Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Samos

Topp » Hellas » Samos

Samos
Mange nordmenn har i flere år hatt sine ferier på øya Samos og de kommer igjen og igjen. Her får feriegjestene oppleve alt fra sol- og badeliv kombinert med rikt kulturliv og en innholdsrik og spennende historie. Bare 1.6 kilometer bredt sund, skille Samos fra det tyrkiske fastlandet. Øya var et selvstendig fyrstedømme fram til sammenslåingen med Hellas i 1912.

Samos er en relativt stor øy, med mange fruktbare grøntområder og mange trivelige byer. Det er enkelt å ta seg rundt på Samos. Mellom de store byene er det gode bussforbindelser. Dessuten er det selvfølgelig muligheter for å leie bil, sykkel eller moped.

Øya ligger beskyttet for vær og vind på grunn av sin beliggenhet. Samos er den av de greske øyene som er mest fruktbar. Store jordbruksområder veksler landskapet med oliven- og pinjeskoger. Dessuten blir det dyrket vindruer og produsert en del vin på Samos.

Hele kystlinjen veksler i strender og små klippelandskap, flere av badebuktene ligger beskyttet til i maleriske omgivelser.De fleste strendene på Samos er kombinert sand/sten.

Småbyene på Samos har alle preg av den greske atmosfæren. Gamle bydeler ligger vakkert bevart med brostenslagte gater og hvitkalkete hus med smijernsbalkonger . Samos by er den største av dem og innbyr til trivelig handel og koselig stunder med god mat og drikke i en av de mange restaurantene. Pythagorion, charterturismens hovedby, ligger på sørkysten av øya. Her er det er det virkelig liv og røre i høysesongen. Tilbudene til et sprudlende ferieliv er mange

Kart Samos

Kokkari
Opprinnelig er Kokkari en liten fiskerlandsby. I dag er den regnet som den mest turistvennlige og vakreste landsbyen på øya. Her kan hele familiene nyte ferielivet i maleriske omgivelser. Byen ligger på ei halvøy som er bekledd av de typiske greske husene.

Langs hele strandlinjen ligger det små hyggelige kafeer og barer. I byen finner du også flere tavernaer som kan tilby nydelig gresk mat. Kokkari har en kystlinje med veldig gode vindforhold for windsurfere. Her kan du også bli med på kurs i den lokale windsurferskolen.

Omgivelsen rundt landsbyen har en vegetasjon som består av olivenlunder og pinjeskoger. Selve bynavnet stammer fra den tida det var storproduksjon av løk i dette distriktet.

I tillegg til å være et sted for ivrige vannsportsutøvere finnes det flotte turløyper på kryss og tvers over øya for de som vil ta beina fatt. En fottur i dette terrenget vil gi deg mange gode opplevelser


» Bilder fra Kokkari

Pythagorion
I Pythagorion er det et behagelig tempo og en rolig atmosfære hvor du som feriegjest virkelig kan nyte perfekte feriedager. Byen ble allerede grunnlagt på 500-tallet før vår tid og bærer navnet etter den kjente matematikeren Pythagoras. I dag står Pythagorion på verdensarvlisten og tilhører verdens kulturarv.

Byen ligger som et amfi opp fra den travle marinaen. Langs den fine havnepromenaden ligger det mange tavernaer, caféer og barer der man kan slå seg ned og nyte folkelivet eller beundre den vakre solnedgangen i skumringen.

Nesten daglig går det badebåter fra havnen i Pythagorion. Nattelivet kan bli intensivt i høysesongen.


» Bilder fra Pythagorion

Votsalakia
Her i Votsalakia trives barnefamiliene. Den langgrunne sand- og stenstranden innbyr til late dager.

Votsalakia ligger vegg i vegg med nabolandsbyen Kampos på den sørlige delen av Samos

Hovedgaten i Votsalakia ligger det en del restauranter og barer.Her kan du både handle,spise god mat på en av de koselige tavernaene eller rett og slett nyte den greske, venlige atmosfæren. Fordelen med Votsakalia er at her er det et roligere tempo på kveldene sammenliknet med de andre destinasjonene på øya..


» Bilder fra Votsalakia

Samos By
Samos by ligger i en dal ved Vathiabukten på øyas østre side.Velger du denne destinasjonen for ferien får di "i pose og sekk". Her er det gamle autentiske greske miljøet kombinert med hyggelige spisesteder, et livlig natteliv og ikke minst et flott badeliv

I sentrum finner du koselige gågater med butikker, restauranter og caféer. Utenfor bykjernen ligger den berømte Gagkou Beach som er en fin stenstrand. Her kan du være med på mange ulike strandaktiviteter.

Dersom man ønsker utflukter fra Samos, går det bl.a ferger til Athen. Nattelivet på Samos kan bli intensivt i høysesongen.


» Bilder fra Samos By

Kokkari | Pythagorion | Votsalakia | Samos By