Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Pulakysten

Topp » Kroatia » Pulakysten

Pulakysten
Pulakysten og halvøya Istria ligger lengst inne i Adriaterhavet, en kort båttur unna Venezia. Stedene her bærer preg av historisk sus, og området har vært under både romersk og venezisk styre. Med et utbredt tilbud av kultur og gode bademuligheter har området blitt et populært feriemål. Kart Pulakysten

MALINSKA
Malinska ligger i en vakker bukt på den vestlige delen av øya Krk. Malinska har mange sandstrender og rullesteinsstrender, samt små skjulte viker for de som ikke liker store folkemengder. Byen er også kjent for sine historiske severdigheter som vitner om en turbulent fortid. Byen Krk ligger på øya ved sammen navn, 13 km fra Malinska. Dette er en by med typisk middelhavspreg; trange gater, steinhus, mange kulturminner og pittoreske rullesteinsstrender. Her er det fint både for rekreasjon og sport som tennis, golf, seiling, dykking, sandvolleyball, sykle og utallige andre aktiviteter.
» Bilder og kart fra MALINSKA

Barbariga
Ferie i Barbariga gir en stemning av lave skuldre,late dager og muligheter for aktiviteter når du har lyst og ork.

Barbariga er et lite turiststed ca 2 mil nordvest for byen Pula . Landsbyen ligger i et fruktbart jordbruksdistrikt med blant annet store olivenlunder. Her er blant annet fisking, jordbruk og turisme hovednæringer for innbyggerne.Det er stor planer for området med både en 18-hulls golfbane og stor lukseriøse spa-anlegg.

I dette distriktet ligger en av de eldste romerske sommerresidensene fra det 1.århundre. Dette sommerpalasset hadde stor utsmykning av mosaikk mønster og malte frescer.

Den nydelige kystlinjen vender seg mot en flatlandsområde.Det er en sjelden landskapsformasjon i et område som er mest kjent for sine fjellsider som stuper rett i havet.

Selve landsbyen har shoppingsenter med butikker og restauranter.


» Bilder og kart fra Barbariga

Rabac
Innerst i en malerisk bukt, ved foten av en frodig og dyp dal ligger Rabac. Småbyen ligger på østkysten av Istria-halvøya kun 45 minutters kjøring til halvøyas største by, Pula . Rabac var tidligere en liten fiskerlandsby. I dag er det turismen som er hovednæringsvei uten at det har ødelagt for roen eller det tradisjonnelle særpreget ved småbyen. Båthavnen er byens sentrum og rundt havnen ligger det koselige smågater med butikker og hyggelige kafeer. Langs sjøen finner du de fleste av byens koselige restauranter.

Rabac har en åtte kilometer lang strandpromenade som strekker seg fra bystranda til andre små nydelige strender på utsiden av bysentrum. Strendene i Rabac-området har Eus blått flagg merking. Vannet er krystallklart og rent. Om du vil utforske mer av strandlinjen ut fra begge sider av småbyen, kan du følge vandrerutene eller bli med en av de lokal småbåtene som vil ta deg med til viker og bukter du sent vil glemme. Dykkersenteret i Rabac tilbyr kurs av ulik vanskegrad og kan ta deg med på noen uforglemmelige turer.

Sykkelturer, fotturer og tennis er andre aktiviteter stedet tilbyr. Dessuten går det dagsturer med båt til Venezia i Italia.

Rabac er ingen "historisk by" men en busstur på ti minutter tar deg med til Labin. Gamlebyen Labin ligger på høyden bak Rabac og har et fantastisk skue over nærliggende områder og Adriaterhavet. Her finner du blant annet et gruvemuseeum og et stort utvalg av atelieer.


» Bilder og kart fra Rabac

Umag
Umag er et litt mindre badested på Istriahalvøya. Her er det en rolig og behagelig atmosfære.Et ypperlig feriested for alle aldre etter et hektisk arbeidsår Inne i gamlebyen ligger flere gode restauranter med uteserveringer. Her kan du nyte middagen i solnedgangen med utsikt over havet.

