Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Novigrad

Topp » Kroatia » Pulakysten » Novigrad

Novigrad
Nordvest på Istria-halvøya ligger småbyen Novigrad. Opprinnelig var Novigrad en rolig fiskelandsby. Til tross for økende turisme de siste årene, har allikevel småbyen greid å beholde sin intime ro og særegne atmosfære. Den sørlige enden av småbyen ligger ved elevmunningen av Mirna. Byen er kjent for sin historiske kulturarv og naturlige skjønnhet. Novigrad er også kjent for å være et av de beste gourmetstedene på Istria-halvøya med spesialiteter i sjømat.

Dagens Novigrad hadde bosetting allerede i antikken. Utgravinger og restaurerte severdigheter kan du blant annet se i Novigrads Lapidary som har en samling på 93 steinmonumenter fra antikken og tidlig middelalder. St.Pelagije og St Maksim kirkene, som er av typen basilika, ble påbegynt i det 5. og 6.århundre. De har blant annet noen flotte veggmalerier fra middelalderen.

Naturen i området kan ta pusten fra de fleste. Adriaterhavets azurblå og krystallklare vann møter kystens grønne og frodige landskap ved gule sandstrender og nesten hvitfargede svaberg. Landskapet reiser seg videre inn i store skoger med rislende små elver og større vannstryk. I perioden fra mars til mai kan du blant annet kjenne duften av viltvoksende asparges og hvert år blir det holdt en aspargesfestival i april.

Legger du feriedagene hit vil du kunne være med på hyggelige aktiviteter hver eneste dag om du ønsker. Du kan være med på sykkelturer i lekkert skog- og fjellterreng eller du kan ta fottrurer langs kystlandskapet. Fra båthavna i Novigrad kan du være med lokale småbåter ut på fisketurer eller på småturer til nærliggende vakre bukter og viker.