Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Japan

Topp » Japan

Japan
Med flere tusen år gamle tradisjoner, og en unik moderne samfunnskultur, gir et besøk til Japan minner for livet.Hakone
Hakone ligger i Fuji Hakone Izu nationalpark som er rundt 80 km vest for Tokyo. Stedet blir besøkt av cirka 19 millioner turister i året som søker ferieopplevelser fra ellers stressende storbyhverdag. Byen har mange hoteller med varme kilder i gammel japansk stil. Dette området har utrolig mange spennende steder å oppleve. Om du legger turen til , bør du oppleve dette vakre naturreservatet

Owakudani-dalen har et krater som ble formet etter det siste utbruddet i Hakone fjellene for 3000 år siden. Den dag i dag spruter det ut varm damp fra kraterert og viser at vulkanen i Kamifjellet er høyst levende. Det var engang kjent som Oojigoku(helvete), eller store helvete, men ble gitt navnet Owakudani da keiseren skulle besøke det i 1876. Herfra kan vi se Fuji fjellet.

Sengokuhara er et lavakrater som delte Ashi sjøen i to. Den ene halvparten forble Ashi sjøen mens den andre ble et gjørmete våtmarksområde. Flere sjeldne planter og vekster finnes kun i dette området og en del av omerådet ble erklært naturreservat i 1934.

Ashi er en innsjø som ble til for cirka 400 tusen årsiden. Det vakre og majestetiske Fuji-fjellet kan du se fra den sørlige bredden av sjøen. Ashi sjøen har mange forskjellige typer fisk og hobbyfiskere bruker sjøen aktivt.

Komagatake-fjellet er 1357 meter høyt og har en panoromatisk utsikt som inkluderer Fujiflellet, Ashi sjøen og de nærliggende fjellene.

Et annet av de mektige fjellene i området er Kintoki-fjellet med en høyde på 1213 meter. Ved foten av dette fjellet foregikk handlingen i den kjente japanske “Kintaro” legenden.


» Bilder og kart fra Hakone

Kyoto
Kyoto var hovedstad i Japan fra 794 til 1868. Byen anses fortsatt som Japans kulturelle hovedstad, den ungikk å bli bombet i 2.verdenskrig, og har over 2000 buddisttempler og shinto-helligdommer. Den gamle trehusbebyggelsen er ikke lenger så lett å få øye på blant alle de moderne betongbygningene, men en god del av det opprinnelige er godt bevart.
» Bilder og kart fra Kyoto

Tokyo
Tokyo er Japans hovedstad og verdens mest bebodde metropolis. Det er også et av Japans 47 prefekturer.

Før 1868 var Tokyo kjent som Edo. En liten by på 1500 tallet, og Edo ble Japans politiske senter i 1603 når Tokugawa Ieyasu grunnla sitt parlament der. Noen tiår senere, hadde Edo vokst til å bli en av verdens mest befolkningsrike byer. I 1868 flyttet keiseren og hovedstaden fra Kyoto til Edo, som da fikk et nytt navn, Tokyo(Øst Hovedstad). Store deler av Tokyo ble ødelagt i det store Kanto jorskjelvet i 1923 og i bombeangrep i 1945.

I dag er Tokyo en metropol for shopping, underholdning, kultur og kulinariske opplevelser for besøkende. Byens historie kan bli sett i distrikter som Asakusa og i mange fenomenale museer, historiske templer og hager. I motsetting til det mange tror, har Tokyo også mange "grønne lunger" i sentrum og det er relativt korte togturer til utkanten av byen.


» Bilder og kart fra Tokyo

Hakone | Kyoto | Tokyo