Fra 600-tallet og gjennom hele middelalderen var Umag en viktig havneby. På grunn av sin geografiske beliggenhet var havnebyen viktig både for romere og venezianere.

Langs kysten strekker den fine strandpromenaden seg, og man bader rett utenfor byen på fine sand- og stenstrender. Er du en aktiv feriegjest finner du lett noe du kan drive med i dette området. Her kan du være med på alt fra de heltypiske vann- og strandaktiviteter til fotturer i nydelig landskap og både golf og tennis.


» Bilder og kart fra Umag

Premantura
Sør for Pula på Istriahalvøya former landet seg i nok en halvøy,Kamenjak. Ytterste delen av denne pittorekse halvøya er nasjonalpark. Midt på halvøya ligger landsbyen Premantura og er et flott utgangspunkt for en opplevelsesferie i området. Ute i nasjonalparken finner du blant annet 530 forskjellige plantearter som du ikke finner andre steder i verden med blant annet 20 forskjellige orkidearter. Det finnes knapt et sted i verden hvor havet er så turkisblått som rundt neset av Cape Kamenjak.

Selve landsbyen har ca tusen innbyggere og de er på en eller annen måte involvert i en gjestfri turisme alle sammen.

Premantura er en helt unik opplevelse med den lekre naturen. Landsbyen kan også tilby surfemuligheter, dykkeropplevelser og tennismuligheter. Det er kort vei til omkringliggende småbyer som Banjole og Medulin.


» Bilder og kart fra Premantura

Rijeka
Rijeka er regionhovedstad i Kvarnerområdet i nordre del av Kroatia, og har en av landets viktigste havner. Store havnesteder er sjelden vakre, men det er mye å se i området. Blant annet er det flere vakre øyer, som for eksempel Krk, Rab og Pag.

De av severdighetene du bør få med deg er Trsat-festningen som ble bygget og bebodd av adelsslekta franopanerne i middelalderen. Fra den gamle bykjernen vil fem hundre og sekstien trappetrinn ta deg opp til festningen. På vei opp vil du også kunne besøke Sveta Marija-kirken. En kirke som er endestasjonen for mange pilgrimer. En annen severdighet du bør få med deg er barokkkirken Sveti Vid.

Rijeka er havneby for flere land uten havnetilgang. Den strategiske beliggenheten har gjort at Rijeka har hatt opp til fem ulike nasjonaliteter opp gjennom historien opp til 1991.


» Bilder fra Rijeka

Rovinj
Rovinj er en sjarmerende liten kystby fra middelalderen, med små smug og brostensgater. Den herlige atmosfæren gjør det lett å trives her.

I den gamle bydelen ligger små spennende butikker vegg i vegg med et stort antall hyggelige restauranter og kafeer. I middelalderen bygget de husene som et festningsverk langs vannkanten sånn at bygningene skulle verne for vær og vind og inntrengere.

Området rundt Rovinj har store naturopplevelser å by på. Her kan du ta fotturer på velpreparerte løyper, være med på båtturer ut i øyparadiset eller sykkelturer innover på Istriahalvøya. På utsiden av byen finner du maleriske små bukter hvor du kan bade fra klipper og sandstrender.


» Bilder fra Rovinj

Pula
Pula er den største byen på halvøya Istria. Med 2350 timer sol i året er byen et populært feriemål. Byens historie gjenspeiles på hvert gatehjørne og monumenter fra fortiden er synlig nesten overalt. Et av monumentene er byens Colloseum fra romertiden, som er det 6. største i verden. Pula tilbyr masse kultur og underholdning året rundt, og mange av restaurantene tilbyr de gode lokale rettene fra Istria og den kjente lokale vinen. Det er ikke langt til Middelhavets krystallklare vann og det gjør Pula til en nærmest komplett opplevelse.
» Bilder fra Pula

Porec
Porec ligger på Istriahalvøya i den Venezianske gulfen ca fire og en halv mil nordvest for Pula by. Porec er en gammel by med en sjarmerende og velbevart bykjerne med mange trange smug, torg og bygninger.

