Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Archangelos

Topp » Hellas » Rhodos » Archangelos

Archangelos
På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos. Den ligger ca tre mil fra Rhodos by Rhodos by. Archangelos er en av øyas største byer med sine 5.500 innbyggere. Rent historisk ble den bygget for å beskytte sine innbyggere mot pirater som kom sjøveien for å plyndre den daværende rikeste delen av øya.

Småbyen ligger på ca 160 høydemetre over havet i et fruktbart jordbruksområde med sitrus- og oliventrær. I det øyeblikket du kjører inn i Archangelos fornemmer du en følelse av storbyliv i miniatyr. I rekker av gater med butikker, banker, posthus, kafeer,spisteder og underholdningshaller er det et yrende liv. Men, ikke la deg lure av byens ytre utseende. Innbyggerene av Archangelos er stolte av sine tradisjoner, noe som gjenspeiler seg i deres gjestfrihet og ro, lokale dialekt og ikke minst håndverkstradisjoner. Her finner du gårdsrom hvor det blir stekt brød i steinovner. Du kan kjøpe med deg håndvevde tekstiler og tepper. I sentrum ligger Arcangel Michael Ortodokse Kirke med sitt berømte klokketårn. Det er bare et av de mange historiske byggverkene i området.

Langs hele kystlinjen utenfor Archangelos ligger sandstrendene på rekke og rad. Tsambika-bukten ligger ved foten av klippen med klosteret St.Virgin Mary. Bukten er et nydelig sted for avslapping og badeliv. Langs en svingete og landlig veistrekning ned fra Archangelos,kommer du til Stegna-bukten med et typisk gresk tavernaliv. Både havnen Haraki med oltidsborgen ruvende over seg og Agathi-stranden er vel verd et besøk.

PÅ innlandsiden av Archangelos finner du små landsbyer omkranset av store sitrus-, mandel- og olivenlunder. I den nordlige delen av regionen rundt Archangelos kan du besøke Epta Piges (Seven Springs). Det er et svalt skogsområde med sju naturlige vannkilder som munner ut i et malerisk innsjø- og damområde.