Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Roma

Topp » Italia » Roma

Roma
I Roma føles det som om en er i historiens vugge. Her fins utallige ting å se og oppdage, bl.a Colosseum, der de beryktede gladiatorspillene fant sted, Den Spanske Trapp og Fontana di Trevi, som er en av totalt 280 fontener i Roma. Vatikanet og den fantastiske Peterskirken med Michelangelos takmalerier i det sixtinske kapellet er bare et par andre berømte severdigheter som Roma har å tilby. Vil man se Romas historie er en båttur gjennom byen å anbefale. Utenfor byen er det et loppemarked i Porta Portese. Her kan man handle alt mellom himmel og jord og stemningen er avslappet og trivelig.

Det er utallige kulinariske fristelser i Roma, alt fra det berømte italienske kjøkkenet til det internasjonale. Her fins det caféer på stort sett hvert gatehjørne. Deriblant er de berømte iskremkafeene.

Shoppingen i Roma er fantastisk, med mengder av trendy butikker for klær, smykker og interiør. Den mest kjente shoppinggaten er Via Nazionale.

Det finns to større flyplasser i Roma, Leonardo Da Vinci-Fiumicino-FCO, som ligger ca 36 km utenfor Roma og Ciampino-CIA flyplassen som ligger ca 17 km utenfor Roma. Fra CIA går det busser. Taxi kan være dyrt i Roma.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


Frascati
Frascati har vært den "store" feriebyen gjennom flere hundre år. Her var både engelskmenn,tyskere og franskmenn innom på sine feriereiser på 1700-tallet.

I dag er Frascati en by i provinsen Roma i regionen Lazio i Italia. Byen ligger i skråningen av Albanerfjellene 20 km sørøst for . Frascati er kjent for sin flotte utsikt og de mange praktvillaene fra 1500-tallet. Den mest berømte av dem er Villa Aldobrandini som dominerer det meste av byen.

Byen er i dag mest kjent for sin berømte Frascativin. I og rundt Frascati ligger også noen av Italias berømte nasjonale og internasjonale forskningslaboratorium.


» Bilder og kart fra Frascati

Frascati