Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Toscana

Topp » Italia » Toscana

Toscana
Toscana er storslått natur, frodig vinmarker og historiske byer. I denne regionen, i nordvestre delen av Italia, kan du velge deg din egen type ferie.

Her kan du velge vandreturer eller sykkelturer i et malerisk landskap med sypresssøyler, pinjeskoger, sølvskimrende olivenlunder eller i et landskap med kilometervis av vinrank. Mange av de store eller små vingårdene har gårdsbutikker hvor du både kan smake og få kjøpt gode viner.

På en rundreise i Toscana kan du både oppleve badeferiedager ved kysten eller en vandring gjennom historiske steder.Toscana er det ideelle feriemålet for deg som liker kunst og kultur. I denne regionen finner du over tjue tusen forskjellige kunst- og kultur attraksjoner. Hovedbyen for regionen er Firenze som ligger i den østlige delen av regionen. Sør i Toscana finner du byen Sienna.

Litt historie om de første Toscanerne

Italiensk mat og delikatesser

Gården Dolce Vita


Tirrenia
Tirrenia ved kysten rett utenfor Pisa, er opprinnelig en fiskerlandsby, men har utviklet seg til å bli en en livlig badeby. Stedet er spesielt populært blandt unge italienere, og har et rikelig utvalg av barer og diskoteker.
» Bilder og kart fra Tirrenia

Monterosso Al Mare
I den nordre delen av s middelhavskyst ligger Cinque Terre, de fem landsbyer,hvorav Monte Rosso al Mare er en av dem. Denne kystlinjen er preget av klippelandskap hvor de fem landsbyer klorer seg fast. Det er kun Monte Rosso al Mare som har en sandstrand og det gjør landsbyen til en ideel feriedestinasjon.

Småbyen har ca 1500 faste innbyggere og er delt i en gammel og ny bykjerne. Alle disse fem landsbyene står på UNESCO sin verdensarvliste.

Dette område byr på flotte oppmerkede turløyper i et lekkert terreng, og du kan gå fra landsby til landsby.

Den store sandstranden i Monte Rosso al Mare er meget populær både blandt turister og lokalbefolkningen.


» Bilder og kart fra Monterosso Al Mare

Pisa
Pisa er så veldig mye mer enn "Det skjeve tårnet". Byen er en god miks av spor fra antikken fram til den kosmopolitiske storbyen den er i dag. Her kan du friske opp historiekunnskapene, shoppe i den ultramoderne moteverden og nyte god mat og vin på supre restauranter.

Så her må du ha mer enn en dag for å få med deg alt sammen. Pisa er både navnet på denne provinsen i Toscana og byen ved elva Arno ca ti kilometer fra elvas utløp i Liguriske havet. Provinsen er kjent for sitt fruktbare jordbruksområde og naturskjønne områder.

Byen Pisa regnes for å være en middels stor by i Italia med sine neste 100.000 innbyggere. Elva Arno delere byen i en nordlig og sørlig del. I den søndre delen ligger den store handlegata Corso Italia. Krysser du elva via broen Ponte di Mezzo og tar retningen mot nordøst vil du finne alle de historiske plassene og bygningene.Her ligger de på rekke og rad bundet sammen av trivlige torg og markedsplasser. Elvepromenaden langs Arno er vel verd en spasertur. I vest ligger sjøfartsmuseet og mot øst finner du kunstgalleriet Museo Nazionale di San Matteo.


» Bilder og kart fra Pisa

Montepulciano
Helt sørøst i ligger den maleriske småbyen Montepulciano på en kalksteinsåsrygg. Fra denne åsryggen har du utsikt over et frodig vindistrikt i Chiantidalen i provinsen Sienna. Dette regnes som et av de vakreste vindistriktene i hele Toscana.

Denne lille byen har en en overveldende historie som strekker seg tilbake til etruskisk tid på 300 tallet. Hovedgata i Montepulciano strekker seg i 11 km fra Porta al Prato nederst til Piazza Grande lengst oppe.

Her er det muligheter for aktiviteter av mange slag. Blant annet kan du dra på ulike sykkelturer eller la deg friste til å ta gåturer i et fantastisk landskap. Dessuten er distriktet virkelig egnet til å utforske det italienske kjøkken.


» Bilder og kart fra Montepulciano

Siena
Siena blir av mange ansett for å være en av de aller vakreste byer i Toscana og Italia. Sienas historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste.
» Bilder og kart fra Siena

Firenze
Firenze ligger i Toscana og er en av Italias vakreste byer og steder. Trange, svingete gater fører deg fram mellom torgene, og du formlig føler og puster inn den historiske atmosfæren. Her er det bedårende vakkert, med fantastiske husfasader og en enorm arkitektur fra middelalderen. Firenze har et veldig stort utvalg av gallerier, museer og andre severdigheter.

Velger du å leie bil så vil du oppleve et fantastisk landskap i byens nærområder.

Firenze flyplass ligger ca 5 km utenfor byen, og til Pisa er det ca 80 km.


» Bilder og kart fra Firenze

Tirrenia | Monterosso Al Mare | Pisa | Montepulciano | Siena | Firenze