Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Thessaloniki

Topp » Hellas » Thessaloniki

Thessaloniki
Thessaloniki er Hellas nest største by og er en universitetsby med over 40 000 studenter. Byen er kjent for bra shopping med mengder av motebutikker, kafeer og restauranter. For de som vil feste til langt på natt har Thessaloniki et livlig natteliv.

Kultur og severdigheter har Thessaloniki mengder av. Den moderne greske folkesang rembetika oppsto her. Du finner flere små steder hvor du kan få en flott musikkopplevelse. Av severdigheter så ligger blant annet Hellas største kirke, Agios Dimitrios, og ulike museum i denne byen som er vel verd et besøk.

Thessaloniki har en spennende historie. Byen ble grunnlagt i 316 f.Kr og i 148 f.Kr ble byen hovedstaden i provinsen Makedonia etter at romerne erobret byen. I 1917 ble Thessaloniki rammet av en storbrann og store deler av byen ble ødelagt. Byen ble gjenoppført på 20-tallet av en fransk arkitekt. I 1978 ble byen rammet av jordskjelv. Restaureringen av dette har pågått siden.

Strendene i Thessaloniki er ikke velegnet for bading, men du kan enkelt ta deg ut med buss til ulike badestrender.

Kart ThessalonikiHalkidiki
Halkidiki er en halvøy bestående av tre ben, Kassandra, Sithonia og Athos. Omgivelsene består for det meste av vakre strender, men også av grønne vingårder.

Halkidiki er et stort område og det er nære flere severdigheter som er verdt å få med seg. Det er masse som kan oppleves, gjøres og besøke. Thessaloniki som er Hellas nest største by ligger heller ikke langt unna.  


» Les mer om Halkidiki

Halkidiki