Porec er en velutviklet og livlig turistby. Allerede på 1800-tallet var Porec et velkjent turistmål for rike europeere. I dag er det et feriemål for mange nordeuropere og skandinavere. Byen har en mengde av butikker, restauranter, barer og fornøyelser.

Byen har en lang og rik historie som startet allerede ved det andre århundre i vår tid. Middelalderbyen er veldig godt bevart og historiske bygninger som Euphrasius-basilikaen er vel verd et besøk. Den står blant annet Unescos verdensarvliste.

Både i og utenfor småbyen ligger det flere nydelige strender. Alle har "blått flagg"-merking. Går du et par kilometer sørover fra sentrum ender du ut i "den blå lagune" som er et lekkert strandområde. Du kan også ta turen ut til den lille øya Sveti Nicola der det fins flotte strender. Fra Porec går det hurtigbåter hver dag til det vakre og romantiske Venezia i Italia.


» Bilder fra Porec

LOVRAN
Lovran er en by i Istria, Kroatia. Den ligger på den vestlige kysten av Kvarner Bay med en befolkning på litt over 4100 (folketelling i 2011). Lovran er en av de eldste kyst bosetninger på den østlige kysten av Istria-halvøya. Havnbyer i nærheten er Trieste, Pula og Rijekav. Lovran har lang tradisjon for turisme danner ryggraden i økonomien. Regionen er rik på kulturhistoriske arv. Lovran var i middelalderen kjent som en by for sjøfolk, fiskere og selgere. Har et godt klima, frodig vegetasjon og en gunstig geografisk beliggenhet. Lovran har fått sitt navn etter laurbær som vokser i selve byen og i nærheten. Innlandet er kjent av sine kirsebær og kastanje frukthager. Komfortable Lovran hoteller tilbyr sine gjester et behagelig opphold hele året.
» Bilder og kart fra LOVRAN

Novigrad
Nordvest på Istria-halvøya ligger småbyen Novigrad. Opprinnelig var Novigrad en rolig fiskelandsby. Til tross for økende turisme de siste årene, har allikevel småbyen greid å beholde sin intime ro og særegne atmosfære. Den sørlige enden av småbyen ligger ved elevmunningen av Mirna. Byen er kjent for sin historiske kulturarv og naturlige skjønnhet. Novigrad er også kjent for å være et av de beste gourmetstedene på Istria-halvøya med spesialiteter i sjømat.

Dagens Novigrad hadde bosetting allerede i antikken. Utgravinger og restaurerte severdigheter kan du blant annet se i Novigrads Lapidary som har en samling på 93 steinmonumenter fra antikken og tidlig middelalder. St.Pelagije og St Maksim kirkene, som er av typen basilika, ble påbegynt i det 5. og 6.århundre. De har blant annet noen flotte veggmalerier fra middelalderen.

Naturen i området kan ta pusten fra de fleste. Adriaterhavets azurblå og krystallklare vann møter kystens grønne og frodige landskap ved gule sandstrender og nesten hvitfargede svaberg. Landskapet reiser seg videre inn i store skoger med rislende små elver og større vannstryk. I perioden fra mars til mai kan du blant annet kjenne duften av viltvoksende asparges og hvert år blir det holdt en aspargesfestival i april.

Legger du feriedagene hit vil du kunne være med på hyggelige aktiviteter hver eneste dag om du ønsker. Du kan være med på sykkelturer i lekkert skog- og fjellterreng eller du kan ta fottrurer langs kystlandskapet. Fra båthavna i Novigrad kan du være med lokale småbåter ut på fisketurer eller på småturer til nærliggende vakre bukter og viker.


» Bilder og kart fra Novigrad

MALINSKA | Barbariga | Rabac | Umag | Premantura | Rijeka | Rovinj | Pula | Porec | LOVRAN | Novigrad