Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Napolikysten

Topp » Italia » Napolikysten

Napolikysten
Napolikysten strekker seg fra Ischiaøyene i nord til Capri i sør. Langs den dramatiske kystestripa ligger flere hyggelige små- og store byer. Kystlandskapet varierer i alt fra lekre sandstrender til et forrevent og dramtisk klippelandskap. Dette landskapet ligger i stor kontrast til det landskapet som bølger seg videre innover land med fruktbare jorder med olivenlunder og vingårder.

Allerede på 1700 og 1800-tallet begynte folk i europa å reise på sine såkalte "dannelsesreiser". Da var faktisk denne kyststripen et av de populære målene.Regionen er fylt med rik historie, god mat og vin og ikke minst et malerisk landskap. Hva mer kan en ønske for en god ferietur?

Helt i sør ligger Sorrentino-halvøya med byen av samme navn. Halvøya sies å være viden kjent for sin vakre natur.På baksiden av denne halvøya ligger Amalfi og dens vakre kysstrekning. Reiser du nordover mot Napoli kan du ta turen om den historiske byen Pompei. Vulkanen Vesuv, som var årsak til den store katastrofen med sitt utbrudd i år 79.etter vår tid, er vel verd et besøk.

Kart Napolikysten

Amalfi, Capri & Napoli


Sorrento
Sjarmerende Sorrento ligger vakkert til ved ved sørenden av napolikysten, og byen er noe helt spesielt. Denne klassiske romantiske byen med sine smale gater og små koselige restauranter er som hentet ut fra La Dolce Vita - Det søte liv.

Sorrento er perfekt for den som er kulturinteressert eller for den som vil dra på en kulinarisk reise, her er det fokus på mat og vin som ellers i Italia. Byen har vært poulær som turistmål siden 1700- og 1800-tallet. Våre egne diktere, som Bjørnson og Ibsen, samt uten landske forfattere har hatt sine skrivepreioder her. Dessuten har malerne Tideman og Fearnley malt flere av sine berømte verk her.

Sorrento er ikke den store stranbyen. Strandlinjen er smal og du bruker gjerne de fine badebryggene når du vil ta deg en dukkert. Sorrento er heller ikke en fornøyelsesmetropol med barer og diskotek. Hit reiser forelskede par, middelaldrende og pensjonister for å nyte tilværelsen. Det finnes allikevel et godt utvalg av musikkbarer og restauranter.

Sorrento ligger ca 55 km utenfor flyplassen i Napoli.


» Bilder og kart fra Sorrento

Amalfi
Amalfi ble grunnlagt allerede på 300-tallet under romertida og er i dag en populær feriedestinasjon hvor en kan kombinere late feriedager på stranda og rusleturer for å oppleve middeladerbyen som er godt vedlikeholdt.

I katedralkomplekset i gamlebyen står virkelig historien i veggene. Her kan du vandre i et levende museum. Piazza del Duomo (torget) inviterer til lekre måltider i svale sommerkvelder på en av torgets mange restauranter. Dessuten kan du handle i trange smug. Hele byen ligger bygget og limt innover i denne gigantklippen.

Amalfi er en liten by som ligger på en halvøy vest for Salerno. Den vakre slyngende kystveien går mellom Sorrento og Solerno og anses som verdens vakreste vei. Man passerer flere små sjarmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene vakrere enn den andre. Utsikten langs kysten er enestående vakker. Hele denne kyststrekningen står på verdensarvlisten

Å kjøre rundt i denne vakre delen av Italia er en opplevelse, og det er mange restauranter langs veien som også har rom til leie. Det er også mange vinprodusenter med vingårder, mat og vin som attraksjon.


» Bilder og kart fra Amalfi


Positano är en charmig stad som ligger på amalfikusten, och det sägs vara en av de vackraste. Stenhusen klättrar upp längs med bergsväggen, och det ser ut som om husen är byggda på varandra. Det är en dramatisk vy man får när man tar sig fram på de slingriga väganra. Här är det ett milt och torrt klimat.
» Bilder og kart fra

Napoli
Napoli er det sørlige Italias største by med flere millioner innbyggere. Byen er full av historie og kontraster, hvor det flerkulturelle blandes med det genuint italienske. Kontrastene mellom det rike og fattige er veldig tydelige i Napoli. Samtidig er byen regnet som en av de mest romantiske i Italia . Det er gjennom årene blitt tatt tusenvis av bilder av nygifte og kjærestepar ned i det gamle havneområde

Byen har en rik historie og mektige tradisjoner innen kultur, kunst og mat. Det sies at oppstarten på pizzaens historie starter her. Napoli har verden eldste og fremdels aktivt operahus. Den gamle bydelen, Spaccanapoli, i Napoli er en del av UNESCOs verdensarvliste. Mange besøker Napoli for å besøke de arkeologiske museer fra bl.a. utgravningene av Pompei.

Napoli er dessverre kjent for å ha høy kriminalitet og en bør derfor være forsiktig.

Flyplassen Capodichino ligger ca 6 km utenfor Napoli.


» Bilder og kart fra Napoli

Capri
Capri er en romatisk og sjarmerende øy som ligger ca 40 minutters båtreise utenfor Napoli. Båtene legger til i havnen Marina Grande og Capri by strekker seg opp mot høydene. Det er en pittoresk gammel by med et rikt og interessant folkeliv med mange hyggelige tavernaer og små eksklusive butikker. Mellom byen og havnen går en taubane som er en enkel og bra transport.

På Capri har du en unik mulighet til å ta flotte sykkel- og fotturer. Her finnes det flere turløyper som man kan gå for å oppdage det vakre landskapet som er varierer mellom bølgende blomsterenger og karrige bratte klipper. Det finnes ingen sandstrender på Capri, det er kun strender av grov sand og man bader fra badebrygger eller klipper. Badestedene er derfor ikke spesielt barnevennlige.

Flyplassen ligger ca 5 km utenfor Napoli by, og fra havnen i Napoli tar man hydrofoilbåt til Capri.


» Bilder og kart fra Capri

Sorrento | Amalfi | | Napoli | Capri