Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Irland

Topp » Irland

Irland
I Irland møtes man av et vakkert bølgende grønt landskap og hyggelige mennesker. Naturen er storslått og på vestkysten veldig dramatisk med bratte klipper som stuper ned i Atlanteren. Irlands interessante og spennende historie har fascinert mange, og herfra kommer flere kjente forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift. Det er mye å se og gjøre i Irland uansett om man velger å være i hovedstaden Dublin eller om man vil oppdage Irland på egen hånd. Velger man det siste så anbefales det å leie bil for å dra på oppdagelsesferd på denne grønne øya. Når man er blitt vant med venstretrafikken, så blir det like naturlig som å kjøre høyretrafikk. Nasjonaldrikken fremfor alt Guinness, det svarte ølet med det tykke hvite skummet.

Rundt i Irland ligger det flere whiskeydestillerier. Sydover ligger bl.a. Midleton hvor Jameson, Black Bush, Paddys og Bushmills med flere brygges. Hver by man kommer til har sin egen pub som er en naturlig møteplass for byens innbyggere. Flere kvelder i uken er det liveband og allsang. Pubkulturen i Irland er imøtekommende og vennlig. Andre steder som er verdt å besøke er Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis småbyene rundt om. Reiser man på egen hånd så er B&B - Bed & Breakfast - et alternativ prismessig sett, hvor man får mulighet til å bo hjemme hos en irsk familie som gjerne hjelper til med forslag på utflukter og andre bosteder.

Dublin Airport (DUB) ligger ca 9 km utenfor byen, og det går busser og taxi.Dublin
Dublin er en storby med en vennlig atmosfære. Elven Liffey deler Dublin i to deler. Det så kalte "city" strekker seg fra kvartalet rundt O'Connell Street i den nordlige delen av Liffey og helt ned til området rundt Trinity Collage, forretningsgaten Grafton Street og parkene St. Stephens og Merrion Square.

I city er det mengder av restauranter, koselige puber, designerbutikker, store varehus og kafeer.I Dublin ligger Guinnessbryggeriet der det tradisjonelle ølet guinness brygges. National Museum of Ireland, Dublin Castle og James Joyce Centre er verd et besøk. Området Temple Bar var tidligere Dublins kunstnerkvartal, men er nå mer et fornøyelseskvartal for alle.

I Dublin er det lett å ta seg fram med buss eller tog. Dublin er ellers en bra by å oppleve til fots. De fleste severdigheter ligger i en omkrets av ca 20-30 minutters gangsavstand .


» Bilder og kart fra Dublin

Dublin