Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Santa Maria

Topp » Kapp Verde » Santa Maria

Santa Maria
Santa Maria ligger på øya Sal i øyriket Kap Verde. Dette er kontrastenes rike med det blå havet som vasker mot en blendende hvit sandstrand som igjen ender opp i et honninggult månelandskap. Helt sør på denne øya ligger Santa Maria som er en av de største byene i øyriket.

Historisk sett var Santa Maria hjembyen for mange av arbeiderene i saltindustrien. Dessverre kolapset denne industrien på slutten av 1900-tallet.

Byen har et lite bysentrum hvor du kan vandre i brosteinslagte gater og ta den fargefulle lokale bebyggelsen i øyesyn. Byen er bygget opp i portugisisk kolonistil. Vandrer du gjennom hovedgaten finner du restauranter og kafeer. her kan du få servert lokale delikatesser fra havet. Den grillede hummeren er en av dem.

Vann- og strandsportsaktiviteter er det flere muligheter til å være med på. Det ligger tilrette for både windsurfing og kiting langs de flotte strendene. Santa Maria har mange soltimer i året. Selv om mange turister har funnet veien til Santa Maria, kan du fremdeles finne strender helt for deg selv.