Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Sardinia

Topp » Italia » Sardinia

Sardinia
Sardinia er Middelhavets nest største øy, og har ca 1,7 millioner innbyggere. Det meste av øya er kupert fjellandskap, med noen lavere platåer langs kysten. Kart SardiniaOlbia
Olbia er den viktigste havnebyen på , og har ca 51000 innbyggere. Samtidig er den en gammel by med en rik historie og ble grunnlagt av grekere. Du kan besøke mange av de historiske monumentene og arkeologiske utgravinger i og rett utenfor byen.

Byen ligger innerst i en smal bukt. Byen og de nærliggende områdene innbyr til bilturer og fotturer i et vidunderlig landskap.Kystlinjen nord og sør for byen har menge små perler av noen strender. Dessuten ligger det noen flotte badestrender ikke langt fra et travelt bysentrum.

Oblia er en travel regionhovedstad for Sardinia. Her kan du oppleve et travelt byliv med hyggelige handlegater i sentrum av byen.


» Bilder og kart fra Olbia

Stintino
Stintino er en liten sjarmerende fiskerlandsby. Den ligger i oppstarten av ei halvøy på nordøstkysten av Sardinia og med utsikt til Asinara gulfen. I flere tekstomtaler blir dette distriktet betegnet som Europas "karibien". Dette fordi her ligger vidunderlige sandstrender med en nesten hvit sand som vaskes ren av et turkist havvann.

Byen er i dag en ren turistby. Her har de vektlagt tunfiskens betydning for den økonomiske situasjonen for området her gjennom generasjoner. Det kan beskues ved museer og ved dramafestivaler hver sommer.

Rett utenfor byen finner du Pelosa-sjøen, et enormt langgrunt område med fantastiske strender og turkist vann.


» Bilder og kart fra Stintino

Alghero
Alghero ligger på nordvestkysten av og har ca 42000 innbyggere. Byen er en de få småbyer som har overlevd som både en lekker feriedestinasjon og en pulserende, moderne by. Selv utenfor sesongen er Alghero en altiv liten by.

Gamlebyen ligger innenfor en bymur som skjermer mot stor trafikk og de fleste smågatene er brosteinslagte. På sjøsiden vasker middelhavsbølgene mot nydelige klippeformer som danner grunnmuren for gamlebyen med de pastellfargede bygningene.

I og rundt byen ligger det flere strender som har nydelig finkornet sand og ligger i maleriske omgivelser. Alle har flere ulike aktiviteter å tilby.

Rundt torget i gamlebyen ligger det lekre små butikker hvor du kan gjøre en god handel. I tillegg er det flere restauranter som kan tilby lekre retter fra det lokal kjøkkenet. Sjømat er en spesialitet på øya. .


» Bilder og kart fra Alghero

Pula
Dette er en sjarmerende og fargerik landsby med smale gater og ligger bare en halvtimes kjøring vest for Cagliari. Pula har noen av de fineste strendene i den sørlige delen av Sardinia.

I denne lille maleriske byen finner du et godt utvalg av små butikker, iskremsbutikker, restauranter og barer. De arkeologiske ruinene i Nora ligger rett i nærheten og viser at dette har vært en gammel romersk by med templer og romerske bad med flotte mosaikkgulv.

I dag finner du et skilpaddereservat rett utenfor buen. For golfentusiaster er den 18-hulls banen vel verd et besøk


» Bilder og kart fra Pula

Cagliari
Cagliari er Sardinias hovedstad, og med forsteder bor ca 300000 innbyggere her. Gamlebyen Castello (slottet) ligger på en høyde med fantastisk utsikt over bukten. Mesteparten av bymuren med tårn fra 1300-tallet er intakt. Stranden er nesten 13 km lang, og er spesielt populær blant surfere, windsurfere og kitere.
» Bilder og kart fra Cagliari

Tempio Pausania
Denne lille småbyen ligger på innlandet i den nordre delen av øya. Den har ca 14.000 innbyggere og er provinshovedstad for Gallura-regionen.

Arkitekturen i Tempio Pausania er preget av granitt som byggematerialet. Den har mye til felles med områdene sør på

Tempio Pausania er en historisk by og du finner rester av byggverk tilbake til 1200-tallet, blant annet palasset til Guidice Nino Visconti av Gallura.

For sykkelentusiaster er dette distriktet av øya et paradis. Her finner du et utall av sykkelruter av ulik vanskegrad og lengde.


» Bilder og kart fra Tempio Pausania

Isola Rossa
På nordvestkysten av ligger den lille byen Isola Rossa. Dette er virkelig et lite feriested hvor hele familien kan roe ned eller være i aktivitet.

Opprinnelig var dette en liten fiskerlandsby. Denne maleriske landsbyen ligger i et område med flott sandstrender. Her kan du være med på dykkerturer i et lekkert undervannsmiljø der fargespekteret er helt unikt og skifter med dagslyset.

Fra Isola Rossa kan du bli med på båtturer ut til de omkringliggende øyene. Dessuten kan du bli med på turer til et fruktbart innlandsklima og et vilt fjellandskap.

I sentrum er det et hyggelig miljø for handel og besøk på restauranter og kafeer. Nede i havna ligger det så kurs-steder hvor du kan bli med på kurs i windsurfing og dykking.   


» Bilder og kart fra Isola Rossa

Olbia | Stintino | Alghero | Pula | Cagliari | Tempio Pausania | Isola Rossa