert.

Letteste måten å ta seg rundt på øya er med buss, moped, motorsykkel eller til fots.


» Bilder og kart fra Symi

Pastida
Ved fotenden av nasjonalparken Filerimos og ca 13 kilometer fra sør vest for Rhodosby ligger den lille byen Pastida. Uten at byen har direktelinje til strendene er det mange som fortrekker å tilbringe ferien sin her. Noe av det skyldes at dette er en velorganisert liten småby med god infrastruktur. Hit kommer turister for å slappe av og nyte late dager ved bassenget. Dessuten er det ikke lange strekningen ut mot kysten.

Pastida er en rolig tradisjonell landsby på Rhodos med et lite antall restauranter, tavernaer og butikker. Småbyen er kjent for å ta vare på sin tradisjonelle kultur med spesiell vekt på dans og folkedrakter. <p For de som blir rastløse og vil oppleve litt mer så går det busser inn til Rhodos by hvor det er et større tilbud når det gjelder shopping, tavernaer, natteliv og forskjellige aktiviteter.

Flyplassen ligger like ved og flystøy kan oppfattes sjenerende.


» Bilder og kart fra Pastida

Rhodos by | Ialyssos | Lardos | Kolymbia | Ixia | Faliraki | Tholos | Kremasti | Afandou | Tilos | Koskinou | Lindos | Kalithea | Pefkos | Archangelos | Symi | Pastida