Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Ayia Napa

Topp » Kypros » Ayia Napa

Ayia Napa
Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Denne feriedestinasjonen er kanskje kjent for de fleste som et gigantisk fornøyelsessted. Men, Ayia Napa er så mye mer enn det.

Selve småbyen er bygget opp rundt klosteret fra 1500-tallet som ble tilegnet jomfru Maria. Dette klosteret finner du midt i byen og hvert år i september holder de en stor kulturfestivaler her.

Drar du fire kilometer østover fra småbyen finner du blant annet lekre sjøgrotter. Beste måt å komme hit på, er å bli med en av båtturene fra byen. Det arrangeres også dykkerturer hit. Mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay / Protarasligger Cavo Greco. Det er en liten fjelltopp som lett bestiger via de fine turløypene som går opp til toppen.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Alle strendene langs denne kystlinjen har EU`s blått flagg merke.

Fornøyelseslivet i Ayia Napa er stort. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

I sentrum er det mange butikker med et variert tilbud. Om du vil ta deg en tur til noen av de nærliggende byene, så er det greit å leie moped eller bil. Bare vær obs på at det er venstretrafikk. Det finnes også et godt fungerende bussnett.

Ayia Napa - Cyprus