Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Amalfi

Topp » Italia » Napolikysten » Amalfi

Amalfi
Amalfi ble grunnlagt allerede på 300-tallet under romertida og er i dag en populær feriedestinasjon hvor en kan kombinere late feriedager på stranda og rusleturer for å oppleve middeladerbyen som er godt vedlikeholdt.

I katedralkomplekset i gamlebyen står virkelig historien i veggene. Her kan du vandre i et levende museum. Piazza del Duomo (torget) inviterer til lekre måltider i svale sommerkvelder på en av torgets mange restauranter. Dessuten kan du handle i trange smug. Hele byen ligger bygget og limt innover i denne gigantklippen.

Amalfi er en liten by som ligger på en halvøy vest for Salerno. Den vakre slyngende kystveien går mellom Sorrento og Solerno og anses som verdens vakreste vei. Man passerer flere små sjarmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene vakrere enn den andre. Utsikten langs kysten er enestående vakker. Hele denne kyststrekningen står på verdensarvlisten

Å kjøre rundt i denne vakre delen av Italia er en opplevelse, og det er mange restauranter langs veien som også har rom til leie. Det er også mange vinprodusenter med vingårder, mat og vin som attraksjon.

Amalfi Kysten