Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Vestkysten

Topp » Hellas » Vestkysten

Vestkysten
Her finner du idylliske perler og et rikt utvalg av muligheter for utflukter.

Ammoudia
Ammoudia er en liten koselig gresk by som ligger i en bukt på fastlandet. Byen har en fin sandstrand, og i sentrum finnes det en del tavaernaer, restauranter og butikker.
» Bilder og kart fra Ammoudia

Lefkas
Lefkas tilhører de Joniske øyene og ligger på Hellas' vestkyst, nord for Zakynthos og sør for Korfu . Øya ligger bare et par kilometer ut frakysten og ei bro forbinder øya med fastlandet.

Lefkas er en relativt stor øy. Her er det både mye å se og gjøre. Øya har en spennende historie og severdigheter du kan besøke. Til tross for at Lefkas har vært et populært turistmål gjennom mange år så har øya bevart sin sjarm. Det er både sand- og småsteinstrender på Lefkas. På de større strendene er det også tavernaer og mange ulike vannsportaktiviteter å være med på. Strendene på østkysten er mer besøkte enn de som ligger på vestkysten.

Kommunikasjonen er bra på Lefkas. Man kan leie bil eller moped for å komme seg rundt på øya på egen hånd, men det fungerer like bra med lokalbuss. Det går også båtturer til naboøyene.

Flyplassen ligger på fastlandet og det tar ca 1 time å komme seg til Lefkas.


» Les mer om Lefkas

Parga
Til forskjell fra så mange andre reisemål i Hellas, ligger Parga på fastlandet. Parga by er vakker og koselig med en genuin romantisk atmosfære. Langs den lille havnen ligger det hyggelige tavernaer tett i tett, og mange av dem serverer fersk selvfanget fisk og lokalproduserte viner. I sentrum ligger det små butikker, kafeer og barer.

Parga er omgitt av "grønnkledde" fjellsider og vender "nesa" ut mot et turkisblått hav. I og rundt Parga er det mye å se og gjøre. En tur til klippeklostrene i Meteora er vel verd turen. Rett utenfor byen ligger det flere fine strender. De fleste av disse strendne har grovkornet sand eller klappstein. Dessuten kan det bli en opplevelse å se dryppsteinsgrottene. Fra den lille havnen kan man ta taxibåt for å komme seg til noen av strendene eller naboøyene.

Det er bra bussforbindelse til mange av stedene på fastlandet og det går båter til de nærliggende øyene. Det går fint å leie bil, moped eller sykkel for å komme seg rundt på egen hånd.

Fra flyplassen til Parga tar det ca 1 time.


» Bilder og kart fra Parga

Ammoudia | Lefkas | Parga