Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Kroatia

Topp » Kroatia

Kroatia
Kroatia har de siste årene blitt et meget populært reisemål, og det er lett å forstå. Her er det vakker natur, krystallklart vann, pittoreske byer, gjestfrie mennesker, god mat og lave priser. I Kroatia fins noe for enhver smak, uansett alder. Herlige turområder, trivelige barer, vannsport, vingårder og mange fine båtutflukter i Adriaterhavet. Dette er noe av det Kroatia kan tilby de som velger å reise hit. Etter den tragiske krigen i det tidligere Jugoslavia blomstrer Kroatia igjen, kanskje enda vakrere enn tidligere?
Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Croatian National Tourist Board (EN)
Kart Kroatia


Plitvice Lakes National Park

Dykking

Fiske

Aktiviteter


Dubrovnikkysten
Dubrovnikkysten blir ofte kallt "paradis på jord". Dette er en kyststripe med et utall av små og store øyperler samt en smal kyststripe sørover mot Bosnia Herzegovina. Denne kyststripen starter i nordøst med øya Kolocep (en av Elafitiøyene) og strekker seg til den sørligste byen Cavtat.

Hele området er preget av å være et typisk middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Her skyller et turkistblått Adriaterhav mot et klippeformet kystlandskap med små maleriske badebukter. Dette er et eldorado for alle som liker snorkling.

Landskapet er også preget av middelhavsvegetasjon med eviggrønne trær og busker. Her dyrkes sydfrukter, vindruer og vanlige grønnsaker.

Rent historisk er denne delen av Kroatia knyttet opp til historien som har utspunnet seg i hele middelhavsområdet. Det var allerede på 300-tallet før vår tid flere greske kolonier langs denne kyststrekningen. Siden den tid har det vært viktige hendelser som har etterlatt seg minnesmerker som er vel verd et besøk.


» Les mer om Dubrovnikkysten

Pulakysten
Pulakysten og halvøya Istria ligger lengst inne i Adriaterhavet, en kort båttur unna Venezia. Stedene her bærer preg av historisk sus, og området har vært under både romersk og venezisk styre. Med et utbredt tilbud av kultur og gode bademuligheter har området blitt et populært feriemål.
» Les mer om Pulakysten

Zadarkysten
Området rundt Zadar
» Les mer om Zadarkysten

Splitkysten
Splitkysten i Adriaterhavet består av mange store og små øyer hvorav nesten alle har fergeforbindelse. Split er sentrum i regionen og Kroatias nest største by. Byen er en blanding av en moderne storby og gamle romerske byggverk.
» Les mer om Splitkysten

Dubrovnikkysten | Pulakysten | Zadarkysten | Splitkysten