Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Sicilia

Topp » Italia » Sicilia

Sicilia
Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere. Velger du å legge ferien din til Sicilia får du virkelig ferieopplevelser både i pose og sekk. Da kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Nordkysten av øya er kupert og forreven. På sørkysten ligger halvmåneformede sandstrender som perler på en snor. De største fjellområdene ligger i nordøst, med vulkanen Etnas topp på 2326 moh. Sicilia har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, litt fuktige vintre.

Sicilia har så uendelig mye du bare "må" se. I og med at avstandene er store så er det både lett og greit å bruke leiebil eller offentlig transport. Det finnes både moderne storbyer og vakre småbyer i et maleriske landskap. To eksempler på det er den moderne hovedstaden Palermo og byen Taormina,også kallt romantikkens høyborg.

Øya har i alle år vært kjent for å ha et rikt kulturliv. Her kan du melde deg på både mat- og malingskurs. Hele året blir det holdt store kulturfestivaler og fra juni til august er mange av disse festivalene lagt til byen Taormina.

Kart Sicilia

http://www.youtube.com/watch?v=l26qBOV4fDoCatania ligger på Siciliens östkust och är en livlig historisk stad med sprudlande gator och torg, och många minnesmärken från romartiden. Siluetten av vulkanen Etna tonar upp sig bakom staden, och vill man ta sig runt på egen hand så är Catania en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka Sicilien.

Catania har Italiens tredje största flygplats, Fontanarossa Airport (CTA) som ligger ca. 6 km sydväst om staden. Det går bussar till/från flygplatsen, det finns även taxi.


» Bilder og kart fra

Giardini Naxos
Om du er ute etter en feriedestinasjon som har noe å tilby hele familien, er Naxos et veldig godt alternativ. Her kan du ha en flott badeferie i historiske omgivelser, nydelig utsikt mot vulkanen Etna og ikke minst den italienske maten med preg av Sicilia .

Giardina-Naxos har en lang strandpromenade som strekker seg i begge retninger langs hele kyststrekningen fra togstasjonen i Giardini- Taormina over til turistdelen Recanati. Langs hele strandpromenaden finner du restauranter, kafeer og isbarer. Den italienske isen er vidunderlig og nesten verdensberømt.

Dette er en flott badeby i et vakkert område av Sicilia.


» Bilder og kart fra Giardini Naxos

Brolo
Et stille og rolig sted med Siciliansk sjarm og flotte strender.
» Bilder og kart fra Brolo

Trabia
Langs hele den innbydende nordlige kystlinjene på Sicilia ligger det småbyer som perler på ei snor. En av disse er TRabia. En malerisk liten by med fine små strender og bebyggelsen helt ned i strandkanten. Dette er virkelig et feriested for late og aktive feriedager.

Trabia ligger ca 33 km øst for Palermo og er en del av provinsen Palermo.


» Bilder og kart fra Trabia

Trapani
Trapani er en vakker by med flott bystrand helt vest på Sicilia. Byen har ca 70000 innbyggere.
» Bilder og kart fra Trapani

Cefalu
Cefalu har fantastisk beliggenhet rundt en spektakulær klippeformasjon med samme navn. Byen ligger med bebyggelsen helt ned i strandkanten. Snur du ryggen til havet vender du blikket inn en middelalderby som er restaurert og bevart etter alle kunstens regler. Atmosfæren her er det opprinnelige Sicilia.

Småbyen er ikke større enn at du opplever det meste på en spasertur.Ender du nede ved strandkanten kan du nyte et godt måltid på en av de mange restauranter som ligger i dette området.Byen har et trivelig handlesentrum med flere små og hyggelige butikker.

Cefalu har sin egen bystrand.På begge sider av byen finner du også flere nydelige strender i små viker.

Vil du oppleve mer av øya mens du har ferie, er det god offentlig kommunikasjon til flere severdige steder.


» Bilder og kart fra Cefalu

Taormina
Denne byen er Sicilas eldste turiststed men er lite kjent for skandinaviske feriegjester. Taorminas beliggenhet gir et majestetisk inntrykk hver gang du kommer hit. Byen ligger høyt oppe åsiden med skue mot vulkanen Etna og Det Joniske hav.

Byen er kjent for sine trang og brosteinslagte middelaldergater med trendy motebutikker og utallige små kafeer og restauranter. Hva er vel bedre enn å finne seg en av de berømmelige isbarene og få seg en hjemmelaget is med pistasienøtter? Noe som Scicilia er berømt for.

Skal du nedover til stranden må du enten ta beina fatt i de svingete veiene eller bli med på en taubane. For dere som liker å gå tur er omgivelsene rundt Taormina et rent lite paradis. Fra byen kan du velge deg stier opp til den maleriske landsbyen Castelmola eller opp til fjelltoppen Monte Venere.


» Bilder og kart fra Taormina

Palermo
Palermo er Sicilias 'hovedstad', og med over 700 000 innbyggere er den Italias femte største by. Palermo har et historisk sentrum, med mye flott arkitektur, kirker, katedraler, markeder og restauranter. Byen er velkjent for sitt kulturliv og gastronomiske miljø.

Byen ligger ved fotenden av Monte Pellegrino, et 606 meter høyt fjell, i det nordvestre hjørnet av Sicilia og har en rik historie.Noe som virkelig synes gjennom alle de historiske monumentene som er godt restaurert.


» Bilder og kart fra Palermo

| Giardini Naxos | Brolo | Trabia | Trapani | Cefalu | Taormina | Palermo