Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Poreč

Topp » Kroatia » Pulakysten » Poreč

Poreč
Porec ligger på Istriahalvøya i den Venezianske gulfen ca fire og en halv mil nordvest for Pula by. Porec er en gammel by med en sjarmerende og velbevart bykjerne med mange trange smug, torg og bygninger.

Porec er en velutviklet og livlig turistby. Allerede på 1800-tallet var Porec et velkjent turistmål for rike europeere. I dag er det et feriemål for mange nordeuropere og skandinavere. Byen har en mengde av butikker, restauranter, barer og fornøyelser.

Byen har en lang og rik historie som startet allerede ved det andre århundre i vår tid. Middelalderbyen er veldig godt bevart og historiske bygninger som Euphrasius-basilikaen er vel verd et besøk. Den står blant annet Unescos verdensarvliste.

Både i og utenfor småbyen ligger det flere nydelige strender. Alle har "blått flagg"-merking. Går du et par kilometer sørover fra sentrum ender du ut i "den blå lagune" som er et lekkert strandområde. Du kan også ta turen ut til den lille øya Sveti Nicola der det fins flotte strender. Fra Porec går det hurtigbåter hver dag til det vakre og romantiske Venezia i Italia.