Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Thassos

Topp » Hellas » Thassos

Thassos
Thassos er en grønn og frodig øy med en vakker natur med bl.a. olivenlunder, pinjeskoger og høye sypresstrær. Øya ligger helt innerst i den nordlige delen av Egeerhavet. Midt på øya strekker det seg en fjellkjede med høyeste topp på ca 1200 høydemetre over havet.

Thassos har en rik historie og har mange arkeologiske perler som er vel verd et besøk. Historisk sett har jordbruket vært hovednæringsvei. I dag er det turistindustrien som er hovedinntektskilde.

Langs kysten ligger det flere koselige badeviker og lange fine sandstrender. Flere av disse er langgrunne med gyldengul sand. På Thassos finnes det også klippestrender med krystallklart vann som passer perfekt for den som vil snorkle.

Vil du bytte ut en stranddag og se deg litt om på øya, er en av de små koselige fjellandsbyene vel verd et beøk. Her finner du en ro og avslappet gresk atmosfære som minner lite om den hektiske ferielivet ved kysten. .

Det er ingen flyplass på øya så flyene lander på Kavala og derfra kommer du ut på øya med båt.


Limenaria
Limenaria er en populær turistby som ligger på den sørvestre delen av øya. I havnen er det lekker utsikt utover et knallblått Egeerhav og mot det hellige fjellet Athos. Så her kan du virkelig nyte gode feriedager.

Småbyen har vokst seg til et betydelig turistmål for mange feriegjester. Men i dette har har de greid å beholde mye av den autentiske greske atmosfæren. Her finner du gode restauranter med både lokale og internasjonale menyer.

Allerede fra bystranda ligger sandstrendene som perler på ei snor, både mot vest og øst langs denne kyststrekningen. De fleste er med fin sand mens noen er med småstein.


» Bilder og kart fra Limenaria

Skala Prinou
Skala Prinou er et perfekt feriereisemål. Destinasjonen er ikke stor og byen ligger vakkert til med flere fine strender. De fleste er langgrunne og barnevennlige.

Småbyen er en av to fergehavner på øya. Så herfra kan du ta båten inn til Kavala på fastlandet.

I Skala Prinou finner du mange koselige tavernaer, restauranter og små butikker.


» Bilder og kart fra Skala Prinou

Skala Potamias
Skala Potamias er en koselig liten by som ligger ved fotenden av grønnkledde åsrygger omgitt av grønne olivenlunder og med en kystlinje som består av en vidunderlig halvmåneformet sandstrand i front.

Stranden,Golden Beach, er cirka to kilometer lang og er regnet som en av de beste i Hellas. Her kan du nyte sol og late dager eller være med på ulike vannsportsaktiviteter. Fordi denne stranden er langgrunn, passer den for barnefamiler

Vil du utforske området kan du jo ta en tur opp til den lille hvitmalte landsbyen som heter Potamia. Den har virkelig det genuine greske miljøet


» Bilder og kart fra Skala Potamias

Skala Panagia
Den koselige landsbyen Skala Panagia ved stranden Golden Beach som sies å være en av de fineste Greske strendene. Hit kommer turister for å nyte den avslappende stemningen og hyggelige taverner og barer.
» Bilder og kart fra Skala Panagia

Limenas
Limenas betyr havn og er et annet navn på Thassos by og er hovedstaden på . Her kan du nyte gode feriedager i maleriske omgivelser som rommer gammel historie og på den andre siden har et pulserende moderne ferieliv.

I byen finnes to havner, en nyere og en eldre. I den nyere havnen ligger byens sentrum og her finnes de fleste tavernaer, restauranter og butikker. Ved den eldre havnen finner du den gamle bydelen og egner seg godt for ruslerturer i koselige omgivelser.

Fra Thassos og Limenas kan du faktisk over til fastlandet, og det er lett og komme seg dit med ferge. Byen har to fine sandstrender.


» Bilder og kart fra Limenas

Skala Rachoni
Skala Rachoni er en liten by med en fin strand som passer for deg som søker fred og ro. Her finnes det noen få tavernaer.
» Bilder og kart fra Skala Rachoni

Limenaria | Skala Prinou | Skala Potamias | Skala Panagia | Limenas | Skala Rachoni