Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Goa

Topp » India » Goa

Goa

Langstrakte strender, fantastisk mat og uendelig shopping

Goa er en stat på Indias vestkyst, med ca 1,4 mill. fastboende. Det høres mange ut, men er ganske lite i indisk sammenheng. Goa var tidligere enn portugisisk koloni, og derfor delvis isolert fra resten av India i over 400 år. Reultatet er en spennende miks av indisk og portugisisk kultur, religion og mat. Det er nesten like mange katolikker i Goa som det er hinduer.

Goa var på 70- og 80-tallet et hippieparadis, med mange tilreisende europeere. I dag er det mer turistvennlig, og kan skimte med mange flotte luksushoteller så vel som familievennlige hoteller.

Med over 70 km kystlinje er det gode muligheter for at man finner sin egen drømmestrand. Det varme Arabiahavet holder jevn temperatur på 27-30 grader året rundt, men i sommermånedene er det monsunsesong, og det medfører en del regn og vind. November til februar er høysesong, med stabilt, varmt og tørt klima.

Foruten strandliv, som er den største aktiviteten i Goa, er det mange som reiser på jungelutflukter, besøker krydderplantasjer eller noen av de mange flotte templene i området. Dykking er også populært i Goa, og tilbys fra oktober til mai, og under overflaten venter et fargespekter av dyre- og planteliv og gamle skipsvrak.

I Goa kan man handle på de spennende markedene, og det er populært å kjøpe med seg krydder, vin og pyntegjenstander, men også møbler som lokale håndverkere skjærer ut av tre. Husk å prute!

I tillegg til strender, behagelig klima, dykking og shopping, er det mange som lar seg forføre av maten. Indisk mat er kjent også her hjemme, og den smaker enda bedre med lokale råvarer og ekte indisk kokkekunst. Det produseres også flere gode viner i India, og de er ikke dyre.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Goa:

*Jungelturer
*Besøke noen av de mange markedene
*Dagsutflukt til flotte templer og kirker
*Bade med elefanter
*dykke og snorkle
*Båtcruise i solnedgangen med middag og underholdning

Kart Goa

Nord Goa
Nord-Goa er det mest populære reisemålet i Goa. Denne delen av delstaten er kjent for sine vakre strender, palmer, rismarker og skogkledde fjell.

De fleste hotellene finnes ved byene Calangute, Candolim og Baga. Calagute var forresten den aller første "hippi"-byen. Hit strømmet hippiene på 1960 tallet for å finne sin sjelefred. Ettersom turistene de siste tredve årene har trukket mot byen har hippiene reist videre.

Restaurantene her serverer spennende retter fra hele verden. men selvfølgelig tilby vidunderlig indisk mat.

Den beste tiden å reise hit på er fra september til mars.På denne årstiden er temperaturene gode og varme men ikke ekstreme. I peroden desember til februar ligger nattetemperaturen på ca 21 grader og dagtemperatur er i snitt på 28 grader.


» Bilder og kart fra Nord Goa

Nord Goa