Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Rabac

Topp » Kroatia » Pulakysten » Rabac

Rabac
Innerst i en malerisk bukt, ved foten av en frodig og dyp dal ligger Rabac. Småbyen ligger på østkysten av Istria-halvøya kun 45 minutters kjøring til halvøyas største by,Pula. Rabac var tidligere en liten fiskerlandsby. I dag er det turismen som er hovednæringsvei uten at det har ødelagt for roen eller det tradisjonnelle særpreget ved småbyen. Båthavnen er byens sentrum og rundt havnen ligger det koselige smågater med butikker og hyggelige kafeer. Langs sjøen finner du de fleste av byens koselige restauranter.

Rabac har en åtte kilometer lang strandpromenade som strekker seg fra bystranda til andre små nydelige strender på utsiden av bysentrum. Strendene i Rabac-området har Eus blått flagg merking. Vannet er krystallklart og rent. Om du vil utforske mer av strandlinjen ut fra begge sider av småbyen, kan du følge vandrerutene eller bli med en av de lokal småbåtene som vil ta deg med til viker og bukter du sent vil glemme. Dykkersenteret i Rabac tilbyr kurs av ulik vanskegrad og kan ta deg med på noen uforglemmelige turer.

Sykkelturer, fotturer og tennis er andre aktiviteter stedet tilbyr. Dessuten går det dagsturer med båt til Venezia i Italia.

Rabac er ingen "historisk by" men en busstur på ti minutter tar deg med til Labin. Gamlebyen Labin ligger på høyden bak Rabac og har et fantastisk skue over nærliggende områder og Adriaterhavet. Her finner du blant annet et gruvemuseeum og et stort utvalg av atelieer.