Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Halkidiki

Topp » Hellas » Thessaloniki » Halkidiki

Halkidiki
Halkidiki er en halvøy bestående av tre ben, Kassandra, Sithonia og Athos. Omgivelsene består for det meste av vakre strender, men også av grønne vingårder.

Halkidiki er et stort område og det er nære flere severdigheter som er verdt å få med seg. Det er masse som kan oppleves, gjøres og besøke. Thessaloniki som er Hellas nest største by ligger heller ikke langt unna.  


Nikiti
Skal du endelig ta en velfortjent ferie etter en travel arbeidsperiode, er kanskje en liten gresk småby et ønskelig reisemål. Da er Nikiti et godt alternativ. Her finner du garantert roen med late dager på en av de deilige strendene eller på fine turer i de omliggende åser og fjell.

Nikiti ligger sørøstover på hovedveien fra Thessalonika. Småbyen ligger på den midterste delen av Sithonia-halvøya som stikker ut fra fastlandet helt innerst i Egeerhavet.

På en liten spasertur nede i bykjernen kan du virkelig føle den greske atmosfæren i den Macedonske arkitekturen. Her finner du også Agios Nikitas-kirken som ble bygget i 1867. I gamle tradisjonelle kaffebarer med hyggelig stemning kan du nyte en god kopp kaffe . Langs strandpromenaden finner du flere gode restauranter med nydelig gresk mat og vin.

Er du her i september bør du få med deg festivalen den 15.september. Den er til ære for St. Nikitas og gir mulighet for å få med seg litt tradisjonell kultur.


» Bilder og kart fra Nikiti

Hanioti
Til Hanioti reiser du for å slappe av på stranden og nyte god mat. Stranden er så lang som øyet kan se. Det er rikelig med solsenger og parasoller om du vil leie det. Det er også et utvalg av vannsportsaktiviteter å være med på for den som vil røre på seg.

Vannet er varmere ved fastlandet enn ute ved de forskjellige øyene. Det er like krystallklart,bortsett fra om det har blåst uvanlig mye i en periode.

Hanioti er et feriested som er velegnet for småbarnsfamilier. Det er ikke et såkallt "feststed", men i helgene er det fest, men stort sett blant lokalbefolkningen.

Det er et stort utvalg av restauranter, butikker og turistbutikker. En drøy times kjøring unna ligger Thessaloniki som er Hellas nest største by som kan by på det meste av shopping, kultur og severdigheter.


» Bilder og kart fra Hanioti

Polychrono
Polychrono er en tradisjonell og rolig landsby som ligger i et naturskjønt område. Landskapet,som denne lille byen ligger i, er preget av vakre olivenlunder og furuskog. Det krystallklare vannet gir en spesiell naturopplevelse. Denne destinasjonen vil kunne gi deg en flott ferie

Den koselige landsbyen har en flott promenade med kafeer, barer, tavernaer som ligger ut mot stranden.

Landsbyen passer best for familier med barn, eller voksne som ønsker å ha en avslappende ferie.


» Bilder og kart fra Polychrono

Athytos
Athytos er en tradisjonell gresk sjarmerende liten by med trange gater, koselige tavernaer, pittoreske steinhus, blomster og stupbratte bakker. Byen er en av de eldste bosetningene i Halkidiki, og i likhet med mange andre byer i middelhavet ble Athytos bygget opp høyt oppe for å beskytte seg mot inntrengere.

Athytos er kjent for sine flotte strender, og på enkelte partier kan du faktisk komme over kråkeboller.


» Bilder og kart fra Athytos

Nea Skioni
Nea Skioni ligger på vestsiden av Kassandrahalvøyen. Dette er en tradisjonell liten gresk landsby hvor du kan nyte ekte gresk atmosfære og flotte sandstrender. Hit reiser du ikke for å oppleve et hektisk natteliv, men for å slappe av og nyte late feriedager.

I Nea Skioni er det trange gater og enkle tavernaer som serverer tradisjonell gresk mat og fersk fisk fra de lokale fiskerne. Bare noen få kilometer fra landsbyen finner du de varme kildene i Aghia Paraskevi. De er blitt en turistattraksjon og er vel verd et besøk.

Stranden er langstrakt og har har flott lekeområder for barn og strandvollybaner for de som liker å spille det. På "baksiden av landsbyen kan du ta deg fine spaserturer i en nydelig pinjeskog


» Bilder og kart fra Nea Skioni

Nikiti | Hanioti | Polychrono | Athytos | Nea Skioni