Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Kapp Verde

Topp » Kapp Verde

Kapp Verde
Kapp Verde består av 13 øyer 450 km vest for Senegal. Kun 9 av øyene er bebodde. Kapp Verde har ca. 500 000 innbyggere.

Her finnes det milevis med strender, men også mektige fjell og frodige daler. Turisme er relativt nytt for Kapp Verde. Landsbyene oppe i fjellene bærer preg av at tiden har stått stille lenge.

Kapp Verde har spennende kultur, musikk og historie. Dette er et reisemål som passer barnefamilier og voksne som ønsker blanding av late dager på stranden og utforskning av en annen kultur.

På Kapp Verde snakker de Portugisisk/kreol og tidsforskjellen er -2 timer vintertid og -3 ved sommertid. Flytiden er ca. 8 timer fra Oslo.


Santa Maria
Santa Maria ligger på øya Sal i øyriket Kap Verde. Dette er kontrastenes rike med det blå havet som vasker mot en blendende hvit sandstrand som igjen ender opp i et honninggult månelandskap. Helt sør på denne øya ligger Santa Maria som er en av de største byene i øyriket.

Historisk sett var Santa Maria hjembyen for mange av arbeiderene i saltindustrien. Dessverre kolapset denne industrien på slutten av 1900-tallet.

Byen har et lite bysentrum hvor du kan vandre i brosteinslagte gater og ta den fargefulle lokale bebyggelsen i øyesyn. Byen er bygget opp i portugisisk kolonistil. Vandrer du gjennom hovedgaten finner du restauranter og kafeer. her kan du få servert lokale delikatesser fra havet. Den grillede hummeren er en av dem.

Vann- og strandsportsaktiviteter er det flere muligheter til å være med på. Det ligger tilrette for både windsurfing og kiting langs de flotte strendene. Santa Maria har mange soltimer i året. Selv om mange turister har funnet veien til Santa Maria, kan du fremdeles finne strender helt for deg selv.


» Bilder og kart fra Santa Maria

Santa Maria