Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Syros

Topp » Hellas » Syros

Syros
Syros blir omtalt som Kykladenes dronning pga den fantastiske arkitekturen i hovedstaden Ermoupolis. Byen er en av Hellas vakreste pga alle de flotte herskapshusene og villaene som ble bygget på 1800- tallet. Det er en fryd for øyet å spasere gjennom Ermoupolis, og beskue alle de vakre husene i nyklassisk stil. Midt i byen ligger et av Hellas flotteste torg med et nydelig rådhus. I bydelen Vaporia bodde øyas skipsrederfamilier, og her kan man besøke byens teater og opera, Apollon fra 1864, som er en mini-utgave av La Scala i Milano. Her ligger også den ortodokse katedralen Aghios Nikolaos.

Det er fra Ermoupolis fylket Kykladene styres. Byen med det elegante utseendet ble grunnlagt av flyktninger fra Lilleasia, Kreta og Chios, og fikk i 1826 sitt navn etter handelsguden Hermes. Etter frihetskrigen mot tyrkerne (1821-1829) ble Ermoupolis symbolet på det gjenreiste Hellas, og snart også hovedhavn og handelssentrum.

Arkitektur fra denne perioden finner man også utenfor selve byen. Oppe i grønne Espiskopio hviler sjarmerende patriciervillaer og alpe-inspirerte hus mellom frukttrær i hager og lunder.

Gode bussforbindelser og korte avstander til Ermoupolis gjør det enkelt å ta seg byturer på dag eller kveldstid. I området som blir kalt "Ta Stena", ligger tavernaene på rekke og rad og kveldsstemningen må oppleves! På kvelden er det også hyggelig nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sitt eget behagelige liv uavhengig av turismen. Øya har likevel i mange år vært et yndet feriested for athenere. Bak hovedbyen Ermoupolis hever middelalderbyen Ano Syros seg på Mesovouni-høyden, med den katolske katedralen Aghios Georgios øverst. Her oppe, i den labyrintiske, venezianske gamlebyen, hersker det om dagen en harmonisk ro og om kvelden en fin atmosfære. Syros er kjent for sitt gode kjøkken med spennende spesialiteter. Et besøk på tavernaen "Thea" i gamlebyen anbefales. God mat og fantastisk utsiktt. Smak gjerne på øyas søte spesialiteter, Halvadopides (nugattikaker) og loukoumi (turkish delight).

Her oppe finner man også stedet hvor den velkjente bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, pleide spille. Her kan du være heldig å få med deg en konsert med gresk rebettikamusikk på Vamvakaris sted i Katoga Olilis.Finikas
Finikas er en liten fiskerlandsby med en livlig liten havn. Hit kommer det mest greske turister og det finnes en del koselige tavernaer og kafeer.
» Bilder og kart fra Finikas

Vari
Vari er en liten by og strand som ikke er overfylt av turister. Her kan du nyte late eller aktive feriedager.

Vari er et flott utgangspunkt for å utforske . Småbyen har et lite utvalg tavernaer og barer.


» Bilder og kart fra Vari

Kini
Vil du oppleve ekte gresk atmosfære og tradisjoner er Kini på et flott feriealternativ.

Kini er en rolig liten by med en hyggelig atmosfære og her tar man dagen som den kommer. Det er et begrenset utvalg av tavernaer og musikkbarer. Stranden passer bra for barnefamilier.


» Bilder og kart fra Kini

Megas Gialos
Megas Gialos ligger i en liten bukt med en fin strand. Rett ovenfor stranden ligger det flere koselige tavernaer og de fleste har en flott utsikt over bukten.
» Bilder og kart fra Megas Gialos

Finikas | Vari | Kini | Megas Gialos