Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Italia

Topp » Italia

Italia
Har noe for enhver smak, god mat & fine viner, fotball, sol & bad, bra skikjøring, og massevis av kultur med mange av verdens fremste severdigheter. Ved Adriaterhavskysten er det flere herlige, brede strender, og her fins bl.a de velkjente klassiske badestedene Rimini og Riccione. Ved denne kysten ligger fantastiske Venezia med Markusplassen, Rialtobroen og Sukkenes bro som går mellom Dodge Palasset og fengselet. I Roma sprudler det av liv og intensitet. Her fins et utrolig tilbud av alt fra mote, gallerier, koselige caféer til historiske monumenter.

Dersom man reiser til Italia for å stå på ski, blir man ikke skuffet. Her er det brede løyper, tusentalls kilometer med løyper, og mange bra skisteer å velge mellom, bl.a Cortina, Cervinia og Courmayeur.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Italian Tourism (EN)
Kart Italia

Jul i Italia

Høylandsbyene


Romakysten
Terracina ligger ca 100 km fra Roma og 120 km fra Napoli. Fra flyplassen Ciampino (CIA) i Roma er det ca 90 km til Terracina.
» Les mer om Romakysten

Venezia
En av verdens vakreste og mest romantiske byer. Fantastiske bygninger, muséer og ikke minst kanalene gjør Venezia til en by det er verdt å besøke. Det som gjør Venezia spesiell, er at byen er fri for biltrafikk, og man reiser mellom byens severdigheter med vann-taxi eller gondol i de trange kanalene. Byen er bygd på 117 øyer, og har over 40 km kanaler, Canal Grande er den mest kjente. Piazza San Marco (Markusplassen) er et sentralt punkt, og her fins mange restauranter og caféer.
» Bilder og kart fra Venezia

Trieste
Trieste
» Bilder fra Trieste

Toscana
Toscana er storslått natur, frodig vinmarker og historiske byer. I denne regionen, i nordvestre delen av Italia, kan du velge deg din egen type ferie.

Her kan du velge vandreturer eller sykkelturer i et malerisk landskap med sypresssøyler, pinjeskoger, sølvskimrende olivenlunder eller i et landskap med kilometervis av vinrank. Mange av de store eller små vingårdene har gårdsbutikker hvor du både kan smake og få kjøpt gode viner.

På en rundreise i Toscana kan du både oppleve badeferiedager ved kysten eller en vandring gjennom historiske steder.Toscana er det ideelle feriemålet for deg som liker kunst og kultur. I denne regionen finner du over tjue tusen forskjellige kunst- og kultur attraksjoner. Hovedbyen for regionen er Firenze som ligger i den østlige delen av regionen. Sør i Toscana finner du byen Sienna.


» Les mer om Toscana

Bologna
Bologna ligger sørøst for Milano og nordvest for Rimini, og er hovedstad i provinsen med samme navn. Bologna er en av Italias eldste byer med mange spennende kulinariske opplevelser. Blant annet ligger Europas eldste universitet (fra år 1088) her, og en vakker botanisk hage.

Byen er sjarmerenede og kjent for å være Italias gastronomiske hovedstad. Den gamle bymuren omringer fortsatt Bologna, og i de gamle bydelene er det trange gater, livlige torg og arkader som gir en herlig romantisk følelse når en går rundt her. Flyplassen Guglielo Marconi Airport (BLQ) ligger ca 6 km nordvest for Bologna. Herfra går det flybusser daglig til sentrum og det finnes også mulighet for å ta taxi.


» Bilder og kart fra Bologna

Roma
I Roma føles det som om en er i historiens vugge. Her fins utallige ting å se og oppdage, bl.a Colosseum, der de beryktede gladiatorspillene fant sted, Den Spanske Trapp og Fontana di Trevi, som er en av totalt 280 fontener i Roma. Vatikanet og den fantastiske Peterskirken med Michelangelos takmalerier i det sixtinske kapellet er bare et par andre berømte severdigheter som Roma har å tilby. Vil man se Romas historie er en båttur gjennom byen å anbefale. Utenfor byen er det et loppemarked i Porta Portese. Her kan man handle alt mellom himmel og jord og stemningen er avslappet og trivelig.

Det er utallige kulinariske fristelser i Roma, alt fra det berømte italienske kjøkkenet til det internasjonale. Her fins det caféer på stort sett hvert gatehjørne. Deriblant er de berømte iskremkafeene.

Shoppingen i Roma er fantastisk, med mengder av trendy butikker for klær, smykker og interiør. Den mest kjente shoppinggaten er Via Nazionale.

