Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Israel

Topp » Israel

Israel
Lengst inn i Middelhavet ligger Israel. Landet er det minste av landene i Midtøsten og ligger med vestsida ut mot Middelhavet og er Europas forbindelse mot Vest-Asia.

Det moderne Israel er en forholdsvis ny stat som ble opprettet i 1948. Men rent historisk har dette landområdet røtter tilbake til oldtida.Israel i dag er et land med høy befolkningstetthet og her ligger ny og moderne arkitektur side om side med historiske minnesmerker.

Israel deles gjerne inn i tre naturgeografiske områder. Langs Middelhavskysten ligger et fruktbart slettelandskap. I nord finner du et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og fuktige og mild vintre. Helt i sør ligger et tørt ørkenklima.

Kart Israel

Eilat
Eilat ligger lengst nede på Israels sørspiss nær grensen til Jordan og Egypt.

Langs den lange sandstranden i Eilat er det et rikelig og variert tilbud av vannsportsaktiviteter. Her finner du også et godt utvalg av restauranter, barer og hoteller.

I løpet av ferien i Eilat kan du besøke noen av verdens mest kjente severdigheter, som oldtidsbyen Petra i Jordan. Petras klippelandsby er betegnet som en av verdens sju undere på UNESCOs verdensarvliste. En tur til til Dødehavet vil være et minne for livet. Det er også mulig å foreta kamelsafari, jeepsafari og andre aktiviteter i ørkenen utenfor Eilat.

Eilatbukta er et veldig populært reisemål for alle dykkere og snorklere. Under overflaten i bukta skjuler det seg en fantastisk verden. Her kan du svømme blant delfiner og tusentalls fisker i alle regnbuens farger. Det finnes diverse dykkerklubber som tilbyr aktiviteter for både nybegynnere og erfarne dykkere.

For de som liker seg best med hodet over vannflaten, så har Eilat herlige strender. Hotellene har som oftest private områder på strendene med egne solstoler.


» Bilder og kart fra Eilat

Tel Aviv
"Byen som aldri sover" er denne byen kallt. Det er fordi Tel Aviv er en kosmpolitisk by med et yrende liv i alle døgnets 24 timer. Her kan du nyte alt fra det søte strandlivet til det hektiske bylivet. Tel Aviv er det økonomiske knutepunktet i .

Tel Aviv ligger som det historiske knutepunktet mellom Europa ,Afrika og Asia. Den har vært en viktig havn for handel innerst i Middelhavet. Tel Aviv er bygget opp på tidligere ubebodde sanddyner ved kysten. Etter som byen ekspanderte går nå området for Tel Aviv nesten i ett med oldtidshavnen i Jaffa.

Tel Aviv er senter for kulturen i Israel. Atten av de største kulturintstitusjonene landet har for utøvende dans og teater, ligger her. I tillegg har Tel Aviv et stort antall museer. Universitetet i Tel Aviv er verdenskjent innenfor kjem-,fysikk- og dataforskning.

Klimaet i denne delen av landet er preget av det typiske "middelhavsklimaet".Det sies at Tel Aviv har 300 soldager i året. Somrene er varme og vintrene er fuktige og kjølige. Men, siste bokførte snøfall dateres til en februardag i 1950.Jerusalem
Jerusalem.......bare navnet fører med seg et historisk sus.Byen ligger på det kuperte høydedraget mellom kystsletta i vest og den dype Jordansenkningen i øst,ca 500 - 800 meter over havet.

I dag ligger en moderne storby i Vest-Jerusalem. Her er arkitekturen "vestlig" og alle de vesentlige byfunksjoner, som sentralstasjonene for buss og tog,avdelinger av det hebraiske universitetet, Holocaustmuseet, Israelmuseet og parlamentsbygget Knesset, ligger her i den vestre delen. Til tross for sin modernitet finner du lite natteliv i Jerusalem. Dette er også en by hvor sabbatsreglene overholdes langt strengere enn i de andre israelske byene.

En tur gjennom den østlige delen av Jerusalem blir en ren vandring i historien. Her er "Gamlebyen" omkranset av en bymur datert tilbake til osmansk tid og sto ferdig i 1542. Dette gamle bysentrum er delt i fire kvartaler som representerer hver sin trosretning som er de kristne,de muslimske, de armenske og de jødiske bosetninger. Hver og en av disse trosretningene har sine historiske særmerker i området, Klippemoskeen,Hellige Annas kirke og minst Klagemuren. I Davids by som ligger rett sør for Gamlebyen er det funnet rester av de eldste bosettinger i området og er datert tilbake 4000 år før vår tid.

Jerusalem er et religiøst og kulturelt senter som besøkes av tusenvis av pilgrimer og turister hvert eneste år og er blitt en viktig del av det israelske næringslivet. Byen er oppført på UNESCOS liste over verdens natur- og kulturarv.


» Bilder og kart fra Jerusalem

Eilat | Tel Aviv | Jerusalem