Det finns to større flyplasser i Roma, Leonardo Da Vinci-Fiumicino-FCO, som ligger ca 36 km utenfor Roma og Ciampino-CIA flyplassen som ligger ca 17 km utenfor Roma. Fra CIA går det busser. Taxi kan være dyrt i Roma.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder og kart fra Roma
» Les mer om Roma

Sardinia
Sardinia er Middelhavets nest største øy, og har ca 1,7 millioner innbyggere. Det meste av øya er kupert fjellandskap, med noen lavere platåer langs kysten.
» Les mer om Sardinia

Napolikysten
Napolikysten strekker seg fra Ischiaøyene i nord til Capri i sør. Langs den dramatiske kystestripa ligger flere hyggelige små- og store byer. Kystlandskapet varierer i alt fra lekre sandstrender til et forrevent og dramtisk klippelandskap. Dette landskapet ligger i stor kontrast til det landskapet som bølger seg videre innover land med fruktbare jorder med olivenlunder og vingårder.

Allerede på 1700 og 1800-tallet begynte folk i europa å reise på sine såkalte "dannelsesreiser". Da var faktisk denne kyststripen et av de populære målene.Regionen er fylt med rik historie, god mat og vin og ikke minst et malerisk landskap. Hva mer kan en ønske for en god ferietur?

Helt i sør ligger Sorrentino-halvøya med byen av samme navn. Halvøya sies å være viden kjent for sin vakre natur.På baksiden av denne halvøya ligger Amalfi og dens vakre kysstrekning. Reiser du nordover mot Napoli kan du ta turen om den historiske byen Pompei. Vulkanen Vesuv, som var årsak til den store katastrofen med sitt utbrudd i år 79.etter vår tid, er vel verd et besøk.


» Les mer om Napolikysten

Sicilia
Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere. Velger du å legge ferien din til Sicilia får du virkelig ferieopplevelser både i pose og sekk. Da kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Nordkysten av øya er kupert og forreven. På sørkysten ligger halvmåneformede sandstrender som perler på en snor. De største fjellområdene ligger i nordøst, med vulkanen Etnas topp på 2326 moh. Sicilia har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, litt fuktige vintre.

Sicilia har så uendelig mye du bare "må" se. I og med at avstandene er store så er det både lett og greit å bruke leiebil eller offentlig transport. Det finnes både moderne storbyer og vakre småbyer i et maleriske landskap. To eksempler på det er den moderne hovedstaden Palermo og byen Taormina,også kallt romantikkens høyborg.

Øya har i alle år vært kjent for å ha et rikt kulturliv. Her kan du melde deg på både mat- og malingskurs. Hele året blir det holdt store kulturfestivaler og fra juni til august er mange av disse festivalene lagt til byen Taormina.


» Les mer om Sicilia


Italienska Alperna är fantastiskt, kanske tack vare att man kan kombinera den kanske bästa skidåkningen i Europa med Italiens goda mat och dryck.

Riminikysten
Denne spesielle kyststrekningen starter sør for Venezia og strekker seg sørover til Ancona. Dette maleriske kystområdet betegnes som Adriaterhavets riviera.

Kyststrekningen er veldig populær både blant italienere og tilreisende. Her glir den ene nydelige stranden over i hverandre. Den vakreste av dem er antagelig Cesenatico som er sju kilometer lang og har en nydelig pinjeskog som bakteppe.

Du kan oppleve hele denne kyststrekningen på flere måter. Enten kan du velge deg "toghopping" fra sted til sted, kjøre bil eller ta sykkelen fatt. Det er anlagt flotte sykkelstier og veier langs hele kyststrekningen. Det du opplever på turen langs denne kyststrekningen er et kulturlandskap med spennende historiske severdigheter, koselige overnattingssteder og ikke minst en kulinarisk reise i Italias mattradisjoner.


» Les mer om Riminikysten

Milano
Milano er Italia s tredje største by og ligger på Po-sletta mellom kysten av Liguria og Adriaterhavet og har alpenes stor fjellområder i ryggen. Byen er en fascinerende by på mange måter. Her blandes moderne og nyskapende design med gammel interessant historie og kultur. Byen har en historie tilbake til før vår tid.

En spasertur i byen fører deg innom den praktfulle Domkirken, La Scala teateret, eller mesterverket av Leonardo da Vinci. Verdens ledende motehus som Chanel, Versace, Hugo Boss og Fendi har sin opprinnelse i Milano.

Fornøyelseslivet i Milano er enormt, her er det alt fra små hyggelige musikkbarer til store trendige nattklubber.

Det er 3 større flyplasser rundt Milano. Linate (LIN) ligger ca 10 km utenfor Milano. Malpensa (MXP) ligger ca 45 km utenfor Milano (MXP) og Milan Orio Serio - Bergamo (BGY) ligger ca 48 km fra Milano. Det går busser til/fra Milano fra alle flyplassene.


» Bilder og kart fra Milano

Romakysten | Venezia | Trieste | Toscana | Bologna | Roma | Sardinia | Napolikysten | Sicilia | | Riminikysten | Milano